Select Menu

Ή είσαι λαμόγιο ή δεν είσαι. Αυτά είναι τα δύο άκρα. “Ολίγον λαμόγιο” ή “Ολίγον πατριώτης” δεν υπάρχει.
Γράφει ο ΑΒ.

Τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από την αμερικανική Κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Άγκυρα υπό την μορφή επιχορηγήσεων σε ιδιώτες και φορείς μέχρι τουλάχιστον το 2008, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα που έφερε χθες στην δημοσιότητα το ‘Έθνος της Κυριακής’ και σήμερα ο ‘Φιλελεύθερος’.

Όσοι έλαβαν επιχορηγήσεις, ανάμεσά τους και πολίτες άλλων χωρών, υποχρεώθηκαν να υπογράφουν σχετικό συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές πρεσβείες στις τρεις πρωτεύουσες στοχεύουν ως επί το πλείστον καθηγητές (πανεπιστημίων και λυκείων), πολιτικούς, δημοσιογράφους ακόμα και εκπροσώπους του οικονομικού κόσμου και όλους αυτούς που θεωρούνται opinion leaders, ενώ συγχρόνως με αδρές χρηματοδοτήσεις οι Αμερικανοί μέσω οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών (UΝDΡ και UΝΟΡS) αποκτούσαν πρόσβαση και επιρροή στη λεγόμενη Κοινωνία των Πολιτών.

Το αρμόδιο πρόγραμμα για τις επιχορηγήσεις επίσημα στοχεύει στην ενημέρωση των παραπάνω για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε για τις συγκεκριμένες χώρες, είτε για το ΝΑΤΟ, είτε για την αμερικανική πολιτική γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν σε πολίτες επισκέψεις στην Αμερική με πληρωμένα όλα τα έξοδα ή διοργανώνουν σεμινάρια σε πόλεις της Ευρώπης στα οποία προσκαλούν Έλληνες, Τούρκους, Κύπριους και άλλους πολίτες για ενημέρωση και επιμόρφωση.

Η μελέτη των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι κάποιες από τις επιχορηγήσεις χρησιμοποιήθηκαν και για άλλους σκοπούς, όπως π.χ.:

Σε έγγραφο της 20ής Σεπτεμβρίου 2000, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας εγκρίνει ποσό 2.960 δολαρίων και στη δικαιολογία για την επιχορήγηση αναφέρει ‘για να προωθήσει αμερικανικά…’. Και το όνομα έχει σβηστεί αλλά και το υπόλοιπο κείμενο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καταλήξει κανείς σε ασφαλές συμπέρασμα.

Σε έγγραφο της 8ης Νοεμβρίου 2003 η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας καταβάλλει 10.000 δολάρια ως επιχορηγία ‘για να καλυφθεί το κόστος της επόμενης φάσης της ιστοσελίδας του Τech4Ρeace’, που πρωτοστάτησε στην προώθηση του σχεδίου Ανάν.

Σε έγγραφο της 16ης Μαρτίου 2001 η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας δίνει 10.000 δολάρια ‘για να χρηματοδοτηθεί η παρουσία δύο Κυπρίων σε συνέδριο για την ελληνοτουρκικές σχέσεις’.

Σε άλλο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας ,με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2000, αναφέρεται ότι δίνεται επιχορήγηση ύψους 9.500 δολαρίων. Και σ’ αυτό έχει σβηστεί το όνομα του παραλήπτη, ενώ ως δικαιολογία αναφέρεται ότι ‘αυτή (η επιχορήγηση) είναι η πρώτη από μία σειρά’. Το υπόλοιπο κείμενο έχει σβηστεί με αποτέλεσμα να καταλήγει κανείς στο λογικό συμπέρασμα ότι ακολούθησαν και άλλες επιχορηγήσεις στο συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα ή οργανισμό.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2000, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας φαίνεται να καταβάλλει 24.546 δολάρια αλλά η αιτιολογία παραμένει μυστική, καθώς ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου άφησε την πρόταση στη μέση. Γράφει: ‘Ο δικαιούχος πρέπει να τα χρησιμοποιήσει.’. Το όνομα του δικαιούχου έχει σβηστεί.

Ολα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιοί ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ τα «άρπαξαν» απο την Αμερικανική Πρεσβεία για να «πουλήσουν» το σχέδιο Αννάν στην κοινή γνώμη?

Αυτοί οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που στήριξαν και στηρίζουν το σχέδιο Αννάν δεν πρέπει να δηλώσουν δημοσίως διαχωρίζοντας την θέση τους ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ απο την Αμερικανική Πρεσβεία?

Εμείς απλώς ρωτάμε.
Πηγή

Ο Λόγιος Ερμής είχε αποκαλύψει απο τον Σεπτέμβριο
σε άρθρο του
εγγραφο των Ηνωμένων Εθνών:
“Κυπριακές οργανώσεις και άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους.”

Διαβάστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί την αποκάλυψη Σόκ!
''Τα έπαιρναν και τα παίρνουν για να δώσουν όσο όσο την Κύπρο μας!''


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top