Select Menu

κλίκ για μεγένθυση

Παραδοχή των Ηνωμένων Εθνών: “Ε/Κ τα πήραν από τους Αμερικάνους για το “ΝΑΙ”"

Έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει “Κυπριακές οργανώσεις ή άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους.”
Η αλήθεια τελικά για το θέμα των χρηματοδοτήσεων για το Σχέδιο Ανάν δεν κρύβεται.

ήταν καλόπιστοι και πιστεύουμε ότι με τα όσα ακολούθησαν και διαφάνηκαν, κυρίως με την Τουρκία που δείχνει συνεχώς ότι δεν μπορεί να τηρήσει οποιαδήποτε συμφωνία, έχουν πια μετανιώσει για την επιλογή τους.κακόπιστοι οπαδοί του “ΝΑΙ”. Αυτούς που λέμε Νενέκους.

Άτομα που μισούσαν μέχρι θανάτου τον Τάσσο Παπαδόπουλο και στην τύφλα τους δεν τους ένοιαζε το κακό που θα έκαναν στον τόπο τους. Άτομα που είχαν να κερδίσουν μελλοντικές πολιτικές καριέρες στη “νέα τάξη πραγμάτων” του Σχεδίου. Άτομα που νόμιζαν (από ότι έδειξε η Τουρκία πάντως, φαίνεται ότι ΠΟΤΕ δε θα έπαιρναν πίσω οτιδήποτε) ότι θα πάρουν πίσω σπίτι και περιουσία και γι’ αυτό το λόγο είπαν “ποιος την χ….. την πατρίδα μου, εγώ το σπίτι μου να πάρω”.

ΤΑ ΠΗΡΑΝ. Αυτούς που εύλογα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως πράκτορες και προδότες.(Για να δοθούν τα dollars, κάποιοι τα πήραν) http://christofias-watch.blogspot.com/2009/07/blog-post_8682.html

Όταν λέγαμε ότι αυτό καταμαρτυρούσε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ότι δε θα εκδίδονταν αποδείξεις και χαρτόσημα για τέτοιες συναλλαγές, κάποιοι έβγαζαν εμάς και κυρίως τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ως τρελλούς και υστερικούς.

Ε να τελικά που δεν ήταν μύθος και αποκύημα της φαντασίας η δολαριοληψία.

Υπήρξε χρηματισμός!

Προχώρησε σε συχνές δημόσιες αποκαλύψεις σε σχέση με το ποιες κυπριακές οργανώσεις ή ποια άτομα που είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους.

”σαφέστατη παραδοχή ότι οργανώσεις ή άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στους Αμερικάνους.

Ούτε αμφισβήτηση, ούτε ένα “supposedly”(υποτίθεται ότι), ούτε τίποτα. Ξεκάθαρη παραδοχή!

Θα απολογηθούν άραγε οι διάφοροι Μαγάριοι, που αντί να ψάχνουν να βρουν τους χρηματοδοτούμενους, έβριζαν νυχθημερόν τον Τάσσο Παπαδόπουλο και παραπονιόντουσαν σαν κλαυθμηρίζουσες παρθενοπιπίτσες ότι δήθεν στιγματιζόταν από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο η αντίθετη άποψη; ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Σημείωση:Το δημοσίευμα της Σημερινής για τη δικαστική απόφαση που αποφάνθηκε ότι υπήρξαν έξωθεν χρηματοδοτήσεις για το “ΝΑΙ”. Το είδαμε στην έγκυρη πύλη αντικατοχικής διαδικτυακής ενημέρωσης: Τον Εμπροσθοφύλακα http://www.efylakas.com/archives/1391)

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αγωγή που καταχώρησε ο επικοινωνιολόγος και αρθρογράφος Ανδρέας Πετρίδης σε βάρος: Του Εκδοτικού Οίκου Δίας, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Χατζηκωστή, του διευθύνοντα συμβούλου Άντη Χατζηκωστή, του δημοσιογράφου Γιώργου Χριστοδουλίδη και του γενικού γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου του Εκδοτικού Οίκου Πέτρου Ζαχαριάδη. Με βάση την απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου 2009, ο Α. Πετρίδης θα κληθεί να καταβάλει στους εναγόμενους και τα δικαστικά έξοδα.

Ο ενάγων Ανδρέας Πετρίδης αξίωνε αποζημιώσεις για κατ’ ισχυρισμό λίβελο που δημοσίευσε ο εκ των εναγομένων δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδουλίδης στην εφημερίδα «Η Σημερινή» στις 24 Οκτωβρίου 2004, με τίτλο: «Οι μυστικές χρηματοδοτήσεις των Αμερικανών στην Κύπρο»

και υπέρτιτλο:

«Ονόματα, ποσά, φορείς και μεθόδους διακίνησης των κονδυλίων κατέχει το Προεδρικό».

Ναι, θολώνει το τοπίο από σοφιστείες, εξυπνοβλακείες και ψέματα, ναι “πλένονται” ενίοτε (και μαζικά μάλιστα) εγκέφαλοι, αλλά έστω και αργά η αλήθεια λάμπει.

Εμείς ξέρουμε ότι υπήρξαν πολλοί άνθρωποι απελπισμένοι, που στην αγωνία τους για το μέλλον του τόπου τους ψήφισαν “ΝΑΙ”. Που εμπιστευόμενοι πολιτικούς που τους θεωρούσαν ως “Άγια Τράπεζα”(π.χ. το Γλαύκο Κληρίδη), υιοθέτησαν την επιλογή του “ΝΑΙ”. Που διαβάζοντας κάθε μέρα συγκεκριμένες εφημερίδες και τον τρόπο που παρουσίαζαν την πραγματικότητα, έγειραν προς το “ΝΑΙ”. Αυτοί

Υπήρξαν όμως και πολλοί

Η χειρότερη όμως κατηγορία ήταν αυτοί που

Που πήραν λεφτά για να υποστηρίξουν το ΝΑΙ και μάλιστα δολάρια από τους Αμερικάνους.

Ήδη έχουμε προβεί από το καλοκαίρι σε σχετική ανάρτηση:

Εκείνο το γελοίο κομπλεξικό υποκείμενο, ο Μαγάριος Δρουσιώτης (για τον οποίο θα ετοιμάσουμε σύντομα σχετικό αφιέρωμα), ο μαγαριστής φήμης και υπολήψεων ανθρώπων, είχε κάνει μάλιστα και ένα δοκησίσοφο ντοκιμαντέρ, με το οποίο μας έβγαζε όλους τρελλούς και παρανοϊκούς. Τίτλος του “Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα”.

Το περασμένο καλοκαίρι εκδόθηκε δικαστική απόφαση με την οποία διαπιστωνόταν ο χρηματισμός για υποστήριξη του ΝΑΙ (σχετικό δημοσίευμα αναδημοσιεύεται πιο κάτω)

Και τώρα, με έγγραφο του κολλητού του Μαγάριου Δρουσιώτη, του υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Jose Dias, – εκείνου ντε που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ηταν τόσο κολλητάκι του Μαγάριου που είχε το θάρρος και προσκαλούσε για φαγοπότια τον Ντάουνερ στο σπίτι του Δρουσιώτη, όπου, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου θα βρίσκονταν “όλα τα μέσα(ενημέρωσης) που υποστηρίζουν την επαναπροσέγγιση”
(http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/t_13.html),

τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχονται:

Να τι λέει το σχετικό έγγραφο του μαγαριοκολλητού, το οποίο αποτελεί φακέλωμα του Κ.Χατζηκωστή και του Δια, αναφερόμενο στην εφημερίδα “Σημερινή”:

“Έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των ισχυρισμών του Παπαδόπουλου το 2005 ότι οι Αμερικάνοι είχαν χρηματοδοτήσει την εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004, μέσω της χορηγίας UNOPS σε δικοινοτικά προγράμματα.

Προσέξτε τις λέξεις:

Σημερινή’

«Η UNOPS χρηματοδότησε το ΝΑΙ»
26 Ιουλίου 2009, σελ. 4
Γιώργος Μιχαηλίδης

Η βασική θέση του ενάγοντος ήταν ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος (Γ. Χριστοδουλίδης) παρουσίασε τον Πετρίδη ως παράδειγμα ατόμου που αλλάζει πολιτικές πεποιθήσεις για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά με ξεκάθαρο το υπονοούμενο ότι δωροδοκήθηκε ή χρηματίστηκε, αφού ο τίτλος, ο υπέρτιτλος και ένα μεγάλο μέρος του κειμένου κάνει αναφορά για ύποπτες, παράνομες και αδιευκρίνιστες συναλλαγές και χρηματοδοτήσεις. Το κείμενο, σύμφωνα με τον ενάγοντα, κατονομάζει ρητώς μόνο τον ίδιο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ο Πετρίδης και για τους εναγόμενους οι κ. Γ. Χριστοδουλίδης και Π. Ζαχαριάδης. Στη γραπτή δήλωσή του, ο ενάγων δέχθηκε ότι κατά την εποχή του δημοψηφίσματος εντάχθηκε στην πλατφόρμα του «ΝΑΙ», αλλά αρνήθηκε ότι δέχθηκε χρήματα ή ανταλλάγματα ή υποσχέσεις από οποιοδήποτε για να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν το 2004. Επίσης, προφορικά συμπλήρωσε ότι στις προεδρικές εκλογές του 2003 συνεργάστηκε με τον Αλέκο Μαρκίδη, ενώ δέχθηκε ότι υποστήριξε τον ανθυποψήφιο του Νίκου Αναστασιάδη, Ιωάννη Κασουλίδη, στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ το 2003.

Ο Πετρίδης αρνήθηκε ότι είχε ξαναδεί συμβόλαιο χρηματοδότησης της ομάδας «Μαζί Όλη η Κύπρος» με την UNOPS έναντι 14.400 λιρών και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος έκανε τις συμφωνίες με την UNOPS για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του «ΝΑΙ».

Ο Γ. Χριστοδουλίδης στη δική του μαρτυρία αναφέρθηκε στη γνωριμία με τον ενάγοντα από την εποχή των προεδρικών εκλογών το 2003, στη λήψη συνέντευξης από τον Πετρίδη, σε συνομιλίες, σε φωτογραφίες, αλλά και στην παραδοχή της Κίνησης «Μαζί Όλη η Κύπρος» ότι έλαβε χρήματα από την UNOPS για να προωθήσει πολιτικά το Σχέδιο Ανάν. Ο Πέτρος Ζαχαριάδης, που είναι ο κατά νόμον υπεύθυνος της εφημερίδας «Η Σημερινή» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκδοτικού Οίκου Δίας, ερωτήθηκε για τη σχέση του δημοσιογράφου με την εφημερίδα, τη γραμμή της εφημερίδας στο κυπριακό πρόβλημα και τις διαδικασίες που προηγούνται της δημοσίευσης του άρθρου.

Ήταν θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος

Αξιολογώντας τη μαρτυρία, ο ενάγων έδωσε την εικόνα ότι προσπαθούσε να αποφύγει ορισμένες ερωτήσεις δίνοντας γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις ή επικαλούμενος αδυναμία μνήμης. Αντιθέτως, ο Γ. Χριστοδουλίδης έδωσε την εικόνα προσώπου που παρά την έντασή του έδινε άμεσες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και αοριστολογίες. Ο επαρχιακός δικαστής Λευκωσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους αποφάνθηκε ότι μέσα από την αντεξέταση του Α. Πετρίδη εξάγεται σαφής παραδοχή της Επιτροπής «Μαζί Όλη η Κύπρος» ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος συζήτησε και έλαβε χρηματοδότηση από την UNOPS ύψους 14.400 λιρών.

Το Δικαστήριο κατέληξε ότι το δημοσίευμα είναι δυσφημιστικό υπό τύπον ψευδοϋπαινιγμού, όμως δεν αποδέχθηκε την εισήγηση για αληθή ή νομικό υπαινιγμό, αφού δεν καταδείχθηκε κανένα εξωτερικό στοιχείο που θα καθιστούσε το δημοσίευμα κατανοητό μόνο από κάποιους που το γνώριζαν.

Στις επισημάνσεις του το Δικαστήριο τόνισε ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν, είναι και θα είναι για πολλά χρόνια θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. Τη δεδομένη στιγμή ήταν θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος η χρηματοδότηση κάποιων για την υποστήριξή του. Είχαν παρέλθει έξι μήνες από το δημοψήφισμα, αλλά το θέμα αυτό απασχολούσε δημοσίως και είχαν γίνει δηλώσεις στις οποίες παραπέμπει το δημοσίευμα μεταξύ των οποίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξιωματούχους του ΟΗΕ και των Η.Π.Α. Ο εναγόμενος 4 (Γ.Χριστοδουλίδης) είχε κάθε δικαίωμα να ασχοληθεί με το θέμα είχε υπόψην του και το αναφέρει ότι στην κατοχή αρμόδιων υπηρεσιών έχουν περιέλθει μέχρι και αντίτυπα επιταγών και άλλα στοιχεία και τεκμήρια. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όντως υπήρχαν τέτοια στοιχεία στην κατοχή κάποιων τα οποία και δημοσιεύτηκαν.

Πηγή
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top