Select Menu

Οι ελληνες της Bilderberg (Μέρος 2ο)
Στο 1ο μέρος αναλύσαμε την ιστορία και εν μέρη τον σκοπό της λέσχης Bilderberg. Στο 2ο μέρος θα αποκαλύψουμε όλα τα ονόματα των Ελλήνων που συμμετείχαν σε αυτή την λέσχη Bilderberg απο το 1954 έτος ίδρυσης της μέχρι και το 2010 όπως και το τι συζητήθηκε.

Ένας κατάλογος που μέχρι σήμερα παρέμενε επτασφράγισστος και αδιασταύρωτος για το ευρύ κοινό ενώ και στην Ελλάδα ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σε αυτή την ατέλειωτη λίστα συμμετεχόντων.




Τα αρχεία που σήμερα αποκαλύπτουμε δίνουν  συγκεντρωμένα όλα τα ονόματα αυτών που έχουν λάβει μέρος στις συνεδριάσεις αυτές από το 1954 μέχρι 2008 και πολλά ακόμα στοιχεία όπως την αντζέντα και την  θεματολογία των περισσοτέρων συνεδριάσεων. Στον κατάλογο αυτό που σήμερα για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα  θα δείτε ονόματα Ελλήνων και Ελληνίδων όπως αυτό τις Ελλένης Βάλχου της Καθημερινής, του Παναγιώτη Πιπινέλη, του Ανδρέα Ζαϊμη, του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και άλλων πολλών  που τα ονόματα τους ουδέποτε έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο. Ονόματα που δεν  θα τα πιστεύετε ότι έχουν λάβει μέρος σε αυτές τις κλειστές μυστικές συνεδριάσεις!

Μέχρι σήμερα τα περισσότερα από τα ονόματα που θα δείτε σε αυτόν τον κατάλογο, δεν έχουν εμφανιστεί πότέ, ειδικά τις δεκαετίες του 1960 του 1970 και του 1980 όπου η ελληνική παρουσία -όπως θα δείτε- ήταν σποραδική και χωρίς πολλές συμμετοχές ωστόσο κάποιες χρονιές καθοριστικές για την ελληνική εσωτερική πραγματικότητα υπήρξαν προσκλήσεις και προς  διακεκριμένους Έλληνες. Στους καταλόγους αυτούς δεν αναφέρεται μόνον ο αείμνηστος Γιάγκος Πεσμαζόγλου ο οποίος είχε συμμετάσχει ανελειπώς την δεκαετία του 1970  ως παρατηρητής με προτροπή και ενημέρωση και του  Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον οποίο διατηρούσε  επαφή και επικοινωνία, όπως μας είχε αποκαλύψει πρώτη  φορά  σε αποκλειστική συνέντευξη -ήταν τότε που έσπασε και ο κώδικας σιωπής , για το περιοδικό SATTUS το 1997- μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η αναφορά στο όνομα Γιώργος Κοντογιώργης(1978) αφορά  μάλλον υπουργό της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και οχι τον γνωστό πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου.  

Δείτε την αναλυτική λίστα συμμετοχών της πρώτης συνεδριάσης της Λέσχης των ισχυρών στην Ελλάδα to 1993.




Παρακάτω παραθέτω αυτούσια άρθρα απο τον εντυπο τύπο του 2009 και την αναφορά του στην συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg στην Αθήνα!!!! (τυχαίο άραγε που την επόμενη και όλας χρονιά είχαμε αλλαγή κυβέρνησης και οικονομική κατάρευση της χώρας μας;)

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 3/5/2009
της Βίβιαν Μπενέκου

Η ελίτ των πρωταγωνιστών του πλανήτη έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα. Το «κλαμπ Μπίλντερμπεργκ» επανέρχεται 16 χρόνια μετά την τελευταία συνεδρίασή του στην Ελλάδα, διαλέγοντας τον απομονωμένο από τους προβολείς του τύπου «Αστέρα της Βουλιαγμένης» για μια ακόμη... μυστηριώδη συνάντηση.

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Μαϊου, οι πύλες του πολυτελούς ξενοδοχείου θα ανοίγουν μόνο στους ισχυρούς, γιατί μόνο αυτοί διαθέτουν «πάσο» για την περίφημη λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Η ατζέντα είναι, και θα συνεχίσει να είναι, κρυφή, καθώς ο «νόμος της σιωπής» είναι ο πρώτος όρος που αποδέχονται όσοι μυούνται στον κόσμο της.

Οι «Μπίλντερμπεργκ» διάλεξαν φέτος την Αθήνα. Το «κλαμπ των δυνατών» ήταν πάλι εδώ το 1993, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Φέτος επανέρχονται επιλέγοντας και πάλι περίοδο όπου η ΝΔ είναι στην εξουσία, μάλλον τυχαία. Οι συνθήκες και τα πρόσωπα έχουν αλλάξει. Οχι όμως και πρωτόκολλο...

Ορισμένες από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη θα καταλύσουν για 3 ημέρες στο συνεδριακό κέντρο του Αστέρα και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, περιδιαβαίνοντας τα πλακόστρωτα σοκάκια του πολυτελούς ξενοδοχείου, πλάι στα βράχια του Σαρωνικού.

Οι καλεσμένοι. Η λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνει ονόματα που είναι ικανά να κάνουν τα ΜΜΕ να γράφουν μέρες γι αυτούς. Η φαντασία αρχίζει να οργιάζει. Η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη και της Ισπανίας Σοφία θα είναι ανάμεσα στους καλεσμένους της Λέσχης.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέιμς Τζόουνς, το δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα, Τίμοθι Γκάιτνερ, αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του κόσμου, όπως είναι ο Ντομένικο Σινικάλκο της Morgan Stanley.

Μάλιστα η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία, θεωρείται από τα πιο δραστήρια μέλη της Λέσχης. Μαζί με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος και τη βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη «εκπροσωπούν» συνήθως το «κλαμπ των εστεμμένων» στις συναντήσεις. Στις λίστες των προσκεκλημένων βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και το όνομα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Προσκλήσεις για τη φετινή 57η συνεδρίαση, έχουν ήδη λάβει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Αμφότεροι έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε συνεδριάσεις της «Λέσχης των Ισχυρών». Ο πρωθυπουργός παρέστη μία φορά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.
Για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, εάν τελικά παραστεί, αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή του. Ηδη έχει πάει 4 φορές στο παρελθόν. Το 1995 στη Ζυρίχη ως υπουργός Παιδείας, το 1998 στη Σκοτία ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, το 2000 στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του ίδιου υπουργείου και το 2005 στο Μόναχο ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν τόσο ο Γιώργος Αλογοσκούφης όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν ανελλιπώς τις συνεδριάσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παρευρεθούν η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και ο Τούρκος ομόλογός της Αλί Μπαμπατζάν. Προσκλήσεις λαμβάνουν πάντα ο επικεφαλής του ομίλου της Coca Cola στην Ελλάδα Γιώργος Δαυίδ, ο επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου και ο διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης.

Η ελληνική παρουσία στις Συνόδους

Πλήθος επιφανών Ελλήνων έχει κατά καιρούς πάρει μέρος στις μυστικές συνεδριάσεις του «Κλαμπ Μπίλντερμπεργκ». Τις περισσότερες συμμετοχές, τα τελευταία χρόνια έχει ο κ. Γ. Δαυίδ (Coca Cola) που μετείχε ανελλιπώς από το 2001 έως και το 2007. Από πολιτικά πρόσωπα, από 4 προσκλήσεις συμμετοχής τα τελευταία χρόνια «μετρούν» οι Γ. Παπανδρέου, Γ. Αλογοσκούφης και η Αννα Διαμαντοπούλου.




Από μία φορά τουλάχιστον έχουν παραστεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ενώ «θαμώνες» υπήρξαν και μη πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Θάνος Βερέμης, ο Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη Νικηφόρος Διαμαντούρος και πολλοί άλλοι. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Λέσχης, το 2002 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Στις συνεδριάσεις των τελευταίων χρόνων, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:

Ουάσιγκτον 2008
  • Γιώργος Αλογοσκούφης
  • Αννα Διαμαντοπούλου
Κωνσταντινούπολη 2007
  • Γιώργος Αλογοσκούφης
  • Αννα Διαμαντοπούλου
  • Γιώργος Δαυίδ
Βρετανία 2006
  • Γιώργος Αλογοκούφης
  • Γιώργος Δαυίδ
  • Λουκάς Τσούκαλης
Ρόταχ Εγκερν (Γερμανία) 2005
  • Γιώργος Παπανδρέου
  • Αννα Διαμαντοπούλου
  • Γιώργος Αλογοσκούφης
  • Γιώργος Δαυίδ
Στρέσα (Ιταλία) 2004
  • Αννα Διαμαντοπούλου
  • Γιώργος Δαυίδ
Βερσαλλίες 2003
  • Ντόρα Μπακογιάννη
  • Λουκάς Τσούκαλης
  • Γιώργος Δαυίδ
Βιρτζίνια 2002
  • Γιώργος Δαυίδ
  • Αλέξης Παπαχελάς
  • Σουηδία 2001
  • Γιώργος Δαυίδ
  • Στέφανος Μάνος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στην Αθήνα η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ
Θα φιλοξενηθεί στις 14 Μαΐου στον Αστέρα της Βουλιαγμένης

Της Κατερινας Σωκου

''...Είναι η δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν το 1993- που η Ελλάδα φιλοξενεί την ετήσια συνάντηση του κλειστού κλαμπ, στο οποίο κάθε χρόνο προσκαλούνται περίπου 130 προσωπικότητες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Επί τρεις ημέρες, οι συμμετέχοντες συνευρίσκονται κοινωνικά, ανταλλάσσουν απόψεις, συχνά αντιπαρατίθενται, πάντα όμως κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να διασφαλίζεται ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των συζητήσεων. Ενα από τα πλεονεκτήματα των συναντήσεων του κλαμπ είναι ο ανεπίσημος χαρακτήρας του. Λέγεται μάλιστα ότι κατά το κοκτέιλ του καλωσορίσματος, εύκολα μπορεί να τύχει να συνομιλεί κανείς με τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ή τη Βεατρίκη της Ολλανδίας. Οι επόμενες ημέρες είναι αφιερωμένες σε συνεδρίες, που ειδικά εφέτος αναμένεται να επικεντρωθούν στην οικονομική κρίση..''

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
" Η λέσχη των ισχυρών" συνδεδριάζει στην Αθήνα!
Επιφανείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν σε δύο εβδομάδες στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Ο λόγος; Η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία ύστερα από 16 χρόνια επιστρέφει στη χώρα μας.''

Ποιοι Παρέστησαν ;

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληρφορίες στις συνεδριάσεις που έγιναν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έλάβαν μέρος  ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο νύν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα  Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Γιώργος Δαϋιδ, που αποτελεί και τον εκτελεστικό διευθυντή εκπρόσωπο της Ελλάδος στην Λέσχη (διάδοχος του επί δεκαετίες εκπροσώπου  της Ελλάδας  εφοπλισττή Κώστα Καρρά) και το πρόσωπο εκείνο που προτείνει προς το διευθυτήριο της προσκλήσεις για τις ελληνικές συμμετοχές.

Επίσης γνωστοί καθηγητές πανεπιστημίου όπως ο κ. Τσούκαλης που επίσης έχει λάβει μέρος αλλά και δημοσιογράφοι -ονόματα εκπλήξεις- πέραν του Αλέξη Παπαχελά ο οποίος έλαβε μέρος για δεύτερη φορά .

Τι συζητήθηκε  

Απο την Αντζυ Σταθάτου
Oι πληροφορίες για τα όσα συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, στη διάρκεια της Συνόδου της Λέσχης Bilderberg στον Αστέρα της Βουλιαγμένης , προκαλούν  έντονη ανησυχία .

 Η οικονομική κρίση είναι ένα από τα βασικά θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος  , όχι από την σκοπιά της αντιμετώπισής της , αλλά από την σκοπιά που εξυπηρετεί τα σχέδια για μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Δηλαδή πραγματικός  στόχος είναι η οικονομική καταστροφή των χαμηλών και  μεσαίων τάξεων . Ο δημοσιογράφος  Daniel Estulin, ο οποίος εδώ και χρόνια ερευνά τη δράση της λέσχης και οι πληροφορίες του οποίου έχουν –δυστυχώς- επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας , υποστηρίζει ότι το σχέδιο της ελίτ του πλανήτη είναι να καταστραφεί πλήρως το υφιστάμενο οικονομικό σύστημα και να μειωθεί κατά δύο τρίτα ο πληθυσμός της γης. Αυτά τα σχέδια έχουν προκαλέσει ανησυχία ακόμη και στους κύκλους των ισχυρών της Βilderberg , που φοβούνται μήπως το χάος που θα προκληθεί από  τη  στρατευμένη πολιτική τους,  οδηγήσει τους λαούς σε εξεγέρσεις που θα ανατρέψουν  το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ατζέντα που μοιράστηκε στα μέλη της Bilderberg πριν την σύνοδο της Αθήνας , περιέχει εκτός των άλλων κι οδηγίες για την  παραπλάνηση των επενδυτών . Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα προσωρινό κλίμα ευφορίας  με δηλώσεις πολιτικών για οικονομική ανάκαμψη κι άνοδο στα χρηματιστήρια , ώστε οι επενδυτές να ρίξουν ξανά  χρήματα στην αγορά και τότε « να προκύψει μια νέα κρίση που θα παγώσει εκ νέου και  για μεγαλύτερο χρονικό  διάστημα το ήδη ταλαιπωρημένο  παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», υποστηρίζει ο ερευνητής  Estulin . Πρέπει η οικονομική κρίση να είναι μακρά ή μήπως πιο έντονη και σύντομη? Η απόφαση των ισχυρών θα κινήσει και τις ανάλογες διαδικασίες ερήμην του κόσμου που ακόμη αναρωτιέται πως χάθηκε ο έλεγχος των  οικονομικών και πως κατέρρευσαν μέσα σε μια νύχτα παγκόσμιοι κολοσσοί.  Μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη τυχαία?

 Στο βιβλίο του με τίτλο  The True Story of the Bilderberg Group, δηλαδή η πραγματική ιστορία της λέσχης Bilderberg , ο Daniel Estulin σημειώνει: «Το 1970, το εξέχον μέλος της Τριμερούς Επιτροπής  (Trilateral Commission), ο Paul Volcker, ο οποίος είχε εργαστεί για την τράπεζα Chase Manhattan Bank του ιδρυτή της Τριμερούς Rockefeller, δεν μάσαγε τα λόγια του όταν έλεγε στους αμερικανούς πολίτες πως μπορούν να επηρεαστούν από «οικονομικές πιέσεις». Είχε τότε προσθέσει πως τα στάνταρ του τρόπου διαβίωσης του μέσου πολίτη…… πρέπει να κατέβουν»!

Μήπως όμως αυτή η σπουδή των ισχυρών της γης να αναμορφώσουν τον κόσμο σύμφωνα με τα συμφέροντά τους , γυρίσει  ως μπούμερανγκ εναντίων τους ? Μήπως η οικονομική εξαθλίωση που προωθείται σκοπίμως ,  οδηγήσει τους «νέους άθλιους» σε επαναστάσεις που θα ανατρέψουν την παγκόσμια ελίτ?

Πάντως μια παρατεταμένη οικονομική κρίση αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού , αλλά  εδώ και χρόνια τόσο τα μέλη της Bilerberg όσο και του «παιδιού» της , της Τριμερούς Επιτροπής , υποστηρίζουν πως η αύξηση του πληθυσμού αποτελεί πρόβλημα στον έλεγχο του παγκόσμιου πλούτου. Οι πηγές ενέργειας μειώνονται επικίνδυνα κι η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή δεν επαρκούν  για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του παγκόσμιου πληθυσμού.

 Σε αυτούς τους προβληματισμούς και τις οικονομικές μεθοδεύσεις ,  προστίθενται  και οι  επισημάνσεις  διακεκριμένων βιολόγων  που υποστηρίζουν  ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων ξεπήδησε από εργαστήρια !!! Χάος

Οι Έλληνες που κλήθηκαν για το 2010 

Στο ισπανικό ξενοδοχείο Dolce Sitges, νότια της Βαρκελώνης, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Λέσχης Bilderberg μεταξύ 3 και 6 Ιουνίου 2010 όπως έγραψε το τροκτικό.

Στην Ισπανία και το πολυτελές θέρετρο του Sitges μετέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 58ης συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που διήρκεσαν από τις 3 ως τις 6 Ιουνίου.

Στην συνάντηση ήταν κατά πληροφορίες προσκεκλημένη και έτερη Ελληνίδα υπουργός, η κ.Λούκα Κατσέλη, η οποία όμως δεν συμμετείχε. Αντίθετα, το παρόν έδωσε ο Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος της Coca-Cola και μόνιμο μέλος της Λέσχης Γιώργος Δαυίδ και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης.

Μεταξύ των περίπου 130 συμμετεχόντων, βρέθηκαν ακόμα ο Γερμανός πρόεδρος της Deutche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος και προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως κεντρικό ομιλητή στη λήξη σήμερα του Συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών στην Βιέννη και ο Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, με τον οποίο θα έχει συνάντηση σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο πλαίσιο γεύματος που του παραθέτει κατά την επίσκεψή του στην Αυστρία. Έτεροι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι διεθνείς παράγοντες που βρέθηκαν στο Sitges της Ισπανίας για να συμμετέχουν στην ‘κλειστή’ συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Ζοζέ Λουίς Θαπατέρο, ο Αμερικανός Χένρυ Κίσσινγκερ, ο Ιταλός Μάριο Μόντι, ο Αμερικανός Έρικ Σμιτ, μεγαλοστέλεχος της Google κ.α.

Στο επίκεντρο των φετινών εργασιών της ‘κλειστής’ Λέσχης βρέθηκε το Ευρώ, η πιθανότητα αποτυχίας του και εκείνη της ίδρυσης ενός παγκόσμιου νομίσματος. Συζητήθηκαν ακόμα η Οικονομική Μεταρρύθμιση, η Ασφάλεια, η Διαδικτυακή Τεχνολογία, η Ενέργεια, τα θέματα του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, το Παγκόσμιο Πρόβλημα Φαγητού, το πρόβλημα της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη και η αντιμετώπισή του, η Φαρμακευτική Επιστήμη και οι Σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

Τηρώντας το ‘πρωτόκολλο’ της Λέσχης Μπίλντελμπεργκ, περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων ήταν και φέτος πολιτικοί και μέλη κυβερνήσεων από διάφορες χώρες και τα δύο τρίτα επιχειρηματίες ή στελέχη της παγκόσμιας οικονομικής, βιομηχανικής, εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και αυτής της διεθνούς επικοινωνίας. Οι συζητήσεις έγιναν -όπως πάντα- σε κλειστό κύκλο, χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη (‘off the record’), προκειμένου να ευνοηθεί η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, και να υπάρξει έτσι καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που τίθενται προς διαβούλευση, μια και δεν υπάρχει διαδικασία αποφάσεων, ψηφοφοριών ή πολιτικών ανακοινώσεων. Άλλωστε, στο πλαίσιο της πολιτικής της Λέσχης, κάθε συμμετέχων σε αυτή, παρευρίσκεται μόνο ως προσωπικότητα και όχι με την ιδιότητά του.

Στο 3ο και τελευταίο μέρος σας αποκαλύπτω την δράση της λέσχης και τα συμπεράσματα μου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top