Select Menu



Σε κατάσταση πλήρους συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Αττικής ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι εκατοντάδες αστυνομικοί καταφθάνουν από την περιφέρεια για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους της Αθήνας στις δύσκολες ώρες που έρχονται.



Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός, αμηχανία αλλά και νευρικότητα μεταξύ των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το ποτάμι του εξεγερμένου λαού που από αύριο θα κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας.

Εντολή ΕΛ.ΑΣ.: «Χτυπήστε τις ελληνικές σημαίες»

Ο πανικός που έχει καταλάβει όμως τους επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν οδηγήσει και σε μια εξωφρενική εντολή προς τις δυνάμεις καταστολής: Να είναι ιδιαίτερα βίαιοι όταν αντιλαμβάνονται ότι επικεφαλής κάποιου μπλοκ το οποίο κινείται προς τη Βουλή βρίσκεται ελληνική σημαία!

Ο λόγος είναι... απλός: Οι εξοργισμένοι πολίτες αντιδρούν πιο αποφασιστικά όταν έχουν μπροστά τους μιαν ελληνική σημαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ό,τι συνέβη την περασμένη Τρίτη όταν διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πρώτο σκαλί στη σκάλα του Άγνωστου Στρατιώτη προς τη Βουλή, κρατώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία και αιφνιδιάζοντας τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Έπρεπε να παρέμβουν άλλες διμοιρίες οι οποίες έφτασαν εσπευσμένα από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους πολίτες με χρήση και χημικών ώστε να αποσυμπιεστούν οι συνάδελφοί τους στα σκαλιά προς τη Βουλή.

Φόβοι για στάση των ΜΑΤ

Η πρώτη «είδηση» έρχεται από τους βάσιμους φόβους των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για στάση μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ με τη συμπαράσταση και μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε η κινητοποίηση, το πρωί, μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης των μελών της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για εκβίαση της χώρας και για συρρίκνωση του Πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, είναι ενδεικτική! Δεν είναι τυχαίο ότι η στελέχωση των διμοιριών των ΜΑΤ έχει στηριχτεί σε... οικογενειακά κριτήρια. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται όσοι δεν έχουν οικογένειες στην Αθήνα και έτσι δεν θα μπουν στη λογική ότι ενδεχομένως απέναντί τους να βρίσκεται κάποιος στενός συγγενής τους!

Η δεύτερη «είδηση» έχει να κάνει με τα... ετερόκλητα πλήθη που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του τριημέρου. Μπορεί στο χώρο των «αναρχικών» να υπάρχει σοβαρή κινητοποίηση όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην... αντίπερα όχθη, της Χρυσής Αυγής. Και όπως γίνεται κατανοητό ο αστυνομικός πονοκέφαλος είναι διπλός. Πώς θα γίνει κατορθωτό να κρατηθούν αυτά τα δύο μπλοκ μακριά το ένα από το άλλο και παράλληλα να μην δημιουργήσουν προβλήματα πέραν των αναμενόμενων.

«Πρόβες» αναρχικών

Στο χώρο των αναρχικών υπάρχουν διαρκείς... πρόβες συγκεντρώσεων και εικονικών οδομαχιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γύρω στις 8 σήμερα το απόγευμα υπήρξε μια πρώτη συγκέντρωση στην εκκλησία της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού για να δοκιμαστούν τα αστυνομικά αντανακλαστικά!

Η φράση που ακούστηκε στις πρώτες συγκεντρώσεις της Πέμπτης «Ετούτη η πορεία ήταν η αρχή, έρχεται τριήμερη για την ανατροπή» είναι ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δυναμική παρουσία των Χρυσαυγιτών

Από την άλλη πλευρά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το diktionews.gr, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε περιοχή της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της οποία αποφασίστηκε να υπάρξει συντεταγμένη πορεία στις κινητοποιήσεις του τριημέρου με αποκορύφωμα την Κυριακή.

Με δεδομένη τη δημοκοπική αύξηση του «κόμματος» οι Χρυσαυγίτες θα επιδιώξουν επίδειξη ισχύος στο Σύνταγμα με στόχο να αντιπαρατεθούν όχι με τους «αριστερούς» αντιπάλους τους αλλά με την αστυνομία. Κάτι τέτοιο καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. δεδομένου ότι έχουν να κάνουν, ουσιαστικά με έναν μικρό αλλά απόλυτα συντεταγμένο και πειθαρχημένο «στρατό». Τι θα συμβεί όμως αν οι δύο «πλευρές» έρθουν αντιμέτωπες;



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top