Select Menu

Φυσικά το να πάει δικαστικός επιμελητής να κατάσχει πράγματα ακόμα και μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο για οφειλές του κράτους, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε καθεστώς προεδρικής δημοκρατίας, όπως είναι η Κύπρος και όχι σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όπως της Ελλάδας, όπου οι πολιτικοί θεωρούνται Ολύμπιοι Θεοί.

Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα paraskhnio.gr, δικαστικοί επιμελητές μετέβησαν στο Προεδρικό  Μέγαρο της Κύπρου, με σκοπό...
να κατάσχουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα και αποχώρησαν μόνο μετά την υπόσχεση του γενικού Εισαγγελέα προς το δικαστήριο ότι οι οφειλές του κράτους θα διευθετηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες δικαστικοί επιμελητές κατέβασαν από το υπουργικό αυτοκίνητο τον τέως υπουργό εσωτερικών και προσπάθησαν να κατασχέσουν το όχημα.

Στην Κύπρο, τα δικαστήρια μπορούν να διατάξουν κατάσχεση οποιασδήποτε κρατικής περιουσίας για οφειλές του κράτους και οι δικαστικές αποφάσεις γίνονται σεβαστές. Σε μας όχι.

Επίσης στην Κύπρο καταδικάζονται και οι υπουργοί και ανακρίνονται και οι εν ενεργεία Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Σε μας φυσικά ούτε λόγος.

Γιατί άραγε; Μήπως Έλληνες δεν είναι κι εκεί; Τι αλλάζει; Αλλάζει πράγματι κάτι και αυτό είναι η μορφή του πολιτεύματος, από κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.  Ας το λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτό.

hassapis-peter

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top