Select Menu

Oύτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Το Παρόν” αναφερόμενη σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που πραγματοποιήθηκε με λεία αυτή την φορά την περιουσία της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Αρθούρος Ζερβός, μέσα στο κατακαλόκαιρο προχώρησε σε…μεθόδευση ώστε να υλοποιηθεί ένα τεράστιο σκάνδαλο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα επιχειρηματικού ομίλου (και φυσικά να πέσουν και οι σχετικές μίζες στους “αρμοδίους”, κάτι απόλυτα συνηθισμένο σ’ αυτές τις περιπτώσεις).

Το ποιο πιθανόν είναι τα τεράστια ερωτήματα που δημιουργεί αυτή η κοινοποίηση και αυτού του σκανδάλου να μην απαντηθούν ποτέ και το ίδιο το γεγονός να μην πάρει καμιά δημοσιότητα. Οι κρατικοί αξιωματούχοι διαχειρίζονται την δημόσια περιουσία σαν να είναι τσιφλίκι τους και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια οργανωμένη δύναμη να ανακόψει την ασυδοσία τους, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας στο οποίο επιδίδονται.

Ολόκληρο το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

Πολλοί μιλάνε τελευταία όλο και περισσότερο για μοιρασιές που γίνονται τούτο τον καιρό, ώστε κανένας από τους γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες να μην διαμαρτύρεται ότι είναι παραπονούμενος ή ριγμένος. Μέσα σε αυτό το πλάνο πρέπει να εντάσσεται η παραχώρηση ενός σημαντικού φιλέτου της ΔΕΗ σε εταιρεία, όπου ο ιδιώτης θα έχει το 51 % και η ΔΕΗ που θα τα βάλει όλα θα είναι μειοψηφία, θα έχει το 49%! Αυτό ούτε στη… Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα.

Από καιρό προσπαθούσε ο Διοικητής της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός να μεθοδεύσει την υλοποίηση αυτής της ιστορίας, αλλά την μπλόκαραν οι εργαζόμενοι και βασικά η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ). Όσες φορές επεχείρησε να το περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, βρήκε τείχος, την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.


Το κόλπο που από καιρό ψηνόταν, με το πράσινο φως να έχει ανάψει από πολύ ψηλά… αφορούσε το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ – SILCIO, όπου η ΔΕΗ θα είναι μειοψηφία, όπως σημειώνουμε παραπάνω. Η εταιρεία αυτή θα πουλάει ενεργειακά προϊόντα και στα 60 καταστήματα που αρχικά ανά την Ελλάδα θα ανοίξουν, θα εισπράττονται και λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, με προμήθεια βέβαια. Δηλαδή μαγαζί γωνία με δουλειά εκ των προτέρων εξασφαλισμένη, με ιδιώτη κάτοχο του 51 % να μην διακινδυνεύει να χάσει ούτε δεκάρα, αντίθετα θα έχει σίγουρα κέρδη. Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο. Και αν δεν είναι, τότε για ποιον λόγο κ. Διοικητή της ΔΕΗ δεν κάνατε πλειοδοτικό διαγωνισμό, ώστε όποιος δώσει τους καλύτερους και συμφερότερους όρους, με αυτόν να συνεργασθεί η ΔΕΗ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΔΕΗ θα έχει την πλειοψηφία; Για να μην προχωρήσει σε μια τέτοια διάφανη διαδικασία ο κ. Ζερβός, επιβεβαιώνει τις βαριές υποψίες ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα…

Τελικά τα κατάφερε ο κ. Ζερβός στην καρδιά του καλοκαιριού -όταν όλοι είναι σε διακοπές- και πήρε την έγκριση μαζεύοντας τον απαραίτητο αριθμό των υπογραφών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πλέον η ΔΕΗ θα είναι ο φτωχός συγγενής στην εταιρεία που θα συσταθεί, με τον ιδιώτη να έχει το κουβέρνο…

Από πλευράς της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ οι πληροφορίες είναι ότι θα επιχειρήσει να προσβάλλει την απόφαση, προσφεύγοντας στα αρμόδια δικαστήρια.

ΥΠΟΠΤΟΣ ο ρόλος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ύποπτη όμως σε αυτή την σκοτεινή ιστορία, που φαίνεται ότι έχει πολύ… ψωμί, είναι η στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, η οποία είχε εκδοθεί πριν την έγκριση από το ΔΣ της σύστασης της εταιρείας με την SILCIO.

«Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ κατά τiw τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ βρισκόταν στον προθάλαμο των συνεδριάσεων, φυλάσσονται θερμοπύλες, περιφρουρώντας τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και της τελευταίας απόφασης που έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ (προ 20 ημερών), που έλεγε ότι θα σεβαστεί και θα αποκρούσει με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, την λήψη απόφασης από τη διοίκηση της ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη συνεργασία. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκε στο ελάχιστο η δέσμευση της αυτή, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η άλλοτε κραταιά ΓΕΝΟΠ ήταν απούσα, λες και το θέμα αφορούσε μόνο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Αν η διοίκηση λάβει την πολυπόθητη για αυτήν απόφαση που διακαώς επιθυμεί (Σημ. «Π»: για ποιον λόγο άραγε;) τότε ο αγώνας μας θα έχει άλλη μορφή προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ποτέ αυτή η συμφωνία όπως έγινε και με την περίπτωση της Χαλυβουργικής. Τους θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η πράξη τους είναι παράνομη αφού δεν έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός και το σήμα της ΔΕΗ έγινε δώρο στον ανταγωνιστή της ΔΕΗ».

tsak-giorgis

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top