Select Menu

Η πόρτα της ιδιωτικοποίησης ανοίγει και τυπικά για την ΕΥΔΑΠ. Με χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων άλλαξε το καταστατικό της εταιρείας, ώστε να αρθεί και το τελευταίο τυπικό εμπόδιο που όριζε ότι το Δημόσιο όφειλε να διατηρεί πλειοψηφικό ποσοστό.
Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση προχώρησε ουσιαστικά στην κατάργηση του άρθρου 5. Το συγκεκριμένο άρθρο όριζε ότι το Δημόσιο διατηρεί το 51% των μετοχών της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ έχουν ήδη περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι χθες υπήρχε μόνο το τυπικό κώλυμα με το καταστατικό.

Στο μεταξύ, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού ανοίγει ο δρόμος για το ξεκαθάρισμα των οφειλών του Δημοσίου προς την εταιρεία, ενώ παράλληλα προβλέπονται περικοπές στο εφάπαξ των εργαζομένων.

Μάλιστα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, η κυβέρνηση προχωρεί σε συμψηφισμό οφειλών ανάμεσα σε ΕΥΔΑΠ και Δημόσιο.

Ειδικότερα, προβλέπεται ο προσδιορισμός με κοινή υπουργική απόφαση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ από έργα υποδομής και κατασκευής έργων ύδρευσης.

Πες ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού!
Αναδημοσίευση – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑin.gr - ΕΡΤ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top