Select Menu

Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας!

Βγαίνουν και πανηγυρίζουν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει το 2012 πρωτογενές πλεόνασμα 434 εκατ. ευρώ, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες σε όλους.

Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2012 αναφέρει ότι έκλεισε (σε μη ενοποιημένη βάση) στα 434 εκατ. ευρώ όταν το 2011 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 3,49 δις ευρώ.

Μπορεί η κατάσταση να εμφανίζεται καλύτερη, αλλά αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι μειώθηκαν οι τόκοι από τα 16,34 δις το 2011 στα 12,2 δις το 2012.

Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στα «ψιλά γράμματα» κάτω από τα επίσημα νούμερα!

(κλίκ για μεγένθυνση)

Η υποσημείωση για το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι σε «μη ενοποιημένη βάση μετά από την διόρθωση των ταμειακών στοιχείων. Σε ενοποιημένη βάση, μετά την απαλοιφή των ενδοκυβερνητικών τόκων, εκτιμάται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο κατά 583 εκ.».

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το ίδιο του Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στα τέλη Φεβρουαρίου που κλείνει οριστικά ο προϋπολογισμός του 2012 θα γίνει αναθεώρηση με τελικό πρωτογενές έλλειμμα 149 εκατ. ευρώ!

Πυροτέχνημα για να σωθεί ο Στουρνάρας; Θα δείξει...


Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top