Select Menu

Με τίτλο «Ποιος εκβιάζει ποιον» κυκλοφορεί σήμερα άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung του Μονάχου για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων, ένα ακόμη «δράμα» όπως λέει ειρωνικά ο σχολιαστής«Θα επιτύχει άραγε η Αθήνα να μεταπείσει για δεύτερη φορά τους δανειστές της να πουλήσουν τα ομόλογά τους σε χαμηλότερες τιμές και άρα να χάσουν τμήμα των κερδών τους; Μόνο τότε θα πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση. Ωστόσο, η σκηνοθεσία απατά» σημειώνει ο γερμανός αρθρογράφος. «Στο παρασκήνιο οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι εντελώς διαφορετικοί».

«Δεν είναι η ευρωζώνη ή το ΔΝΤ που απειλούν την ελληνική κυβέρνηση. Η Αθήνα γνωρίζει ότι τα χρήματα θα εισρεύσουν ανεξαρτήτως αν επιτύχει ή όχι το πρόγραμμα επαναγοράς. Κι αυτό επειδή οι χώρες τις ευρωζώνης δεν μπορούν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top