Select Menu

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμμότητες για το φορολογικό νομοσχέδιο.Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν είτε σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων με το ΥΠΟΙΚ, είτε, αν δεν υπάρξει συμφωνία, σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που .....
στηρίζουν την κυβέρνηση.
Από τις έως τώρα διαβουλεύσεις τα αγκάθια που παραμένουν είναι τα ακόλουθα:

- Ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα υψηλά εισοδήματα, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν να επανέλθει το 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ (από 40% που προβλέπει η τελευταία πρόταση του ΥΠΟΙΚ)
-Η ΔΗΜΑΡ λέει όχι στην αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, που προωθεί το ΥΠΟΙΚ, και ζητάει τα σχετικά έσοδα να προστίθενται στις κλίμακες φορολόγησης όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
- Η φορολογία των τόκων, καθώς η ΔΗΜΑΡ ζητεί φόρο 17,5%, αντί για 15% που προβλέπει το τελευαίο σενάριο του ΥΠΟΙΚ
- Η φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών. Η ΔΗΜΑΡ προτείνει 21% φόρο για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και 33% το πλεονάζον. Η τελευταία πρόταση προβλέπει φόρο 26% μέχρι τις 50.000 ευρώ και 32% για το πλεονάζον.

Πού τα βρήκαν

Ωστόσο, σύγκλιση υπήρξε στο ετήσιο πολυτεκνικό επίδομα για κάθε παιδί τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας, το οποίο αυξάνεται από τα 450 ευρώ στα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νέα χρονιά απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ οσοι εργάζονται με εξαρτημένη εργασία (μόνο έναν εργοδότη), οι οποίοι μάλιστα θα φορολγοούνται με την κλίμακα φόρου μισθωτών, όπως ανακοίνωσε το πρωί ο Γ.Στουρνάρας. Επιπλέον, συμφωνήθηκε οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά ελεύθεροι επαγγελματίες να φορολογούνται κατά τα 3 πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, για τα πρώτα 10.000 ευρώ εισόδημα με συντελεστή 13% και μετά να μπαίνουν κανονικά στην κλίμακα (26% έως τις 50.000 ευρώ και μετά 32%).

Τα κόμματα φέρονται να συμφώνησαν στην αύξηση, για το 2013, του τέλους επιτηδεύματος που θα πληρώνουν τα υποκαταστήματα, στα 600 ευρώ, από 300 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Μετά από τις διαβουλεύσεις συμφωνήθηκε όλα τα εισοδήματα να μπαίνουν στην φορολογική δήλωση, ακόμη και αυτά που ήδη έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top