Select Menu

Σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη της ευρωζώνη και όχι μόνο στην περιφέρεια, παρατηρεί ο φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Έρκι Λίκανεν.Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο Λίκανεν λέει: «Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις ότι η οικονομία γίνεται πιο αδύναμη και όχι μόνο στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν την κρίση χρέους, αλλά σε ολόκληρη την ευρωζώνη».

«Οι εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας μας προκαλούν ανησυχία», πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε ότι καμία χώρα δεν έχει ανοσία απέναντι στην κρίση χρέους. «Ούτε καν η γερμανική οικονομία», σχολίασε.

Ο Λίκανεν δεν διευκρίνισε ποιά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση και σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι απέναντι στο τι θα πρέπει να πράξει επ' αυτού η ΕΚΤ.

Στις 6 Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ προέβλεψε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κι άλλο το 2013.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top