Select Menu

Οκτώβριος 2007 …Η σταθερή μου ραδιοφωνική παρέα , 12 με 2 το μεσημέρι , ήταν η εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού του BEST Radio Γρηγόρη Ψαριανού. Τα ιδιόμορφα σχόλιά του και οι ιδιαίτεροι σχολιασμοί του Γ. ψαριανού στις τότε εκπομπές του , μου κέντριζαν το ενδιαφέρον , σε σημείο μάλιστα που κάποια στιγμή άλλαξαν την καθημερινότητά μου…
Γράφει ο Γιάννης Αέρας για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ 

Τον μήνα Οκτώβριο του 2007 λοιπόν , ο Γρηγόρης Ψαριανός, σε μια σειρά συνεχόμενων εκπομπών (επί 2 συνεχόμενες εβδομάδες) διαφήμιζε στις εκπομπές του τις ταινίες του κινήματος ZEITGEIST (που μέχρι τότε ήταν 2 , το Zeitgeist the movie και το Addendum) καθώς και το κίνημα αυτό καθαυτό το οποίο τότε ήταν “νεογνό” χωρίς διεθνή παραρτήματα με κάποιες εκατοντάδες μέλη μόνο στην Αμερική. Ο Γρηγόρης λοιπόν , σε 10 συνεχόμενες εκπομπές , μου κέντρισε το ενδιαφέρον να δω τις ταινίες ZEITGEIST , και να ενθουσιαστώ για το πρώτο παγκόσμιο κίνημα φυσικών πόρων …. Γνώρισα και άλλους ενδιαφερόμενους σαν εμένα για το κίνημα στην Ελλάδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , και η συνέχεια για τα μέλη του ελληνικού κινήματος ZEITGEIST είναι στους περισσότερους (που ασχολήθηκαν ενεργά με το κίνημα ZEITGEIST) πάνω-κάτω γνωστή. Δημιουργήσαμε το πρώτο επίσημο ελληνικό chapter του κινήματος , διοργανώσαμε την πρώτη Z-DAY στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ , κάναμε δράσεις, ενημερώσαμε κόσμο και σήμερα (αν και το κίνημα στην Ελλάδα έχει πέσει σε μια “άπνοια”) έχουν δημιουργηθεί ήδη 2 οίκο-κοινότητες που στηρίζονται στις αρχές του κινήματος ZEITGEIST και στηρίζονται στην οικονομία των φυσικών πόρων και όχι στην οικονομία των τυπωμένων χρημάτων….

Ο Γρηγόρης Ψαριανός , ο Γρηγόρης που σε κάθε εκπομπή ανέλυε και μια πληροφορία από τις ταινίες του Peter Joseph, μιλούσε για το κλασματικό αποθεματικό των τραπεζών Fractional reserve System) ,για το πώς οι τράπεζες γεννούν χρήμα από το τίποτα, για τους τραπεζίτες , για τους οικονομικούς δολοφόνους(John Perkins) ,για την Νέα Τάξη πραγμάτων , για τον ρόλο των Media,  για τα ευαγγέλια των τραπεζών να δημιουργούν χρήμα και να πουλάνε δάνεια (Modern Money mechanics που αναφέρεται στις ταινίες) και όλες αυτές οι αναφορές του με οδήγησαν (σαν ακροατή του ) να ιδρύσω το ελληνικό παράρτημα , να κάνουμε εκδηλώσεις με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα ….Δεν θα σταθώ στο ότι ο Γρηγόρης στην ουσία , με έστειλε στη Νέα Υόρκη να συναντήσω τον δημιουργό του κινήματος Peter Joseph αυτοπροσώπως και να πάρω τα εύσημα του για την πολύ καλά οργανωμένη δομή του ελληνικού κινήματος … Σκεφτείτε ότι το 2007 που ξεκινήσαμε το πρώτο φόρουμ του ελληνικού ZEITGEIST καταλήξαμε να έχουμε σε λίγους μόλις μήνες 5000 ενεργά μέλη…..

Η σπίθα που μου έβαλε ο τότε “Αφυπνιστής”  Γρηγόρης Ψαριανός, άναψε ένα κίνημα που αφύπνισε με τη σειρά του πάρα πολλούς πολίτες κάνοντας τους να ασχοληθούν ενεργά. Όπως κι εγώ άλλωστε.
Πλέον , προσωπικά δεν ασχολούμαι με το κίνημα αυτό…. 5 χρόνια μετά , οι καιροί άλλαξαν…. Οι ταινίες που ο Γ. Ψαριανός πολύ-διαφήμισε τον Οκτώβρη του 2007 στο Best Radio, βγήκαν προφητικές, μιας και οι οικονομικοί δολοφόνοι “έσκασαν μύτη” και στην Ελλάδα , οι τράπεζες “ξεγυμνώθηκαν” , τα μνημόνια έγιναν καθημερινότητα μας…

Μόνο που τώρα ο “Αφυπνιστής” Γρηγόρης  Ψαριανός είναι βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Ο Γρηγόρης της “ψαγμένης” πληροφορίας έγινε ο Ψαριανός της “παρωχημένης” βουλευτο-λογίας….. Σε Αυτά που “έκραζε “ (κάνοντας συνεχείς αναφορές στο κίνημα ZEITGEIST) σε αυτά βάζει πλάτες τώρα…. Για τους Οικονομικούς δολοφόνους μας αφύπνιζε , αυτούς υπηρέτησε χθες βράδυ στη Βουλή.

Μάλιστα παίζοντας  το ρόλο του μπαλαντέρ μαζί με τον κ. Οικονόμου αφού οι δύο τους αποτέλεσαν την εφεδρεία της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που τα κουκιά της ψηφοφορίας δεν έβγαιναν. Κι έτσι σε  5 μόλις χρόνια ο  Γρηγόρης του ZEITGEIST κατάντησε ο Ψαριανός του POLTERGEIST…

Προσωπικά το κίνημα που ασχολήθηκα , με όπλισε με γνώση… Ο “αξιόπιστος” τελικά για τις ιδέες του Γ. Ψαριανός, είναι βουλευτής του κοινοβουλίου της χώρας μου υπηρετώντας , όλους όσους έβριζε και πολεμούσε με τις καυστικές εκπομπές του… αυτά που υποστήριζε με τόσο πάθος μέσα από την μεγάλη του αγάπη το ραδιόφωνο όπως συνηθίζει να λέει αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς λόγια του αέρα. Γιατί οι πράξεις καθορίζουν τον άνθρωπο κι όχι τα λόγια.

Ο Γρηγόρης του ZEITGEIST κατάντησε ο Ψαριανός του POLTERGEIST…σε μόλις 5 χρόνια.

Y.Γ. 1

ZEITGEIST ετυμολογικά μεταφράζεται ως “ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ” (http://www.tzm.gr/site/)
POLTERGEIST ετυμολογικά μεταφράζεται ως “ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ” (http://www.wordreference.com/engr/poltergeist)

Υ.Γ. 2 Και εγώ ασχολήθηκα με την πολιτική , δίπλα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  Οι οικονομικοί δολοφόνοι , οι τράπεζες και  οι Δήμιοι της κοινωνίας όπου ζω ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ και συνεπώς θα τους ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ Γρηγόρη. Άλλωστε σε αυτά με αφύπνισε ένα κίνημα που ΕΣΥ μου γνώρισες. Προχθές ήμουν ΠΑΡΩΝ αλλά έξω από τη Βουλή και δακρυσμένος από τα χημικά, εσύ ήσουν ΠΑΡΩΝ αλλά μέσα στη Βουλή ούτε καν δακρυσμένος  …

Υ.Γ.3 Για όσους δεν γνωρίζουν δείτε την τριλογία των ταινιών  ZEITGEIST :
(Πατήστε πάνω στους τίτλους)
THE MOVIE
ADDENDUM
MOVING FORWARD 

Γιάννης Αέρας για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ 

πηγη 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top