Select Menu

Σκηνή απο την τουρκική τηλεοπτική σειρά "Σουλειμάν ο Μεγαλοπρέπής" που...σκίζει στην Ελλάδα...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε ως Εθνος πλέον;

Αυτό που όλοι εμείς ως ιστολόγια ουρλιάζαμε εδώ και πολύ καιρό, σχετικά με τα περιβόητα τούρκικα σήριαλ, έρχεται τώρα η ίδια η επίσημη Τουρκία να το βεβαιώσει δια στόματος κυβερνητικών βουλευτών και Υπουργών!

Μετά απο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, ο Τούρκος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπντουραχμάν Aρισί, υπέγραψε απόφαση η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημερώνει τη διεθνή κοινή γνώμη οτι "Η κυβέρνηση απεφάσισε όπως προωθήσει τουρκικές σειρές σε χώρες του δυτικού και όχι μόνο κόσμου δωρεάν για να προβληθούν στα κανάλια των χωρών αυτών, προς προώθηση της τουρκικής κουλτούρας και την προσέλκυση τουριστών, αλλά και γενικώς την προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας"!

Το πράγμα πλέον έχει πάψει να αναγάγεται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Η απόδειξη είναι απτή και δεν χωράει ουδεμία αμφισβήτηση. Κι αυτό διότι πολλοί "εγκέφαλοι" και ιθύνοντες των ντόπιων "ελληνόφωνων" καναλιών, μας λοιδωρούσαν για τις απόψεις μας αυτές, ισχυριζόμενοι οτι το προιόν αυτό (τα τουρκικά σήριαλ δηλαδή) είναι τεχνικώς άρτιο, έχει τύχει θερμής υποδοχής απο το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό και προωθεί τη ...φιλία μεταξύ των δύο χωρών! Ναί, ασφαλώς! Τη φιλία με τα όπλα στραμμένα κατα πάνω μας και τις συνεχείς και αδιάκοπες προκλήσεις!

Κι επειδή η αλήθεια είναι πολύ μεγάλη για να κρυφτεί, ήρθε η ώρα που τη μαθαίνουμε με τον πιο σκληρό και ταπεινωτικό τρόπο!



Μεταφράζω λοιπόν το άρθρο της Χουριέτ, για να αντιληφθείτε κι εσείς οι αναγνώστες του Λόγιου Ερμή για τί και για ποιό πράγμα μιλάμε:

Μετά την απόφαση που έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπντουραχμάν Aρισί, πλέον οι τηλεοπτικές σειρές εγχώριας παραγωγής (δηλαδή τα τουρκικά σήριαλ), θα προβάλλονται στο εξωτερικό με την υποστήριξη του υπουργείου, προς το συμφέρον της προώθησης της Τουρκίας σε χώρες του δυτικού και όχι μόνο, κόσμου.

"Με τις τηλεοπτικές σειρές μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και με αυτόν τον τρόπο να δυναμώσουμε την επιρροή του τουρκικού πολιτισμού", είπε, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες που προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής επισκεπτόταν συχνά τους τόπους όπου τηλεοπτικές εκπομπές πυροβολήθηκαν.

Η Τουρκία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με επτά εταιρείες για αγορά τηλεοπτικών σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ για όλο τον κόσμο, είπε ο Αρισί, μιλώντας στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου του Σκάλ Αττάλεια Κλάμπ

Σύμφωνα με άρθρο στην καθημερινή εφημερίδα Radikal, τα έσοδα απο το εξαγόμενο τηλεοπτικό προιόν της Τουρκίας σήμερα ανέρχονται σε συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια, και ο στόχος είναι να αυξηθεί το ποσό αυτό σε 100 εκατομμύρια δολάρια. "Ο "Μεγαλοπρεπής Αιών" (Σ.Σ. εννοεί τη σειρά ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ που προβάλλει ο ΑΝΤ-1 με τουρκικό τίτλο "Muhteşem Yüzyıl") είναι από τα πιο δημοφιλή, και πιστεύουμε πως θα αρέσει ιδιαίτερα και στο Κιργιστάν, όπου και θα προβλήθεί", δήλωσε ο Αρισί...

Η σημασία της τηλεοπτικής βιομηχανίας

Κατά την ίδια συνεδρίαση, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος İsrafil Kuralay, είπε ότι η τηλεοπτική βιομηχανία είχε φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η εφημερίδα Daily News έχει αναφέρει με δημοσίευμά της στο παρελθόν, ότι το ελληνικό κοινό ιδίως, έχει μάθει μια σειρά από τουρκικές λέξεις χάρη στις σειρές που προβλήθηκαν στη χώρα τους μέχρι σήμερα. Τουρκικές σειρές όπως το "Magnificent Century", η "Sila", το "Asi", το "Aci Hayat" (ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ), το "Yıldızı Deniz" (ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ) και "Lale Devri" (Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ) είναι μεταξύ εκείνων που παρουσιάζονται στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να οικειοποιεί απλές λέξεις και φράσεις στα τουρκικά, όπως "Γεια σας", "Πως είστε" και "αγαπητή μου."

Ιδίως το "Magnificent Century" (ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ) που παίζεται στην Ελλάδα απο το OBN (Σ.Σ. εννοεί τον ΑΝΤ-1;) έναν από τους μεγαλύτερους σε ακροαματικότητα σταθμούς της χώρας, προβάλλεται με τον τίτλο "Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπής" και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Το ίδιο σήριαλ ήταν επίσης, το υψηλότερο σε θεαματικότητα τηλεοπτικό έργο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από την πρώτη κιόλας μέρα της εκπομπής.

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε. Τα...φιλαράκια μας οι Τούρκοι τα είπαν όλα. Και δικαίως κομπάζουν με την επιτυχία τους αυτή, μιας και μέσω αυτής της προπαγάνδας, κερδίζουν τα μέγιστα που μπορούν. Οσον αφορά δε τη γνώμη τους για το...ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, θαρρώ πως την αποτύπωσε με απόλυτη σαφήνεια τόσο ο Υφυπουργός, όσο και η επιτυχία των σήριαλ τα οποία προβάλλονται.

Θέλετε μήπως και τη δική μου γνώμη; Θα μετρήσει; Δε νομίζω.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top