Select Menu

Αντίγραφο της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων καταθετών σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στην Ελβετία, δήλωσε ότι θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αφού όπως είπε στους Financial Times, ότι το θέμα αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα, αλλά τέτοια λίστα δεν ... υπάρχει!!!Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ότι το 2010 έλαβε μετά από αίτημά του, το συγκεκριμένο cd από την τότε ομόλογό του της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. «Σημείωσα τα μεγαλύτερα ποσά και έστειλα τα ονόματα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο ... Μου είπαν ότι το προκαταρκτικό πόρισμα έδειξε προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις (τους) και έτσι έδωσα την πλήρη λίστα στο ΣΔΟΕ για έρευνα», υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Την περασμένη εβδομάδα έμαθα για πρώτη φορά από τις εφημερίδες για την ύπαρξη (του CD με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών), αλλά αν το ΣΔΟΕ δεν μπορέσει να το βρει, τότε θα ζητήσουμε ένα άλλο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας», ανέφερε με τη σειρά του ο Γιάννης Στουρνάρας.

Παρ όλα αυτά η λίστα έχει ... χαθεί και ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την τύχη της! Λες και άνοιξε η γή και την κατάπιε!

Για το ζήτημα του CD, η εφημερίδα επικαλείται επίσης, ανώνυμη δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία κατά το παρελθόν δύο κυβερνήσεις είχαν αρχίσει παρόμοιες διαδικασίες, αλλά δεν τις ολοκλήρωσαν λόγω της πίεσης που υπήρξε από πολιτικούς και μεγάλους επιχειρηματίες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, λέει στο αναγνωστικό της κοινό, ότι εδώ στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν κόμματα, έχουν τη δυνατότητα να εξαφανίζουν λίστες με φοροφυγάδες μέσα από τα υπουργεία και τους Φοροελεγκτικούς Μηχανισμούς!!

Πρόκειται ίσως για ένα παγκόσμιο ρεκόρ πολιτικής αστειότητας, από ανθρώπους που τοποθετούνται σε κάιριες θέσεις, χωρίς καν να ψηφίζονται από τους πολίτες!

Και το ρεκόρ αυτό το κατέχουν επάξια τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα!

Συγχαρητήρια λοιπόν .... ένθεν κι ένθεν!!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top