Select Menu

Με πρόστιμο 2.980 ευρώ τιμωρήθηκε ο Βρετανός ευρωβουλευτής και γνωστός ευρωσκεπτικιστής που αναφέρεται συχνά στην Ελλάδα, Νάιτζελ Φάρατζ.

Αιτία, το γεγονός ότι αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο».
Το περιστατικό είχε συμβεί κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010 και το πρόστιμο στον Βρετανό ευρωβουλευτή επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ουσιαστικά, το πρόστιμο των 2.980 ευρώ είχε επιβληθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2010 από τον τότε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ.

Ο Φάρατζ, όμως, προσέφυγε κάνοντας έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή που του επιβλήθηκε. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου απέρριψε την προσφυγή του Βρετανού ευρωβουλευτή υποχρεώνοντάς τον να πληρώσει επιπλέον τα έξοδα της δίκης. Το ποσό των 2.980 ευρώ ισούται με 10 ημερήσιες αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές για την συμμετοχή τους στις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Ο ίδιος ο Φάρατζ σχολίασε στο Τwitter:
«Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή απ` όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στους υπέρμαχους της Ε.Ε.». Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Βρετανός ευρωβουλευτής ανήκει στην ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Πάντως, ο Νάιτζελ Φάραντζ, στα μάτια αρκετών Ελλήνων τίνει να γίνει ... "Γίγαντας"!!!


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top