Select Menu

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ενα απίστευτο ντοκουμέντο φέρνει στο φώς το περιοδικό Pressing, ύστερα απο καταγγελία γνωστού εστιατορίου, του οποίου ο ιδιοκτήτης παρενοχλούνταν συνεχώς απο κάποια εκπρόσωπο του πασίγνωστου μπλόγκ "Τρο-μα-κτικό" με αίτημα την...διαφήμιση του εν λόγω εστιατορίου στο μπλόγκ αυτό!
Πρίν απο λίγο καιρό, συμπτωματικά είχαμε ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό των βρόμικων μπλόγκερ με αφορμή τον ιδιοκτήτη του μπλόγκ "Φίμωτρο" Ν. Παπαγιάννη, ο οποίος είχε συλληφθεί για δυσφήμηση του έγκριτου δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ύστερα απο στημένο δημοσίευμα που ήθελε τον δημοσιογράφο να είναι ...υπάλληλος της ΕΥΠ και να χρηματίζεται για τις υπηρεσίες του. Ωστόσο, πολλά λεγόταν για διάφορους εκβιασμούς κυρίως σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες αλλά δεν υπήρχαν απτά στοιχεία για να στηριχθούν κατηγορίες. Η μόνη απόδειξη που είχε βρεθεί στην ουσία ήταν το σημείωμα που είχε κρατήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο αρχείο του και αφορούσε την προσφορά του ...επικοινωνιολόγου "Νίκου" για κάποια πολύ γνωστά και μεγάλα μπλόγκ που προσφερόταν να δημοσιεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες αναρτήσεις με θέμα δραστηριότητες του καταχραστή πρώην Υπουργού και διαμόρφωση ενός νέου ίματζ γι αυτόν με σκοπό την παραπληροφόρηση του κοινού και την αλλαγή του αρνητικού κλίματος. Και όλα αυτά, κατόπιν αδρότατης αμοιβής.

Οι εκβιασμοί και οι βρόμικες δουλειές δεν είχαν βγεί στην επιφάνεια λόγω του φόβου που ενέπνεαν οι "ανώνυμοι" αυτοί "κύριοι" που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα, στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Οι άνθρωποι αυτοί εκβιάζονταν και εξακολουθούν να εκβιάζονται ωμά πλέον, με την απειλή της δυσφήμησης της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους. Η αισχρότητα και η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο...

Σύμφωνα λοιπόν με το ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Pressing, ένα πασίγνωστο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, δεχόταν συστηματική παρενόχληση από κάποια κοπέλα που εργαζόταν(;) στο εν λόγω μπλόγκ, και με επίμονο τρόπο, ζητούσε την ...αποκλειστική διαφημιστή καμπάνια του γνωστού καταστήματος. Φαίνεται οτι είχαν προηγηθεί συζητήσεις με την σύζυγο του καταστηματάρχη τις προηγούμενες μέρες, η οποία ασφαλώς και παρέπεμψε το όλο θέμα στον σύζυγό της. Στη συζήτηση την οποία βλέπετε στο φωτογραφημένο ντοκουμέντο, μπορείτε να διακρίνετε τη δυσφορία του καταστηματάρχη, ο οποίος προσπαθεί να ...ξεφορτωθεί τη κοπέλα με όσο πιο ευγενικό τρόπο μπορεί αλλά εκείνη σε κάποια στιγμή κι αφού έχει εκθειάσει τα...προσόντα του ιστοτόπου (το ...μεγαλύτερο μπλόγκ στο ιντερνετ κλπ κλπ), προχωρεί ευθέως στον εκβιασμό αλλά με ...πλάγιο τρόπο. Δηλαδή, με το πρόσχημα μιας ...επώνυμης ή ανώνυμης καταγγελίας κάποιου αναγνώστη ή ...κριτικού γεύσης (αν είναι δυνατόν...) σε κάποιο άλλο μπλόγκ ή ακόμη και στο ίδιο το δικό τους μπλόγκ, αυτοί (το μπλόγκ τρο-μα-κτικό δηλαδή), θα βγούν την άλλη μέρα, θα υπερασπιστούν μέχρι τελικής το μαγαζί, θα τα "χώσουν" στον ...θρασύτατο πελάτη/κριτικό και...όλα θα διορθωθούν! Αρκεί, να πέφτουν τα...ευρουλάκια! φυσικά, ο καταστηματάρχης προσπάθησε με τρόπο να πάρει το τηλέφωνο της κοπέλας, αλλά εκείνη το ...τελείωσε γρήγορα το θέμα και έκλεισε το τηλέφωνο. Και άντε βρές την!

Ο οχετός που δεν έχει τέλος...

Κι όμως, αυτά τα καθάρματα, είχαν κάποτε την ...ευγενή ιδέα να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ αυτόν τον λαό απο τα άλλα καθάρματα, που χρόνια τώρα τον λήστευαν και τον εκμεταλλεύουνταν και εξακολουθούν να το κάνουν, οδηγώντας τον στο βάραθρο.

Αυτά τα όρθια κτήνη, αυτά τα ελεεινά παράσιτα, με το πρόσχημα του - δήθεν - αγώνα εναντίον στα ποταπά σχέδια του Παπανδρέου και της κλίκας του, άρπαξαν την ευκαιρία, επένδυσαν σε έναν...εντελώς δωρεάν ιστότοπο που προσφέρεται απο την Google, του φόρεσαν ένα - επίσης - δωρεάν template και ...όρμησαν στην αρένα της ...ελέυθερης ενημέρωσης του κοσμάκη, σερβίροντάς του στη κυριολεξία - μολυσμένη πνευματική τροφή!
Και λέω δωρεάν ιστότοπο, γιατί αν ήθελαν να κατασκευάσουν οι ίδιοι κάποιον ιστότοπο, οι τιμές είναι επιεικώς απαγορευτικές για ...ανεπάγγελτους επίδοξους εκβιαστές. Κι έτσι, η Google ήταν ιδανική λύση. Ασφαλώς, με μια μικρή τυπική επίσκεψη, θα διαπιστώσετε οτι το σάιτ τους είναι φορτωμένο με διαφημίσεις απο πορνοσάιτ, ύποπτα διαφημιστικά μπάνερ και ...καζινοδιαφημίσεις! Ολες, "ακατάλληλες" δι ανηλίκους! Το "μεροκάματο" μια φορά, βγαίνει απ ό,τι φαίνεται.

Μ΄αυτά και με τούτα, το μπλόγκ "Τρο-μα-κτικό", απέκτησε τεράστια επισκεψιμότητα, με αναρτήσεις περίπου κάθε δέκα λεπτά (οι περισσότερες ασφαλώς είναι κοινά σκουπίδια) κι έτσι, με αυτόν τον τρόπο και με την κατάλληλη προώθηση, οι εκβιαστές δημιούργησαν το βρόμικο μαγαζάκι τους για να πουλάνε "προστασία" ως κοινοί νταβατζήδες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Σα δε ντρέπονται...

Ιδού το ντοκουμέντο της ντροπής... Διαβάστε και φρίξτε...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top