Select Menu

Για λόγους ασφαλείας, να μην αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) των δικαστών και εισαγγελέων, ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και μετά τις επιστολές τους προς τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη (αναδείξαμε το θέμα εδώ) εντείνουν ακόμη περισσότερο την πίεση τους, αυτή την φορά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει ότι με τροπολογία του Ν. 4065/2012, οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, δικαστών, εισαγγελέων, δημοσίων λειτουργών, νομαρχών, δημάρχων, δημοσιογράφων κ.λπ. θα αναρτώνται πλέον στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Οι εισαγγελείς, με την επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των δηλώσεων «πόθεν έσχες», λόγω «της φύσεως των καθηκόντων τους».

Ειδικότερα, υπογραμμίζει η Ένωση:

«Είναι προφανές ότι η έκθεση σε "δημόσια θέα" των ονομάτων των συγγενικών μας προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας μας, των μέσων μεταφοράς μας (προσδιοριζόμενων κατά τύπο και αριθμό κυκλοφορίας), των τραπεζικών μας λογαριασμών κ.λπ., πέραν του ζητήματος συμβατότητας της εν λόγω ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».


Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο enikos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top