Select Menu

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει ως τώρα 210 από 300 μέτρα λιτότητας», αναφέρεται σε προκαταρκτική έκθεση της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα "Reinische Post" σε σημερινό δημοσίευμά της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εικόνα που παρουσιάζει η έκθεση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις είναι "άσχημη". Ως παράδειγμα αναφέρει τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων όπου θα γίνουν φέτος μόνο δύο κινήσεις- αξίας (μικρού) διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ- ενώ πρόοδος δεν έχει σημειωθεί ούτε στα θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς για χρονική παράταση δύο ετών στην εκπλήρωση των στόχων της λιτότητας, ενώ η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να δήλωσε σε ηγετικά στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ότι μπορεί να υπάρξει το πολύ μια παράταση μερικών εβδομάδων για την υλοποίηση των στόχων σε ό,τι αφορά την μείωση του ελλείμματος και ότι επί της ουσίας οι όροι λιτότητας δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουν.

Με αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, «η Καγκελάριος δείχνει ότι σιγά σιγά εξαντλείται η υπομονή της με την Ελλάδα».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top