Select Menu

Ακόμα δεν πρόλαβε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και προέκυψαν τα πρώτα ζητήματα, ζητήματα ηθικής τάξης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία του νυν Υφυπουργού Ναυτιλίας, «Βερνίκος Κόττερα», έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όταν το 2009 είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ στον ίδιο τον υφυπουργό.

Η αιτιολογία για την εν λόγω απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων». Από τη μεριά του, ο Γιώργος Βερνίκος έχει αμφισβητήσει και δικαστικά το πρόστιμο, με την υπόθεση πάντως μέχρι σήμερα να μην έχει τελεσιδικήσει, σύμφωνα με το Euro2day.gr.

Ο νέος Υφυπουργός αποδεικνύεται ότι ως εφοπλιστής, είναι και άνθρωπος της αγοράς, έχοντας συστήσει και offshore εταιρία στα νησιά Μάρσαλ[1], απολαμβάνοντας τα φορολογικά προνόμια που υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Η γνωστή ρήση του Γιώργου Βουλγαράκη »το νόμιμο είναι και ηθικό» ας μην αποδειχτεί το moto που θα υιοθετηθεί και από την νεοσυσταθείσα κυβέρνηση.


Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας έσπευσε να απαντήσει τονίζοντας ότι έχει λευκο ποινικό μητρώο και δεν χρωστάει σε κανέναν με συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Άλφα. Ο κ. Βερνίκος αναφέρθηκε στο ζήτημα του προστίμου που επιβλήθηκε στην εταιρεία του, λέγοντας ότι παρόλο που η απόφαση να καταβάλει 200.000 ευρώ δεν ήταν ορθή, «από τη στιγμή που είμαι ζωντανός και ενεργός επιχειρηματίας» είναι πιθανό να προκύπτουν τέτοια περιστατικά.

Ερωτηθείς για το εάν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν γνώση του γεγονότος, ο επιχειρηματίας και νυν υπουργός δήλωσε άγνοια.

Ο κύριος Βερνίκος αποτελεί προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 koutipandoras


Σημείωση
[1] Mε μια σύντομη έρευνα που κάναμε εδώ στον Λόγιο Ερμή, βρήκαμε την σχετική απόφαση του υπουργείου εδώ: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β4ΩΔΦ-ΗΝ1 στην οποία αναφέρεται ο Εμμανουήλ Βερνίκος ως εκπρόσωπος της εταιρείας και όχι ο Γιώργος Βερνίκος.


Παρα ταύτα στον ίδιο διαδικτυακό ιστότοπο της εταιρείας Vernicos Offshore Group - http://www.vogroup.org/about-us.html


Αναφέρονται ξεκάθαρα όλες οι εταιρίες Vernicos μεταξύ αυτών και η Vernicos Yachts (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος.) ως μέλη αυτού του ομίλου (VOG).

Τα όποια συμπεράσματα τα εναποθέτουμε στην αντικειμενική κρίση του αναγνώστη...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top