Select Menu

Τα σχόλια για την κατάσταση της Ελλάδας είναι πολυάριθμα και οι οικονομικές αναλύσεις ανά τον κόσμο δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφαλειας εντός και εκτός της χώρας.

Τα χρώματα με τα οποία περιγράφεται η καθημερινότητα είναι μελανά και τη συγκεκριμένη διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει το φωτογραφικό-ασπρόμαυρο- άλμπουμ του Timothy Fadek.

Με τον τίτλο ''Κάτι σαπίζει στην Αθήνα'' το φωτογραφικό υλικό από την πρωτεύουσα της χώρας δημοσιεύεται στο αμερικάνικο περιοδικό Foreign Policy και αποτυπώνει γλαφυρά την ελληνική πραγματικότητα με εικόνες από μία οικονομία σε ελεύθερη πτώση.


Η ασπρόμαυρη επιλογή δε είναι τυχαία, καθώς με τον τρόπο αυτό δίνεται μεγαλύτερη ένταση στην ασπρόμαυρη ζωή της πλειονότητας των πολιτών του αστικού κέντρου.

Το φωτογραφικό αφιέρωμα συνοδεύεται από τα ανησυχητικά σχόλια για την οικονομική κατάρρευση και την αναφορά στη συνεχώς παρακμάζουσα προοπτική της χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το δημοσίευμα των New York Times που προειδοποιεί για την έλλειψη εσόδων και εκφράζει την αγωνία των ξένων για τις εκλογές της17ης Ιουνίου.


Επιμένει στο τεράστιο δίλημμα των Ελλήνων ψηφοφόρων μεταξύ των σκληρών μέτρων λιτότητας με αντάλλαγμα την οικονομική διάσωση και το ζοφερό ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη.



Την ίδια στιγμή το 30% των καταστημάτων της Αθήνας έχουν βάλει λουκέτο. Ο εμπορικός τομέας είναι αντιμέτωπος με μία επιδημία κλεισίματος που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.


Ναρκωτικά, συσσίτια, άστεγοι και επαίτες συνθέτουν το σκηνικό και παρουσιάζουν το τραγικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, σε απόσταση αναπνοής από τα ένδοξα αρχαία αξιοθέατα και τους τουρίστες.


Το δημοσίευμα αναλύει τις πολιτικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και οδήγησαν στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, με απόρροια τις επαναληπτικές εκλογές.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο εκπληκτικό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ποσοστό της Χρυσής Αυγής, αλλά και την κατηγορηματική της άρνηση για τους πρόσφατους ξυλοδαρμούς μεταναστών.


Οι φωτογραφίες ελήφθησαν το Μάιο του 2012 και προβάλουν με τον πειστικότερο τρόπο τα σημάδια της ελληνικής παθογένειας εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top