Select Menu

Κάποιοι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα με ένα δημόσιο "συγγνώμη" (ώς συνήθως) να προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση οτι κατά λάθος έγιναν κακοί χειρισμοί. 37 Χρόνια τώρα σιχάθηκα να ακούω τα ίδια και ίδια και τα ίδια. Δήθεν ατυχές συγκυρίες και "καταναγκαστικά" λάθη "για το καλό μας" προωθούνται απο ΜΜΕ και "παπαγαλάκια" ως άφεση αμαρτιών για χειρισμούς που μας βούλιαξαν.(λες και κάθε μα κάθε φορά όλα συνέβησαν τυχαία) Όταν όμως έρχεται η ώρα του λογαριασμού, τότε περιέργως ο ενικός του λάθους , γίνεται πληθυντικός όλων μας. (δανειζόΜΑΣΤΕ, χρωστάΜΕ, το χρέος ΜΑΣ)

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ τα φάγατε τα χαζοπρόβατα, όπως και τα ψωμιά σας στα στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σας κατεστημένο. Ποιά Δημοκρατία ? Πόσο κοστίζει η Υγεία , η Παιδεία η Δικαιοσύνη ? Πολλά χρόνια τώρα η σιωπή και η ανέχεια μας έφθασε ώς το σημερινή ταπείνωση. Η αλήθεια πονάει όσο και οι πληγές που χαράξατε στην πατρίδα μας.

Κατ'αρχας όσο ανεύθυνος κι αν είναι κανείς σε τέτοιες θέσεις εξουσίας έχει τόσους ειδικούς και επιστήμονες -τόσο στο επιτελείο του όσο και εκτός- για να τον συμβουλεύουν που ακόμα και μικρό παιδί θα έπαιρνε πιο ωφέλιμες αποφάσεις για το καλό του τόπου.

Είναι βλακώδες να πιστεύει κανείς οτι σημερινή κατάντια της χώρα επήλθε μια μέρα ξαφνικά εκεί που ο ΓΑΠ νόμιζε (δήθεν) οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,(γιατί ο Στρος Καν μίλησε ξεκάθαρα για κάτι κρυφές συζητήσεις περί ΔΝΤ πολύ πριν τις εκλογές του 2009) Σίγουρα λοιπόν δεν βουλιάξαμε μια μέρα ξάφνικά ούτε οι Ευρωπαίοι στα αλήθεια δεν ήξεραν τι παίζεται στην Ελλάδα. Άραγε ? Άλλαξαν το "Μανωλιό" να βάλει τα ρούχα της αλλιώς η "δημοκρατία" στην Ελλάδα (και μάλιστα με 160 έδρες ήρθαν οι "νέοι" και οι "άφθαρτοι"). Μετά βέβαια κάτι "σκληρές διαπραγματεύσεις" με κατι "πιστόλια κάτω απο το τραπέζι" εκτέλεσαν κανονικότατα την δύσμοιρη τούτη χώρα. Κατά συνέπεια ατυχές συγκυρίες γκαντεμιές , ολόγιομα φεγγάρια και διαχειριστικά (κατα)λάθη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ περίτρανα πως στη πατρίδα μας η λέξη δημοκρατία χρησιμοποιήθηκε ώς περιτύλιγμα για να εδραιώσει στην πραγματικότητα ένα καθεστώς το οποίο επι σειρά ετών εναλλασσόμενο στην εξουσία θα προασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων ώς σταθεροποιητικός παράγων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κακά λοιπόν τα ψέματα και οι κουλτουρο-ιδεολογίες , ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ (ΕΛΛΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΩΝΙΑ και δεν το αφήνουν να σηκώσει κεφάλι. Με συμβατικό πόλεμο αργά η γρήγορα θα "κλοτσήσει" μια υποδουλωμένη χώρα, ο κατοχικός ζυγός ιστορικά δεν κάνει τους σκλάβους να αποδίδουν....τι απομένει λοιπόν για να δουλέψει το "μαγαζί" ?

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αποτελούμενο απο πίστα στελέχη (κοτζαμπάσηδες) να το διοικούν τον τόπο για λογαριασμό των ξένων αφεντικών τους. Οι λαοί θέλουν ηγέτες , αυτοί λοιπόν μας εδραίωσαν τους "κοτζαμπάσηδες" τους και μάλιστα οικογενειοκρατικά.

Ανεπάγγελτους και άεργους αλλα πιστούς στα αφεντικά τους. Ο Ελληνικός λαός σε ένας μεγάλο ποσοστό είτε απο άγνοια- αδιαφορία, είτε απο ραγιαδισμό ή βόλεμα , τους αποδέχτηκε. Με το πρόσχημα του "εκσυγχρονισμού" και λάβαρα "ιδεολογίες" αποδόμησαν τα πάντα με σύμμαχο τους τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής "Εξημέρωσης" οπού μεγαλοεκδότες έγιναν μεγαλοκαναλάρχες και στη συνέχεια μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων. Πλούτισαν στο βωμό της εκποίησης και της διαφθοράς.

Τα μεγάλα αφεντικά άφησαν τους δωσίλογους "κοτζαμπάσηδες" να λεηλατούν την ίδια τους τη χώρα, και η απόλυτη εξουσία τους έκανε αλαζόνες και αχόρταγους. Πιστά σκυλιά των παραμάγαζων της κομματοκρατίας επιβραβεύτηκαν με υπουργεία και κυβερνητικές θέσεις εξουσίας διορίζοντας εκλεκτούς για να συντηρήσουν τη σαπίλα ενός άθλιου κρατικοδίαιτου συστήματος βουτηγμένο στη διαφθορά. Καπηλεύτηκαν ξετσίπωτα κάθε έννοια δημοκρατίας , δημιούργησαν συνδικαλισμό για να ελέγχουν τα σωματεία μέσο των δικών τους "παιδιών". Επικαλούμενοι την επανασύσταση του κράτους αποδόμησαν τη χώρα. Έστησαν το Αθηνοκεντρικό κράτος της διαφθοράς διασπώντας τη χώρα σε ανευθυνοαναρμόδιους Οργανισμούς καταχρεωμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ρόλο επαρχιακού κομματικού-δερβένακα φοροεισπράκτορα και ελεγκτή.

Υπουργάκια , υφυπουργάκια και αυλικοί με φρενίτιδα πεινασμένου αρπακτικού - ότι προλάβουν πριν αλλάξουν- ξεκλήρισαν τον κρατικό κορβανά σε ένα πάρτυ που πίστεψαν πως τα μεγάλα αφεντικά θα επιχορηγούν για πάντα με νέα κονδύλια. Κι απο κάτω τα πρόβατα, το πόπολο που για να το κουμαντάρουν διάβρωσαν τις κοινωνικές δομές, τους θεσμούς, την παιδεία , το γέμισαν ματαιοδοξία και απανθρωπιά. Όσο πιο παρτάκιας τόσο πιο αδιάφορος ...τόσο πιο αδύναμος και απομονωμένος. Το γεγονός οτι μας κυβερνούν δωσίλογοι δεν δέχεται αμφισβήτησης απο κανένα νοήμων στις μέρες μας . Δεν είναι τυχαίο που τώρα άνοιξαν οι φυλακές. Θα δούμε σύντομα δικαστικές αποφάσεις κατάσχεσης περιουσιών χθεσινών "κοτζαμπάσηδων" είναι πολλά τα λεφτά (Άρη) οι μίζες επιστρέφουν σε αυτούς που τις έδωσαν (αφεντικά) υπο μορφή κατασχέσεων προς εξόφλησης δημοσίου χρέους. Θα ζήσουμε πολλές ιστορικές στιγμές ακόμα.

Το πρώτο σοκ ήταν η "προσγείωση"... η επόμενη φάση. Τα μεγάλα αφεντικά πέτυχαν τα επι σείρα ετών σχέδια τους. Οι "κοτζαμπάσηδες" τους μας βούλιαξαν πια και τα πρόβατα το μόνο που κατάλαβαν είναι πως υποφέρουν. Αν τα πρόβατα είχαν πάρει χαμπάρι τι πραγματικά συμβαίνει...το μέγεθος της καταστροφής, θα τους είχαν πιει το αίμα στην κυριολεξία. Είναι όμως λίγο δύσκολο να βρείς την Ιθάκη όταν επι σειρά ετών σε είχαν πείσει πως ζείς στη Μύκονο. Τώρα τελευταία οι "μάσκες" πέφτουν καθημερινά και η ιστορία γράφεται με γοργούς ρυθμούς στη δύσμοιρη τούτη χώρα.

Νικόλαος Ρήγος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top