Select Menu

Επειδή με περισσή παρρησία (και αγανάκτηση;) ο κ. Σαχινίδης δήλωσε (όπως διάβασα), ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να στηρίζει τις αξιώσεις της χώρας μας για τις λεγόμενες πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, καταθέτω μέσω της εφημερίδας σας ένα τέτοιο αυθεντικότατο ντοκουμέντο.

Καλώ δε, τον κ. Σαχινίδη, ως τον πλέον ειδικό (έχει κάνει τόσα και τόσα), να κάνει την αναγωγή σε παρούσες τιμές, την αξία ενός κάρου και του αλόγου του που αποτιμήθηκαν από την τότε ελληνική αρχή στις 300.000 δραχμές.

Επίσης, καλώ κάθε έλληνα που διαθέτει ανάλογα στοιχεία να τα φέρει στην επιφάνεια και να εγείρουμε όλοι μαζί αξίωση αποζημίωσης από τη Γερμανία. Πληρώσαμε για την επίθεσή της, για την ανάστασή της , για  την άνδρωσή της και για την επανένωσή της! Φτάνει πια!

Η τυχοδιωκτική συμπεριφορά της ηγεσίας (οικονομικο-πολιτικής) των γερμανών, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως εξυπνότερο ένα λαό του οποίου η ευφυΐα ταυτίζεται με την πειθαρχία και την υπακοή και μόνο.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως καλύτερο ένα λαό που, από στρατηγική επιλογή κάποιων, βρέθηκε να αναπτύσσεται σε συνθήκες θερμοκοιτίδας για να προκαλέσει το λεγόμενο "γερμανικό θαύμα". Το "γερμανικό θαύμα" ήταν στημένο, όπως άλλωστε και όλα τα θαύματα.

Δεν μπορούμε, όμως, να δεχθούμε και μια εθελόδουλη ελληνική «ηγεσία» η οποία, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της, θυσιάζει το μέλλον αυτής της  χώρας. Μια οικονομικο-πολιτική «ηγεσία» που αδυνατεί να σκεφτεί ποια Ελλάδα θα μείνει για τα δικά της, χρυσοδιασφαλισμένα, παιδιά και εγγόνια ώστε να συνεχίσουν, «κληρονομικώ δικαιόματι», να διαχειρίζονται τις τύχες  της χώρας.

Πρέπει, λοιπόν, να αντιδράσουμε αλλάζοντας προσωπική στάση και συμπεριφορά, ξεκινώντας  από την καθημερινότητά μας  όπως για παράδειγμα, να δώσουμε ένα τέλος στην ανοχή που οι πολιτικάντηδες μα τη σέρβιραν ως συνενοχή. Ξεκινούμε αλλάζοντας τον εαυτό μας, από τα μικρά πράγματα για να φτάσουμε στα μεγάλα όπως  η ψήφος μας.

Επιτέλους, ας μην ψηφίσουμε αψήφιστα! Ας μην οδηγήσουμε άβουλους εκπροσώπους στη βουλή μας. Ας θέσουμε τους εαυτούς μας απέναντι στις ευθύνες μας για τούτη τη χώρα. Ας παραδεχθούμε ότι η μέχρι τώρα ανάδειξη ανίκανων πολιτικών ηγεσιών δεν αύξησε τη δική μας ικανότητα να τις χειραγωγήσουμε!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ηρακλής Γωνιάδης
Καθηγητής ΑΕΙ/ΤΕΙ

ΥΓ: Επισυνάπτω  αποδεικτικό αξίωσης πολεμικής αποζημίωσης.


 ηλ ταχ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top