Select Menu

"Δεν θέλω ν' αφήσω χρέη στα παιδιά μου"

Ο πυροβολισμός που ακούστηκε πριν λίγο στην πλατεία Συντάγματος τρομοκράτησε τους εκατοντάδες περαστικούς που βρισκόταν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, όταν ένας άντρας μεγάλης ηλικίας, άγνωστης προς το παρόν ταυτότητας, στάθηκε στα σκαλιά στης πλατείας και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Αυτή την στιγμή... οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, οι άνδρες του ΕΚΑΒ έχουν σκεπάσει το πτώμα του άτυχου άνδρα και περιμένουν τον ιατροδικαστή.
Όπως φαίνεται, οι λόγοι της αυτοκτονίας είναι οικονομικοί, γιατί υπάρχει μαρτυρία γυναίκας που τον άκουσε να λέει λίγο πριν τραβήξει την σκανδάλη "Δεν θέλω ν' αφήσω χρέη στα παιδιά μου".
Είναι πλέον τρομακτική η διαπίστωση ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουν αυτό τον τρόπο διαφυγής από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Τα δύο τελευταία χρόνια ο αρθμός των αυτόχειρων πλησιάζει τις 2000, με την πλειονότητά τους να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την οικονομική κρίση.

Η απελπισία είναι σίγουρα εδώ.

Το ίδιο κι η ελπίδα πιστεύω, κι ας την κρύβουν 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top