Select Menu

Αποκαλύπτουμε: Πώς το καθεστώς του Βενιζέλου "σήκωσε" κρυφά το 70% των τραπεζικών λογαριασμών μεγάλων κρατικών νοσοκομείων, δημόσιων οργανισμών κοινής ωφελείας και πανεπιστημίων για να πληρώσει ομολογιούχους.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι συνεργός σε εγκληματικών διαστάσεων υπεξαίρεση, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις έγκυρης ιατρικής ιστοσελίδας στην Αθήνα.


Βρετανικό ιστολόγιο Τhe Slog
26 Μαρτίου 2012

Η ελληνική χρεοκοπία, η οποία έχει συμβεί αλλά αποκρύπτεται παράνομα από όλους, έχει μπει σε νέα δραματική φάση σήμερα, με την αποκάλυψη της δημοφιλούς ιατρικής ιστοσελίδας "Yγεία", σύμφωνα με την οποία, λίγο πρίν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 8 Μαρτίου (της παραμονής της ολοκλήρωσης του PSI, πού είχε οριστεί για τις 9 του ίδιου μήνα) σχεδόν το 70% των κεφαλαίων κρατικών οργανισμών και ιδρυμάτων, που βρίσκονται σε διαφορετικούς μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος λεηλατήθηκαν. Ανάμεσα στα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνονταν οι προϋπολογισμοί των περισσότερων από τα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, διαφόρων πανεπιστημίων και τουλάχιστον μίας δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας.
Οι τεράστιες απώλειες στους τραπεζικούς λογαριασμούς ήρθαν στο φως σταδιακά, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έως και σήμερα το πρωί, καθώς άρχισαν να παρατηρούνται περίεργα απρόοπτα σε συναλλαγές με διάφορες επιταγές νοσοκομείων. Το συνολικό ποσό που έκανε φτερά εκτιμάται από μία πηγή ότι ανέρχεται συνολικά στα 1,4 δισ. ευρώ, και όλα δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση μιας πολύ μικρής μειοψηφίας ιδιωτών πιστωτών, οι οποίοι, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της αγοράς ομολόγων τους, είχαν το δικαίωμα, χωρίς καμια απολύτως εξαίρεση, να απαιτήσουν την πλήρη εξόφληση του ποσού που τους οφείλεται.
Αφήνοντας κατά μέρος την ανηθικότητα και το θράσος αυτής της πράξης, για κάποιους το θέμα αυτό είναι άλλη μια απόδειξη της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, η οποία μοιάζει να έχει τόση έλλειψη πραγματικών κεφαλαίων, που για να εξοφλήσει μια ελάχιστη μερίδα ομολογιούχων, αναγκάστηκε να καταφύγει σε μια πράξη παράνομη, που δείχνει την απελπισία της.

"Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτά τα ποσά για να αγοράσει κρατικά ομόλογα από διάφορους ομολογιούχους, χωρίς να πάρει την άδεια των δικαιούχων των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών", είπε στο ιστολόγιο The Slog μια έμπιστη πηγή στην Αθήνα, καθώς σχολίαζε την είδηση ότι "η κυβέρνηση έχει αρπάξει από τραπεζικούς λογαριασμούς νοσοκομείων και πανεπιστημίων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ποσά απολύτως ζωτικής σημασίας για την βασική λειτουργικότητά τους".

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το δημοσίευμα της ελληνικής ιστοσελίδας "Υγεία", το ιστολόγιο The Slog ήρθε σε επαφή με μια από τις πολλές πηγές που έχουμε στην Αθήνα, οι οποίες διαβάζουν τακτικά το ιστολόγιό μας τις τελευταίες εβδομάδες.  Στη συνέχεια, ο πληροφοριοδότης αυτός μας έφερε σε επαφή με διοικητικό στέλεχος μεγάλου κρατικού νοσοκομείου, όπου λειτουργεί πανεπιστημιακή κλινική, με τμήμα εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής.

Όταν τελικά επικοινώνησα με τον διοικητικό αυτό, εκείνος μου είπε: "Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι συνέβη. Δεν προσπάθησαν καν να το κάνουν διακριτικά. Όλα αυτά τα ποσά αντλήθηκαν από τους λογαριασμούς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στις 8 Μαρτίου, μετά τις κανονικές ώρες λειτουργίας των τραπεζών. Το Σαββατοκύριακο συνομίλησα και με μέλη του προσωπικού μας που διδάσκουν στο πανεπιστήμιο, και μου επιβεβαίωσαν ότι και εκείνοι βρέθηκαν προ ανάλογης εκπλήξεως και ένιωσαν ντροπή για λογαριασμό αυτής της κυβέρνησης, όταν έμαθαν τι συνέβη στις καταθέσεις του πανεπιστημίου. Πρόκειται για εγκληματίες, οι οποίοι θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αλλά στην Ελλάδα, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί".

Τέλος, μια άλλη πηγή, με την οποία επικοινώνησα λίγη ώρα πριν κάνω αυτή την ανάρτηση, μου είπε: "Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εντελώς εκτεθειμένη όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Ζητήσαμε από την τράπεζα να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έγινε ό,τι έγινε, αλλά το μόνο που μας είπαν είναι ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για το θέμα. Είναι γελοία η αντίδρασή τους. Αποκλείεται να έγιναν όλα αυτά χωρίς τη συμβολή της τράπεζας. Δεν υπάρχει κανένας και τίποτε σήμερα στην Ελλάδα που να μπορεί να εμπιστευθεί κανείς".

Επίσης, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ανώτερα μέλη της πολιτικής τάξης και αξιωματούχοι της κυβέρνησης συνομώτησαν για να γίνει κάτι τέτοιο. Η κλίκα των "ελίτ" που περιβάλλει τον Βενιζέλο έχει αποδείξει ήδη με πολλούς τρόπους ότι στερείται ηθικής και της ικανότητας του να αισθάνεται ενοχή για ο,τιδήποτε. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι Βρυξέλλες, το ΔΝΤ, ακόμη και το Βερολίνο έχουν επίσης δείξει ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια ή απλώς να αγνοούν το νόμο, ανάλογα με το τι τους βολεύει. Είναι καιρός, ωστόσο, διάφοροι φορείς και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο να κοιτάξουν τι συμβαίνει στο Νότο της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και να αναρωτηθούν:

"Είναι αποδεκτά όλα αυτά που συμβαίνουν; Υπάρχει κάποιος σκοπός, οποιοσδήποτε σκοπός, που να δικαιολογεί ή και να αγιάζει αυτή την εξαχρείωση από την πλευρά των κυβερνώντων και αυτή την στέρηση εις βάρος του απλού λαού";

Ένα τελικό σημείωμα: Όσοι επισκέπτες αυτού του ιστολογίου διαθέτουν παρατηρητικότητα ίσως να πρόσεξαν ότι την περασμένη Παρασκευή, την περιβόητη 23η Μαρτίου, οι κυβερνώντες στην Ελλάδα ανέβαλαν για δεύτερη φορά να θέσουν χρονικό περιθώριο, μέχρι το οποίο οι ομολογιούχοι που υπάγονται στο Αγγλικό Δίκαιο θα πρέπει να συμμετάσχουν στο PSI. Ο λόγος; Δεν πρόκειται - προφανώς - να συμμετάσχουν, και η Αθήνα δεν έχει τα απαραίτητα διαθέσιμα ποσά για να τους πληρώσει, όπως έδειξαν οι πληροφορίες που συμπεριλάβαμε στην παρούσα ανάρτηση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top