Select Menu


«ο καταναγκασμός που αφαιρεί από τους ανθρώπους την ελευθερία να κοινοποιούν δημόσια τις απόψεις τους, τους αφαιρεί και την ελευθερία της σκέψης» (Καντ)

Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα, υπάρχει εφόσον αυτά που λες, δεν αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.

Πρόσεξε μη πεις κάτι κακό γιαυτούς , μαύρο σκοτάδι σε έφαγε…

Ο,τιδήποτε εκτίθεται δημοσίως επιδέχεται και δημόσια κριτικής.

Σωστά;

Και σίγουρα ένα αρνητικό σχόλιο ή μια αρνητική κριτική δεν αποτελεί δυσφήμιση. Ουδέποτε αποτελούσε. Η άποψη μας όταν είναι δημόσια κρίνεται από όλους όσους την βλέπουν. Είτε αυτοί είναι ειδικοί επί του θέματος είτε όχι. Αν κάποιος έχει μια διαφορετική γνώμη για όσα γράφονται τα σχόλια είναι ανοιχτά και μπορεί επίσης δημόσια να πει τη δική του γνώμη επί των σχολίων. Πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης.

Τέλος, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά τα blogs είναι αυστηρά προσωπικά, ομοίως και οι απόψεις που περιέχονται σε αυτά. Σε αντίθεση με  την λειτουργία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, οι συχνότητες των οποίων αποτελούν δημόσια περιουσία και τα παραγόμενα προϊόντα από αυτά, δημόσιο αγαθό.

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας, καθώς αποτελεί το σπουδαιότερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων. 
Η κατάργηση ή, έστω, ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου θίγει επομένως την ίδια την ανθρώπινη προσωπικότητα…

Διαβάζουμε λοιπόν απο το zeidoron

Ενα από τα πλέον μαχητικά μπλογκς, το ellinikoforum.blogspot.com του Κυριάκου Κυριακόπουλου, εξαφανίστηκε χθές το βράδυ από το διαδίκτυο!

Ο blogger,όπως φαίνεται στην από κάτω φωτογραφία,λέει ότι έχει καταργηθεί.Δεν μας εξηγεί όμως από ποιον.

Ενας τόσο μαχητικός,πολυγραφότατος και αποκαλυπτικός αρθρογράφος είναι αδύνατον να έκλεισε από μόνος του το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ.


Σήμερα το πρωί μπαίνοντας στη σελίδα του φίλου Οικοδόμου βλέπουμε το παρακάτω μήνυμα:
Ανώνυμος είπε:
Σε συνεχεια αυτου του φασιστικου γεγονοτος ,ζηταμε βοηθεια..ΒΟΗΘΕΙΑ
ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ BLOG "tasos manifesto" .
ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ "TASOS MANIFESTO"..
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ,
ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΛΟΚΟΣΦΑΙΡΑ...
tasos manifesto

Και όντως όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία άλλο ένα επώνυμο μπλογκ τέθηκε εκτός λειτουργίας από τη Google.

Πόσο συμπτωματικό είναι ότι δύο ιστολόγια (εκ διαμέτρου αντίθετα ιδεολογικά), με πολιτική άποψη και σαφέστατα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, έκλεισαν σε διάστημα 24 ωρών;; 

Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για να προστατεύει απόψεις που ενοχλούν. Τις άλλες, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει να τις λογοκρίνει κανείς.
«..Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να εκφράζει ελεύθερα τους στοχασμούς του για ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, να κρίνει και να κατακρίνει συμπεριφορές που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και να ελέγχει την άσκηση της εξουσίας αποτελεί την ουσία της δημοκρατίας. Η ελευθερία του λόγου δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά καθολικό ιστορικό κεντημένο. Οριοθετεί την κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου, που δικαιούται και οφείλει να διαλέγεται με τους άλλους, να ενημερώνεται και να πληροφορεί, να μετέχει ενεργά στη συλλογική ζωή…»
Η κάθε προσπάθεια κατάργησης της ελεύθερης έκφρασης θέτει σε δεινή δοκιμασία τις αξίες αυτής καθ’ αυτής της κοινωνίας. 

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGGERS !

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top