Select Menu


Άνθρωποι, όπως ο Jeffrey Sachs ή ο Σουηδός  Anders Aslund εφαρμόζουν επιτυχώς την οικονομική θεωρία του σοκ στις οικονομίες, με αποτέλεσμα ο George Soros να θέτει τα θεμέλια για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων του συνόλου των περιφερειών του κόσμου σε φθηνές τιμές.

Σημειώστε επίσης πως ο προαναφερόμενος κύριος Jeffrey Sachs είναι σύμβουλος τις i4cense με πρόεδρο ποιον άλλον φυσικά, απο τον Αντρίκο Παπανδρέου...

Υπόψιν ότι το παρακάτω ρεπορτάζ γράφτηκε το 1996!!!!!!

The Secret Financial Network Behind "Wizard" George Soros 

Από τον William Engdahl
E.I.R. (Executive Intelligence Review), 1 του Νοέμβρη 1996

Ο φάκελος που ακολουθεί είναι βασισμένος σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου από το Προεδρείο του EIR στο Wiesbaden, στη Γερμανία, με τίτλο "Το προφίλ του Μέγα -κερδοσκόπου George Soros." Η έρευνα έγινε από τον Mark Burdman, Elisabeth Hellenbroich, Paolo Raimondi, και Scott Thompson.

Το περιοδικό Time έχει χαρακτηρίσει τον οικονομολόγο George Soros ως έναν«σύγχρονο Ρομπέν των Δασών», που στερεί από τους πλούσιους για να δώσει στις φτωχές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας. Ισχυρίστηκε ότι ο Soros κάνει τεράστια οικονομικά κέρδη από την κερδοσκοπία εις βάρος δυτικών κεντρικών τραπεζών, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα κέρδη αυτά για να βοηθήσει τις αναδυόμενες μετα-κομμουνιστικές οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλεί μια «Ανοιχτή Κοινωνία. " Η δήλωση στην εφημερίδα The Time  είναι απολύτως ακριβής στο πρώτο μέρος, και εξ ολοκλήρου ανακριβής στο δεύτερο. Στερεί από τις πλούσιες δυτικές χώρες, και χρησιμοποιεί τα κέρδη του να ληστέψει ακόμα πιο άγρια ​​από την Ανατολή, κάτω από τον μανδύα της «φιλανθρωπίας». Στόχος του είναι να λεηλατήσει όπου και όπως μπορεί. Ο Soros έχει χαρακτηριστεί ως δάσκαλος επιδεξιότητας  του χτυπώ και φεύγω καπιταλισμού."

Όπως θα δούμε, τι ο Soros εννοεί με την λέξη «ανοικτή», είναι μια κοινωνία που επιτρέπει σε εκείνον και στους φίλους του τα οικονομικά αρπακτικά να λεηλατήσουν τους πόρους και τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας οικονομιών. Με την προσέγγιση των ανθρώπων, όπως ο Jeffrey Sachs ή της Σουηδίας Anders Aslund και η οικονομική τους θεραπεία-σοκ σε αυτές τις οικονομίες, ο Soros θέτει τα θεμέλια για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων του συνόλου των περιφερειών του κόσμου σε εξευτελικά-φθηνές τιμές.

Ο άνθρωπος που διέρηξε την Τράπεζα της Αγγλίας;

Από την εξέταση του μυστικού οικονομικού δικτύου του Soros είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε την πραγματική διάσταση του «προβλήματος Soros» στην Ανατολική Ευρώπη και άλλα έθνη.

Μετά την κρίση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών τον Σεπτέμβρη του 1992, όταν η Τράπεζα της Αγγλίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της στερλίνας, ένα σχετικά άγνωστο ποσό προέκυψε ξαφνικά μέσα από τις σκιές, να καυχηθεί ότι είχε κάνει προσωπικά πάνω από $ 1.000 εκατομμύρια στην κερδοσκοπία έναντι της βρετανικής λίρας. Ο κερδοσκόπος ήταν ο Ουγγρικής καταγωγής George Soros, ο οποίος πέρασε τον πόλεμο στην Ουγγαρία, με ψεύτικα έγγραφα και εργαζόταν για τη ναζιστική κυβέρνηση, σκοπός του ο εντοπισμός και η απαλλοτρίωση της περιουσίας των πλουσίων Εβραίων συναδέλφων. Ο Soros έφυγε από την Ουγγαρία μετά τον πόλεμο, και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα μετά από μερικά χρόνια στο Λονδίνο. Σήμερα, ο Soros έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό δεν λέει και πάρα πολλά, αν μη τι άλλο, για το ποιος και τι είναι.

Μετά τους εντυπωσιακούς του ισχυρισμούς  για την κατοχή ενός "άγγιγματος του Μήδα," ο Soros έχει αφήσει το όνομά του να χρησιμοποιείται δημόσια σε μια προφανή προσπάθεια να επηρεάσει τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές --- μία εκτός-χαρακτήρα πράξη για τους περισσότερους οικονομικούς επενδυτές, οι οποίοι προτιμούν να επωφεληθούν των καταστάσεων που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τους αντιπάλους, και να τους κρατήσει μυστικούς.Ο Soros ο χρηματοδότης είναι εξίσου ένα πολιτικό ζώο, όσο και  οικονομικός κερδοσκόπος.

Ο Soros ισχυρίστηκε τον Μάρτιο του 1993, με μεγάλη δημοσιότητα, ότι η τιμή του χρυσού ήταν έτοιμη να αυξηθεί κατακόρυφα. Είπε ότι μόλις είχε πάρει "εμπιστευτικές πληροφορίες" ότι η Κίνα ήταν έτοιμη να αγοράσει τεράστια ποσά χρυσού για να ενισχύση την άνθηση της οικονομίας της.Ο Soros ήταν σε θέση να προκαλέσει μια "έξαψη" στην αγορά του χρυσού, το οποίο προκάλεσε αύξηση των τιμών πάνω από 20% σε διάστημα τεσσάρων μηνών, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991. Συνήθως για τον Soros,όταν οι ανόητοι σπεύδουν να σπρώξουν τις τιμές υψηλότερα, Ο Soros και ο φίλος του Sir James Goldsmith κρυφά ξεκινούν τις πωλήσεις τους σε χρυσό έχοντας ένα τεράστιο κέρδος.

Στη συνέχεια, στις αρχές του Ιουνίου το 1993,Ο Soros διακήρυξε την πρόθεσή του να αναγκάσει το ξεπούλημα στα γερμανικά κρατικά ομόλογα υπέρ των Γάλλων, σε μια ανοικτή επιστολή προς τον εκδότη της εφημερίδας "London Times Financial" Anatole Kaletsky, στην οποία διακήρυξε Ο Soros, «Κάτω με την D- Mark! " Ο Soros έχει κατά καιρούς επιτεθεί στα νομίσματα της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, και του Μεξικού, τα οποία έχουν ανοίξει πρόσφατα τις χρηματοπιστωτικές αγορές και που έχουν μικρή εμπειρία με ξένους επενδυτές, πόσο μάλλον σαν αυτών με τα μεγάλα ταμεία, όπως Ο Soros.Ο Soros αρχίζει να αγοράζει μετοχές ή ομόλογα στην τοπική αγορά, με αποτέλεσμα άλλοι αφελώς να υποθέτουν ότι ξέρει κάτι που εκείνοι αγνοούν. Όπως με το χρυσό, όταν οι μικροί επενδυτές αρχίζουν να ακολουθούν τον Soros, οι επενδυτές οδηγούν τις τιμές των αποθεμάτων στην οποιαδήποτε αύξηση ,ετσι Ο Soros αρχίζει να πωλεί στους νέους πρόθυμους αγοραστές, εξαργυρώνοντας το 40%, ή 100% των κερδών του, στη συνέχεια, την έξοδο από την αγορά, και συχνά, την έξοδο από ολόκληρη τη χώρα, για να αναζητήσει άλλο στόχο για την κερδοσκοπία του. Η τεχνική αυτή έδωσε αφορμή για τον όρο "χτυπώ και φεύγω." Τι αφήνει πάντα πίσω ο Soros, είναι μία τοπική αγορά υπό κατάρευση και την οικονομική καταστροφή των εθνικών επενδυτών.

Το μυστικό του Quantum Fund NV

Ο Soros είναι η ορατή πλευρά μιας  μεγάλης και άσχημης μυστικής δικτύωσης των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, που ελέγχεται από τις κορυφαίες αριστοκρατικές και βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, με επίκεντρο την Βρετανική Βουλή των Windsor. Το δίκτυο αυτό, που ονομάζεται από τα μέλη της "Η Λέσχη των νησιών", χτίστηκε πάνω στα συντρίμμια της βρετανικής αυτοκρατορίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντί της χρήσης των εξουσιών του κράτους για την επίτευξη γεωπολιτικών στόχων τους, μια μυστική διασταυρωμένη κατοχή των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, που συνδέεται με την παλιά αριστοκρατική ολιγαρχία της Δυτικής Ευρώπης, αναπτύχθηκε. Ήταν από πολλές απόψεις το πρότυπο του 17ου αιώνα, βρετανικές και ολλανδικές εταιρείες στην Ανατολική Ινδία. Η καρδιά αυτής της "Λέσχης των νησιών" είναι το οικονομικό κέντρο της παλιάς Βρετανικής Αυτοκρατορίας, την πόλη του Λονδίνου. Ο Soros είναι ένας από αυτούς που στις μεσαιωνικές ημέρες ονομαζόταν Hofjuden, το «Δικαστήριο των Εβραίων», οι οποίοι αναπτύχθηκαν από αριστοκρατικές οικογένειες.

Η πιο σημαντική από αυτές ήταν η επονομαζόμενη "οι Εβραίοι που δεν είναι Εβραίοι," ή διαφορετικά αυτοί είναι οι Ρότσιλντ, οι οποίοι ξεκίνησαν την καριέρα του Soros. Είναι μέλη της "Λέσχης των νησιών" και υπηρέτες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αυτό ίσχυε από την στιγμή που ο  Amschel Rothschild πούλησε το βρετανικό "καναβάτσο"  στρατεύματα για την καταπολέμηση του George Washington κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.

Ο Soros είναι Αμερικάνος μόνο στο διαβατήριό του. Είναι ένας παγκόσμιος οικονομικός φορέας, ο οποίος τυγχάνει να είναι στη Νέα Υόρκη, μόνο και μόνο επειδή "εκεί όπου τα χρήματα είναι," καθώς ο ληστής τραπεζών Willy Sutton κάποτε ειρωνεύτηκε, όταν ρωτήθηκε γιατί πάντα λήστευε τράπεζες.Ο Soros εικάζει σε παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές μέσω της υπεράκτιας εταιρείας του, Quantum Fund NV, μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, ή αλλιώς "αντιστάθμιση των κεφαλαίων". Η αντιστάθμιση των κεφαλαίων του φέρεται να διαχειρίζεται περίπου $ 11 έως 14.000.000.000 των κεφαλαίων για λογαριασμό πελατών της, ή των επενδυτών --- ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές, σύμφωνα με τον Soros, είναι η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη.

Το ποσοστό επενδύσεων είναι εγγεγραμμένο στο φορολογικό επίνειο των Ολλανδικών Αντιλλών, στην Καραϊβική. Αυτό γίνεται για να αποφύγει την καταβολή φόρων, καθώς και για να κρύψει την αληθινή φύση των επενδυτών του και αυτό που κάνει με τα χρήματά τους.

Για να αποφύγει την εποπτεία της Αμερικάνικης κυβέρνησης των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του, κάτι φυσιολογικό με έδρα τις ΗΠΑ ότι τα επενδυτικά κεφάλαια θα πρέπει να συμφωνούν με το νόμο να έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ,Ο Soros κινήθηκε με νομική έδρα του το φορολογικό επίνειο της Καραϊβικής του Κουρασάο. Οι Ολλανδικές Αντίλλες έχουν κατ 'επανάληψη αναφερθεί από την οργάνωση για το ξέπλυμα χρήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του κόσμου για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως είναι η κοκαΐνη και άλλων ναρκωτικών. Πρόκειται για μια κατοχή της Ολλανδίας.

Ο Soros έχει φροντίσει ώστε κανένας από τους 99 μεμονωμένους επενδυτές που συμμετέχουν σε διάφορα ταμεία του, να είναι Αμερικανός υπήκοος. Σύμφωνα με το νόμο των ΗΠΑ, μία αντιστάθμιση κεφαλαίων είναι περιορισμένη σε όχι περισσότερο από 99 πολύ πλούσια άτομα, τα λεγόμενα "καλά ενημερωμένων επενδυτών." Με τη διάρθρωση της εταιρείας του ως υπεράκτια αντιστάθμιση κεφαλαίων ,ο Soros αποφεύγει δημόσιο έλεγχο.

Ο Soros ο ίδιος δεν είναι καν στο διοικητικό συμβούλιο του ποσοστού κεφαλαίων. Αντ 'αυτού, για νομικούς λόγους, υπηρετεί το ποσοστό κεφαλαίων ως επίσημος «σύμβουλος επενδύσεων», μέσα από μια άλλη εταιρεία, Soros Διαχείρηση Κεφαλαίων , της Νέας Υόρκης. Εάν οποιαδήποτε ζήτηση επρόκειτο να γίνει για τον Soros έτσι ώστε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των εργασιών της Αντιστάθμισης Κεφαλαίων, είναι σε θέση να ισχυριστεί πως ο ίδιος είναι «απλώς σύμβουλος της επένδυσης." Κάθε αρμόδια ερευνητική ομάδα της αστυνομίας που εξετάσει την περίπλοκη νομική δομή των επιχειρήσεων του Soros θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εκ πρώτης όψεως αποδεικτικά στοιχεία είτε για τεράστιο ξέπλυμα χρήματος των παράνομων κεφαλαίων, ή για μαζική παράνομη φοροδιαφυγή. Και τα δύο μπορούν να είναι αλήθεια.

Για να το κάνει ακατόρθοτο για τις αμερικανικές φορολογικές αρχές ή άλλους αξιωματούχους, να εξετάσουν τις οικονομικές συναλλαγές των ιστοσελίδων του από τις επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Quantum Fund NV ΔΕΝ περιλαμβάνει, επίσης,τους Αμερικανούς πολίτες. Διευθυντές του είναι Ελβετοί , Ιταλοί και Βρετανοί χρηματοδότες.

Ο George Soros είναι μέρος μιας σφιχτά δεμένης οικονομικής μαφίας --- "μαφία", με την έννοια ενός κλειστού μασονικού-όπως η αδελφότητα των οικογενειών που επιδιώκουν κοινούς στόχους. Όποιος τολμά να επικρίνει τον Soros ή οποιονδήποτε από τους συνεργάτες του, έχει αμέσως κατηγορηθεί με επιτυχία ότι είναι "αντισημιτικός "---- μια κριτική που συχνά αποσιωπεί ή εκφοβίζει γνήσια τους επικριτές των αδίστακτων επιχειρήσεων του Soros. Ο συνασπισμός της Αντι -Δυσφήμησης θεωρείται ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την "προστασία" του Soros από την κατηγορία «αντισημίτη» στην Ουγγαρία και οπουδήποτε αλλού στην Κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με τον Εθνικό Διευθυντή Αβραάμ Foxman της ADL. Οι επιδόσεις της ADL στην παροχή υπηρεσιών προς τη βρετανική ολιγαρχία έχει επαρκώς τεκμηριωθεί από την E.I.R. (Διεύθυνση της Διερεύνησης &  της Επιθεώρησης Πληροφοριών)(π.χ. Η άσχημη αλήθεια για τον συνασπισμό της Αντι- δυσφήμησης [Washington, DC, Αναθεώρηση της Αποκλειστικής Πληροφορίας: 1992]).

Σύμφωνα με νοήμονες ερευνητές των ΗΠΑ και της Ευρώπης,ο κύκλος του Soros περιλαμβάνει κατηγορίες μετάλλων ένα είδος κερδοσκόπων και φυγάδων από Marc Rich Zug, Ελβετία και το Τελ Αβίβ. Ο έμπορος Shaul Eisenberg , ο οποίος εμπορεύεται μυστικιστικά Ισραηλικά όπλα ένα είδος διαπραγματευτή, και ο "Dirty Rafi» Eytan, συνδέονται με την οικονομική πλευρά της ισραηλινής Μοσάν.Καθώς επίσης και η οικογένεια του Jacob Lord Rothschild.

Δικαιολογημένα,o Soros και οι Rothschild προτιμούν να κρατήσουν τη σχέση των συμφερόντων τους κρυφή και μακριά από τη δημόσια θέα, έτσι ώστε να επισκιάζει τους καλά συνδεδεμένους φίλους του Soros οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη του Λονδίνου, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Ισραήλ και οι οικονομικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.Ο μύθος, ως εκ τούτου,που έχει δημιουργηθεί, ότι ο Soros είναι ένας μοναχικός οικονομικός επενδυτής -"μεγαλοφυΐα", ο οποίος, μέσα από την καθαρή προσωπική του λαμπρότητα στην ανίχνευση μεταβολών στις αγορές, έχει γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες χρηματιστηρίου του κόσμου. Σύμφωνα με αυτούς που έχουν κάνει δουλείες μαζί του, ο Soros δεν κάνει καμία σημαντική επενδυτική κίνηση χωρίς ευαίσθητες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Quantum Fund NV τουSoros είναι ο Richard Katz, ένας άνθρωπος που ανήκει στην κατηγορία Rothschild και ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της NM Rothschild & Sons εμπορική τράπεζα του Λονδίνου, και επίσης ο επικεφαλής της Rothschild Italia SpA στο Μιλάνο. Ένας άλλος δεσμός της οικογένειας Rothschild με την  Quantum Fund Soros είναι το μέλος του δικοικητικού συμβουλίου της Quantum Nils Ο. Taube, ο συνεργάτης της ομάδας επενδύσεων στο Λονδίνο του St. James Place Capital, της οποίας βασικός εταίρος είναι ο Λόρδος Rothschild.Ο αρθρογράφος της εφημερίδας London Times ο Lord  William Rees-Mogg είναι επίσης μέλος του συμβουλίου του St. James Capital Place Rothschild.

Ένας συχνός συνεργάτης του Soros σε διάφορες κερδοσκοπικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της χρυσής χειραγώγησης το 1993 , αν και όχι απευθείας στο Quantum Fund, είναι ο αγγλο-γάλλος κερδοσκόπος Sir James Goldsmith, ένας ξάδελφος της οικογένειας Rothschild.

> Από τις πρώτες κιόλας μέρες, όταν ο Soros δημιούργησε το δικό του επενδυτικό ταμείο το 1969,όφειλε την επιτυχία στην σχέση του με το τραπεζικό δίκτυο της οικογένειας Rothschild.O Soros εργάστηκε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1960 για μια μικρή ιδιωτική τράπεζα κοντά στους Rothschilds, Arnhold & Σ. Bleichroeder, Inc, μια τραπεζική οικογένεια η οποία εκπροσώπευε τα συμφέροντα των Rothschild στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Bismarck. Μέχρι σήμερα, η A. & S . Bleichroeder, Inc παραμένει η κύρια θεματοφυλακή, μαζί με τη Citibank, των κεφαλαίων του Quantum Fund του Soros.Στον George C. Karlweiss, ελβετικής έδρας  Edmond de Rothschild Privée SA  τράπεζα στο Λουγκάνο, καθώς και στο σκάνδαλο της Rothschild Bank AG της Ζυρίχης, έδωσε ο Soros οικονομική υποστήριξη.Ο Karlweiss παρείχε ορισμένο από της ζωτικής σημασίας αρχικό κεφάλαιο και των επενδυτών για Quantum Fund του Soros.

Ένωση της Banque privée και της "Ελβετικής σύνδεσης"

Ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Quantum Fund Soros είναι ο επικεφαλής μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες ελβετικές ιδιωτικές τράπεζες, Edgar de Picciotto, ο οποίος έχει αποκαλεστεί ως «ένας από τους πιο έξυπνους τραπεζίτες στη Γενεύη" --- και είναι ένα από τα πιο αλλοιωμένα-σκάνδαλα.Ο De Picciotto, από μια παλιά πορτογαλική εβραϊκή οικογένεια συναλλαγών, ο οποίος γεννήθηκε στο Λίβανο, είναι επικεφαλής της ιδιωτικής τράπεζας CBI-TDB της Γενεύης μέλος της  Ένωσης Bancaire privée, ένας σημαντικός παίκτης στον χρυσό και στις υπεράκτιες επιχειρήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Τα  αντισταθμιστικά κεφάλαια έχουν εντοπιστεί από τους διεθνείς οργανισμούς αστυνομίας ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για την παράνομη νομιμοποίηση εσόδων σήμερα.

Ο De Picciotto είναι ένας παλιός φίλος και συνεργάτης των επιχειρήσεων του τραπεζίτη Edmond Safra,ο οποίος επίσης, γεννήθηκε στο Λίβανο, και του οποίου η οικογένεια καταγόταν από το Aleppo της Συρίας, και ο οποίος ελέγχει σήμερα τη Republic Bank of New York.Η Republic Bank έχει εντοπιστεί κατά τις έρευνες των Η.Π.Α. για ρωσσικό οργανωμένο έγκλημα, καθώς η τράπεζα που εμπλέκονται στην μεταφορά δισεκατομμυρίων από την Ομοσπονδιακή Εφεδρεία Παρατηρήσεων των ΗΠΑ από τη Νέα Υόρκηστο οργανωμένο ελεγχόμενο-έγκλημα τραπεζών στην Μόσχα, για λογαριασμό του ρωσικού οργανωμένου εγκλήματος. Safra είναι υπό έρευνα από τις αμερικανικές και ελβετικές αρχές για το ξέπλυμα τουρκικών και Κολομβιανών χρημάτων από ναρκωτικά. Το 1990,η Trade Development Bank της Safra (TDB) της Γενεύης, συγχωνεύθηκε με το CBI de Picciotto για τη δημιουργία της CBI-TDB Union Banque privée. Οι λεπτομέρειες της συγχώνευσης περιβάλλεται από μυστικότητα για αυτήν την ημέρα. Ως μέρος της συμφωνίας, ο de Picciotto έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της American Express Bank (Ελβετία) Α.Ε. της Γενεύης, και δύο στελέχη της American Express Bank of New York συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Banque de Picciotto Privée.Η Safra είχε πουλήσει την Trade Development Bank στην American Express Inc. την δεκαετία του 1980.Ο Χένρι Κίσινγκερ κάθεται στο διοικητικό συμβούλιο της American Express Inc., η οποία έχει επανειλημμένα εμπλακεί σε διεθνή σκάνδαλα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η αρχή του  De Picciotto ως τραπεζίτης της Γενεύης προήλθε από τον Nicholas Baring της Barings Bank του Λονδίνου, ο οποίος αξιοποίησε τον  de Picciotto να τρέξει το μυστικό της τράπεζας Ελβετική τραπεζική επιχείρηση.Ο Barings για αιώνες ήταν ιδιωτικός τραπεζίτης για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, και έπειτα από την κατάρρευση της τράπεζας το Μάρτιο του 1995, αναθεωρήθηκε από την ολλανδική ING Bank, η οποία φέρεται να είναι ένα σημαντικό ίδρυμα για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο De Picciotto είναι επίσης ένας παλιός επιχειρηματικός συνέταιρος του επιχειρηματία από την Βενετία Carlo De Benedetti, ο οποίος πρόσφατα αναγκάστηκε να παραιτηθεί ως επικεφαλής της Olivetti. Και τα δύο άτομα που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής εταιρείας Societe Financiere de Geneve στη Γενεύη.Ο De Benedetti είναι υπό έρευνα στην Ιταλία για την υποψία για της πρόκλησης της κατάρρευσης της Banco Ambrosiano της Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας 1980s.Ο επικεφαλής της εν λόγω τράπεζας, Roberto Calvi, βρέθηκε αργότερα να κρέμεται από τη Γέφυρα του Λονδίνου Blackfriar. Σύμφωνα με την αστυνομία το γεγονός αυτό πιστεύουν ότι ήταν ένα μασονικό τελετουργικό δολοφονίας .

Ο De Picciotto και η τράπεζά του Union Banque privée έχουν εμπλακεί σε πολλές οργανώσεις ναρκωτικών και παράνομου ξέπλυμα χρήματος. Τον Νοέμβριο του 1994, ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ συνέλλαβαν έναν ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας του de Picciotto Geneva Bank,Ο Jean-Jacques Handali, μαζί με δύο άλλους αξιωματούχους UBP, με την κατηγορία της αρχηγίας σε παράνομες διαδικασίες για ξέπλυμα χρημάτων απο ναρκωτικά. Σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μαϊάμι, Handali και η τράπεζα Union Banque privée ήταν η «ελβετική σύνδεση" σε ένα διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συνδεδεμένες με την Κολομβιανή και Τουρκική κοκαΐνη και η οργανισμούς ηρωίνης. Μια στενή επιχειρηματική και πολιτική συνεργάτης του de Picciotto είναι ένας μυστηριώδης έμπορος όπλων, Ο Helmut Raiser, ο οποίος συνδέεται με τις επιχειρηματικές συναλλαγές με το φημισμένο ρωσσικό οργανωμένο έγκλημα πείρος
Grigori Luchansky, ο οποίος ελέγχει την ρωσική και την ελβετική εταιρεία του Ομίλου Nordex.

Ένας άλλος διευθυντής του Quantum Fund Soros είναι ο Isodoro Albertini, ιδιοκτήτης του αποθέματος της χρηματιστηριακής εταιρίας του Μιλάνου Albertini and Co. Beat Notz της Geneva Banque Worms είναι άλλος ένας ιδιωτικός τραπεζίτης στο διοικητικό συμβούλιο της Quantum Fund Soros, όπως είναι και ο Alberto Foglia, ο οποίος είναι επικεφαλής της Lugano, Switzerland Banca del Ceresio. Ο Λουγκάνο, ακριβώς απέναντι από τα ελβετικά σύνορα από το Μιλάνο, είναι πασίγνωστος ως το οικονομικό καταφύγιο τραπεζικό απόρρητο για τις ιταλικές οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για την μαφία της ηρωίνης πίσω από την υπόθεση της δεκαετίας του 1980 "Pizza Connection". Η Banca del Ceresio έχει ένα από τα μυστικά των ελβετικών τραπεζών που εντοπίζονται στα πρόσφατα σκάνδαλα δωροδοκίας των Ιταλών πολιτικών ως θεματοφύλακας των κεφαλαίων δωροδοκίας πολλών Ιταλών πολιτικών που τώρα είναι στη φυλακή.

Η χορηγία των Rothschild

Σχέση του Soros με των Rothschild τον οικονομικό κύκλο δεν αντιπροσωπεύει καμία τακτική ή περιστασιακή σύνδεση με τις τραπεζικές εργασίες. Χρειάζεται αρκετό δρόμο για να μπορέσει να εξηγήσει την εξαιρετική επιτυχία της μια απλή ιδιωτική κερδοσκοπίας, και την μυστηριώδη ικανότητα του Soros να «τζογάρει σωστά» τόσες πολλές φορές σε αυτές τις υψηλού κινδύνου αγορές. Ο Soros έχει πρόσβαση στο "εσωτερικό κομμάτι»και σε μερικά από τα πιο σημαντικά κρατικά και ιδιωτικά κανάλια στον κόσμο.

Από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η οικογένεια των Rothschild, στην καρδιά της οικονομικής συσκευής της "Λέσχης των νησιών", έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσει ένα κοινό μύθο για τη δική του έλλειψη σημασίας. Η οικογένεια έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά για την καλλιέργεια μιας δημόσιας εικόνας ως οικογένεια των πλούσιων, αλλά ήσυχοι, "κύριοι", μερικοί από τους οποίους προτιμούν να καλλιεργούν καλά γαλλικά κρασιά, και μερικοί από τους οποίους είναι αφιερωμένοι σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δεδομένου ότι η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Arthur Balfour έγραψε την διάσημη επιστολή της τον Νοέμβριο του 1917 προς τον Λόρδο Rothschild, εκφράζοντας την επίσημη βρετανική κυβερνητική υποστήριξη για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού εθνικού σπιτιού για τον εβραϊκό λαό, οι Rothschild ήταν στενά συνδεδεμένοι στη δημιουργία του Ισραήλ. Αλλά πίσω από την δημόσια πρόσοψη τους , μιας οικογένειας η οποία δωρίζοντας χρήματα για έργα όπως η φύτευση δέντρων στις ερήμους του Ισραήλ, NM Rothschild του Λονδίνου είναι στο επίκεντρο των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, και πάνω από μία φορά έχει συνδεθεί με το οργανωμένο διεθνή έγκλημα και με ανήθικα στοιχεία. Η οικογένεια προτιμά να διατηρήσει τους δεσμούς αυτούς σε καθαρά εμπορική βάση, και μακριά από την έδρα της στο Λονδίνο, μέσω λιγότερο γνωστών φυλάκιών της, όπως η τράπεζα Zurich Rothschild Bank AG και η τράπεζα  Rothschild Italia του Μιλάνου, η τράπεζα του συνεργάτη του Soros, Richard Katz.


N.M. Rothschild θεωρείται από τις πηγές του City of London να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ιδρύματος των Βρετανικών Πληροφοριών, εξαρτάται από τη Thatcher πτέρυγα του κόμματος των Συντηρητικών της «ελεύθερης αγοράς». Η Rothschild & Sons, εξοικονόμησαν τεράστια ποσά από την διαχείρηση της Thatcher για την ιδιωτικοποίηση των δισεκατομμυρίων δολαρίων της βρετανικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, καθώς και σήμερα, για την κυβέρνηση του John Major. Οι Rothschilds είναι επίσης στο επίκεντρο του εμπορίου χρυσού παγκοσμίως, είναι η τράπεζα στην οποία δύο φορές την ημέρα το London Gold Fix "χτυπιέται" από μια ομάδα των πέντε πιο σημαντικών τραπεζών του εμπορίου χρυσού.Ο χρυσός αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας των συναλλαγών των ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι NM Rothschild & Sons έχουν επίσης εμπλακεί σε μερικές από τις πιο βρώμικες μυστικές επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών ναρκωτικά-για-όπλα. Επειδή είναι συνδεδεμένες με τα υψηλότερα επίπεδα από τα Βρετανικά ιδρύματα πληροφοριών, οι Rothschilds κατάφεραν να αποφύγουν την οποιαδήποτε εμφανή αναφορά της συνενοχής τους σε ένα από τα πιο "μαύρα" συγκεκαλυμμένα δίκτυα ανταλλαγής απόρρητων πληροφοριών, από την Τράπεζα Bank of Credit και της τράπεζας Commerce International (BCCI). Οι Rothschild ήταν στο επίκεντρο της διεθνούς νομιμοποίησης μέσω διαδικτύου εσόδων από παράνομες δραστηριότητες των τραπεζών που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του 1980 από την βρετανική ΜΙ-6 και τα δίκτυα του συνταγματάρχη Oliver North και George Bush, για τη χρηματοδότηση τέτοιων σχεδίων όπως η Nicaraguan Contras.

Στις 8 Ιουνίου 1993, o πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στις τράπεζες, Rep. Henry Gonzalez (D-Tex.), έκανε μια ομιλία κατηγορώντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση, κάτω από την κυριαρχία διοίκησης των προηγούμενων  Bush και Reagan, είχε συστηματικά αρνηθεί την δίωξη της BCCI, και ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε επανειλημμένα αρνηθεί να συνεργαστεί με το Κογκρέσο των ερευνών όσον αφορά τόσο το σκάνδαλο του BCCI και τι ο Gonzalez ισχυρίζεται  να έχει στενή σχέση με το σκάνδαλο της Ατλάντα, και της τράπεζας  Georgia Banca Nationale del Lavoro, η οποία φέρεται να έχει εξασφαλίσει δισεκατομμύρια σε δάνεια από την κυβέρνηση Μπους προς τον Σαντάμ Χουσεΐν, λίγο πριν τον πόλεμο του Κόλπου του 1990-91.

Ο Gonzalez κατηγόρησε ότι η κυβέρνηση Bush είχε «ένα υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που λέω, και το επαναλαμβάνω, είναι η πιο διεφθαρμένη, το πιο διεφθαρμένο σύστημα δικαιοσύνης που έχω δει στα 32 χρόνια που έχω ήδη στο Κογκρέσο."

Η BCCI έχει παραβιάσει αμέτρητους νόμους, όπως το ξέπλυμα χρήματος των ναρκωτικών, της χρηματοδότησης του λαθρεμπορίου όπλων, και την παραποίηση σε τραπεζικές εγγραφές. Τον Ιούλιο του 1991,στη Νέα Υόρκη ο Εισαγγελέας Robert Morgenthau ανακοίνωσε ένα μεγάλο κατηγορητήριο , μια μεγάλη κριτική επιτροπή εναντίον της BCCI, χρεώνοντας ότι έχουν διαπράξει «τη μεγαλύτερη τραπεζική απάτη στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.Η BCCI λειτουργεί ως μια διεφθαρμένη εγκληματική οργάνωση σε όλη τη 19-χρονη ιστορία της."

Η BCCI είχε συνδέσεις απευθείας στον Λευκό Οίκο Bush. Ο Σάουδας Sheik Kamal Adham, ένας διευθυντής της BCCI και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, όταν ο Geroge Bush ήταν αρχηγός της CIA, ήταν ένας από τους μετόχους της BCCI στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.Μερικές μέρες μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, ο πρώην κορυφαίος βοηθός του Λευκού Οίκου του Bush Edward Rogers πήγε στη Σαουδική Αραβία ως απλός πολίτης για να υπογράψει ένα συμβόλαιοεκπροσωπώντας τον Sheikh Adham στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά, αυτό που δεν έχει ποτέ εντοπιστεί σε μία μοναδική μεγάλη έρευνα τύπου Western , ήταν ότι η ομάδα Rothschild ήταν στο επίκεντρο της τεράστιας παράνομης ιστοσελίδας της BCCI. Το βασικό σχήμα ήταν ο Dr. Fred Hartmann, ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής θυγατρικής της BCCI, Banque de Commerce et de Placement SA. Την ίδια στιγμή, διεύθυνε και την Rothschild Bank AG της Ζυρίχης, και στο Λονδίνο υπήρχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της NM Rothschild & Sons,ο Hartmann ήταν επίσης ένας επιχειρηματικός εταίρος του Raiser Helmut, φίλος του de Picciotto, και οι οποίοι συνδέονται με την Nordex.

Ο Hartmann ήταν επίσης πρόεδρος της ελβετικής θυγατρικής BNL ιταλικής τράπεζας, η οποία είχε εμπλακεί στην κυβέρνηση Bush σε παράνομες μεταφορές στο Ιράκ λίγο πριν από την ιρακινή εισβολή του 1990 του Κουβέιτ. Το υποκατάστημα της Ατλάντα  BNL, με τη γνώση του George Bush, όταν ήταν αντιπρόεδρος, συνέδεσε κεφάλαια για τον Zug Helmut Raiser, Ελβετική εταιρεία, Consen, για την ανάπτυξη του προγράμματος της αντιπυραυλικής CondorII από το Ιράκ, την Αίγυπτο, και την Αργεντινή,κατα την διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Ο Hartmann ήταν αντιπρόεδρος της άλλης μυστικής ιδιωτικής τράπεζας της Γενεύης, Bank of NY-Inter-Maritime Bank, μία τράπεζα της οποίας ο πρόεδρος, ο Bruce Rappaport, ήταν ένας από τους παράνομους οικονομικούς αγωγούς του συνταγματάρχη Oliver North για το δίκτυο ναρκωτικά-για-τα όπλα στα τέλη του 1980. O North χρησιμοποίησε επίσης τη BCCI ως μια από τις τράπεζες που προτίμησε να κρύψει τα παράνομα κεφάλαιά του.

Rich, Reichmann, και του Soros οι Ισραηλιτικές συνδέσεις.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του πρώην αξιωματικού των ΗΠΑ Τμήμα Κρατικών Υπηρεσιών , εξοικειωμένος με την υπόθεση του Soros, την Soros Quantum Fund , συγκέντρωσε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη βοήθεια μιας ισχυρής ομάδας τους «σιωπηλούς» επενδυτές, οι οποίοι άφησαν τον  Soros να αναπτύξει το κεφάλαιο για να κατεδαφίσει την Ευρωπαϊκή νομισματική σταθερότητα, τον Σεπτέμβριο του 1992.

Μεταξύ των "σιωπηλών" επενδυτών του Soros,  οι εν λόγω πηγές λένε, ότι είναι οι ανεξέλεγκτοι έμποροι μετάλλων και πετρελαίων Marc Rich, που εδρεύει στο Zug, της Ελβετίας και ο Shaul Eisenberg, ένα δεκαετές μέλος της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad, ο οποίος λειτουργεί ως σημαντικός έμπορος όπλων σε όλη την Ασία και την Εγγύς Ανατολή.O Eisenberg πρόσφατα απαγόρευσε να ασκεί δραστηριότητες στο Ουζμπεκιστάν, όπου είχε κατηγορηθεί από την κυβέρνηση της μαζικής απάτης και της διαφθοράς. Ένας τρίτος εταίρος του Soros είναι του Ισραήλ ο "Βρώμικος  Rafi» Eytan, ο οποίος υπηρέτησε στο Λονδίνο προηγουμένως ως σύνδεσμος της Mossad στην βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο Rich ήταν ένας από τους πιο δραστήριους δυτικούς επιχειρηματίες στο πετρέλαιο, το αλουμίνιο, και των άλλων αγαθών στη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία μεταξύ των ετών 1989 και 1993. Αυτό, όχι συμπτωματικά, είναι ακριβώς η περίοδος κατά την οποία η εταιρεία του Grigori Luchansky s Nordex Group έγινε μία  εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την πώληση ρωσικού πετρελαίου, αλουμινίου, και άλλων αγαθών.

Ο ερμηνευτής της Καναδικής ακίνητης περιουσίας Paul Reichmann, ο οποίος στο παρελθόν είχε την κακή φήμη στην Ολυμπία και στην Νέα Υόρκη, ένας Εβραίος γεννημένος στην Ουγγαρία, όπως ο Soros, είναι ένας επιχειρηματικός εταίρος στην
Soro's Quantum Fund , μία επένδυση ακίνητης περιουσίας η οποία ανέρχεται στα  $ 525 εκατομμύρια.

Ο Reichmann συνδέει τον Soros και με τον Henry Kissinger και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Tory Lord Carrington (ο οποίος είναι επίσης μέλος του Kissinger Associates, Inc της Νέας Υόρκης). Ο Reichmann κάθεται και με τους δύο τόσο τον Kissinger όσο και τον  Carrington στο διοικητικό συμβούλιο του βρετανο-καναδικού εκδοτικού ομίλου, του Hollinger, Inc. Ο Hollinger κατέχει ένα μεγάλο αριθμό εφημερίδων στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το London Daily Telegraph, και την μεγαλύτερη σε πωλήσες σε αγγλική γλώσσα στο Ισραήλ την  Jerusalem Post. Ο Hollinger έχει επιτεθεί στον  Πρόεδρο Clinton και στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ,από την εκλογή του Κλίντον το Νοέμβριο του 1992.

Soros  και η γεωπολιτική

Ο Soros είναι λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα σημαντικά οχήματα για την οικονομική και χρηματοπιστωτική του πολέμου από τη Λέσχη της φατρίας "Club of Isles". Επειδή δεν έχουν διασυνδέσεις του σε αυτά τα συμφέροντα στο παρελθόν αναδείχθηκε, πως υπηρετεί εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες για την ολιγαρχία, όπως και το 1992 και το 1993, όταν ξεκίνησε την επίθεσή του για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών.

Παρά το γεγονός ότι η κερδοσκοπία του Soros έπαιξε μεγάλο ρόλο στο τέλος,για τη λήψη της βρετανικής λίρας έξω από το ERM ομάδα νομίσματος εξ ολοκλήρου, θα ήταν λάθος να δούμε αυτή την δράση ως «αντι-βρετανοί».Ο Soros πήγε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, όπου σπούδασε με καθηγητές τον  Karl Popper και τον Friedrich von Hayek στο London School of Economics.

Οι επιχειρηματικοί δεσμοί του Soros με τον Sir James Goldsmith και τον Λόρδο Rothschild τον τοποθετούν στο εσωτερικό κύκλου της πτέρυγας της Thatcher του βρετανικού κατεστημένου. Βοηθώντας τους "Αντί-Ευρωπαίους"  Thatcherites , τραβώντας την Βρετανία έξω από το ERM το Σεπτέμβριο του 1992 (και καθιστώντας περισσότερο από 1 δισ. δολάρια στη διαδικασία της Βρετανικής φορολογίας ), ο Soros βοήθησε τον μακροπρόθεσμο στόχο των Thatcherites στην εξασθένηση της οικονομικής σταθερότητας της ηπειρωτικής Ευρώπης . Από το 1904, έχει γίνει βρετανική γεωπολιτική στρατηγική για την πρόληψη με όλα τα μέσα κάθε επιτυχημένης οικονομικής διασύνδεσης των οικονομιών μεταξύ της δυτικής ηπειρωτικής Ευρώπης, και ιδιαίτερα της Γερμανίας, με τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η προσωπική προοπτική του Soros είναι σύμφωνη με εκείνη της πτέρυγας του συντηρητικού κόμματος Thatcher, εκείνοι που πριν από τρία χρόνια ξεκίνησαν το«Γερμανία, το τέταρτο Ράιχ"εκστρατεία μίσους κατά της ενοποιημένης Γερμανίας, συγκρίνοντας τον Καγκελάριο Helmut Kohl με τον Adolf Hitler.Ο Soros είναι προσωπικά εξαιρετικά αντι-γερμανός. Στην 191η αυτοβιογραφία του, Underwriting Democracy, ο Soros προειδοποίησε ότι η επανενωμένη Γερμανία θα «ανέτρεπε την ισορροπία της Ευρώπης .... Είναι εύκολο να δούμε πώς το μεσοπόλεμο σενάριο θα μπορούσε να επαναληφθεί. Μια ενωμένη Γερμανία γίνεται η ισχυρότερη οικονομική δύναμη και αναπτύσσει την Ανατολική Ευρώπη ως Lebensraum της ... ένα ισχυρό φίλτρο μαγισσών»." Οι πρόσφατες δημόσιες επιθέσεις του Soros εναντίον της γερμανικής οικονομίας και του γερμανικού μάρκου ουσιαστικά έχουν κίνητρο από την παρούσα γεωπολιτική άποψη.

Ο Soros  είναι αρκετά κοντά στους κύκλους του George Bush στο ίδρυμα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και τη χρηματοδότηση. Κύριος θεματοφύλακας της τράπεζάς του, και φημισμένος μεγάλος δανειστής στην επίθεση του 1992, σχετικά με την ERM της Ευρώπης, η Citicorp NA, της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.Η Citicorp είναι περισσότερο από ένα πιστωτικό ίδρυμα. Είναι ένα βασικό μέρος της αμερικανικής φιλελεύθερης εγκατάστασης.Το 1989, όπως έγινε σαφές ότι η γερμανική ενοποίηση ήταν μια πραγματική πιθανότητα, ο ανώτερος αξιωματούχος στην Citicorp, πρώην σύμβουλος στην προεδρική εκστρατεία του Michael Dukakis, είπε σε έναν ευρωπαϊκό του συνεργάτη ότι «η γερμανική ενοποίηση, θα είναι καταστροφή για τα συμφέροντά μας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να εξασφαλίσουμε μια απότομη πτώση τύπου D-Mark της τάξης του 30%, έτσι ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ανασυνθέσει η Ανατολική Γερμανία στην οικονομική μηχανή της νέας Ευρώπης ».

Ενώ ο Soros καλούσε τους επενδυτές απ'όλο τον κόσμο για να γκρεμίσει το γερμανικό μάρκο το 1993, έκανε ένα σκληρό παιχνίδι στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, από τα τέλη του 1992, για να απεικονίσει τον εαυτό του ως "φίλος των γαλλικών συμφερόντων." Ο Soros φέρεται να είναι κοντά στα ανώτερα στελέχη της γαλλικής εγκατάστασης, το Υπουργείο Οικονομικών, και ειδικότερα, στο "κεφάλι" της Τράπεζας της Γαλλίας τον Jean-Claude Trichet. Στην πραγματικότητα, ο Soros επαναλαμβάνει το παλιό Entente Cordiale συμμαχία κατά της Γερμανίας, η οποία βοήθησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Soros παραδέχεται ότι επέζησε στη ναζιστική Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του πολέμου, ως Εβραίος, υιοθετώντας αυτό που αποκαλεί μια διπλή προσωπικότητα. "Έχω ζήσει με μια διπλή προσωπικότητα σχεδόν όλη μου τη ζωή», δήλωσε πρόσφατα ο Soros . «Ξεκίνησα στην ηλικία των δεκατεσσάρων στην Ουγγαρία, όταν ανέλαβα μια ψεύτικη ταυτότητα, προκειμένου να αποφύγω διώξεις ως Εβραίος." Ο Soros  παραδέχτηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι ο πατέρας του του έδωσε τα διαπιστευτήρια Ναζί στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του πολέμου, και λεηλάτησαν εύπορα εβραϊκά κτήματα. Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι αυτή η επιχείρηση ήταν πιθανώς υποκινούμενη από την SS.

Ο Soros  ισχυρίζεται ότι δεν άφησε τη χώρα μέχρι και δύο χρόνια μετά τον πόλεμο. Αν και ο ίδιος και οι φίλοι του στα μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να επιτεθούν σε οποιοδήποτε αντίπαλο της πολιτικής του Soros , ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, ως «αντισημιτική»,η εβραϊκή ταυτότητα του Soros  έχει προφανώς μόνο χρηστική αξία γι 'αυτόν, αντί να παρέχει ηθικά θεμέλια. Με λίγα λόγια, ο νεαρός Soros  ήταν ένα κυνικό, φιλόδοξο άτομο, ιδανικό να προσληφθεί για να συμμετέχει στο δίκτυο πληροφοριών μεταπολέμου.

Ο Soros  καυτηριάζει την  Ανατολική Ευρώπη

Ο Soros  έχει δημιουργήσει όχι λιγότερα από 19 "φιλανθρωπικά" ιδρύματα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έχει γίνει χορηγός σε "ειρηνικές" συναυλίες στην πρώην Γιουγκοσλαβία με καλλιτέχνες όπως η Joan Baez. Έχει βοηθήσει τους νέους Ευρωπαίους ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ένας πρότυπο πολίτη, είναι η εικόνα που εκπέμπει.

Η πραγματικότητα όμως είναι κάτι άλλο.Ο Soros ήταν προσωπικά υπεύθυνος για την εισαγωγή της θεραπείας σοκ στις αναδυόμενες οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης από το 1989. Έχει σκόπιμα προωθηθεί στις εύθραυστες νέες κυβερνήσεις ,στις πιο δρακόντειες οικονομικές τρέλες την ανατολής, πολιτικές που επέτρεψαν ο Soros καιτα οικονομικά αρπακτικά - φίλοι του, όπως ο Marc Rich και ο Shaul Eisenberg, να λεηλατήσουν τους πόρους μεγάλων τμημάτων της Ανατολικής Ευρώπης σε εξευτελιστικά-φθηνές τιμές. Εδώ είναι μερικές ενδεικτικές ιστορίες ανατολικής "φιλανθρωπίας" του Soros.

Πολωνία: Στα τέλη του 1989, ο Soros οργάνωσε μια μυστική συνάντηση μεταξύ του"μεταρρυθμιστή"της κομμουνιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mieczyslaw Rakowski και τους ηγέτες της τότε συνδικαλιστικής οργάνωσης και παράνομου εμπορίου Solidarnosc.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Πολωνίας, κατά τη συνεδρίαση αυτή του 1989, ο Soros αποκάλυψε το "σχέδιο" του για την Πολωνία: Οι κομμουνιστές πρέπει να αφήσουν την Solidarnosc να αναλάβει την κυβέρνηση, έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού.Στη συνέχεια, είπε ο Soros , το κράτος πρέπει να ενεργήσει για την πτώχευση στις βιομηχανικές και τις γεωργικές επιχειρήσεις, με τη χρήση αστρονομικών επιτοκίων, παρακράτηση κρατικών πιστώσεων, και επιβάρυνση των επιχειρήσεων με ανεξόφλητο χρέος. Μόλις αυτά έγιναν,ο Soros υποσχέθηκε ότι θα ενθαρρύνει πλούσιους φίλους του σε διεθνής επιχειρήσεις να έρθουν στην Πολωνία, ως υποψήφιοι αγοραστές της ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού του σχεδίου ιδιωτικοποίησης είναι η περίπτωση των μεγάλων εγκαταστάσεων χάλυβα Huta Warsawa. Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα του χάλυβα, το σύγχρονο αυτό συγκρότημα θα κόστιζε $ 3-4 δισ. ευρώ για μια δυτική εταιρεία και για την κατασκευή νέων. Πριν από μερικούς μήνες, η πολωνική κυβέρνηση συμφώνησε να αναλάβει τα χρέη της Huta Warsawa, και να πουλήσει το χρέος σε ελεύθερη επιχείρηση σε εταιρεία του Μιλάνου, Lucchini, για 30 εκατομμύρια δολάρια!.

Ο Soros προσέλαβε τον φίλο του, οικονομολόγο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ  Jeffery Sachs, ο οποίος είχε ενημερωθεί προηγουμένως πως η κυβέρνηση της Βολιβίας στην οικονομική πολιτική,  οδηγεί στην εξαγορά της οικονομίας τη χώρα αυτή από το εμπόριο κοκαΐνης. Για το περαιτέρω σχέδιό του στην Πολωνία, ο Soros έχει προτείνει ένα από τα πολυάριθμα θεμέλια του, το ίδρυμα Stefan Batory, ο επίσημος χορηγός του έργου Σαχ στην Πολωνία το 1989-90.Ο Soros  μπορεί να υπερηφανεύεται, "Έχω καθιερώσει στενή προσωπική επαφή με τον επικεφαλή σύμβουλο του Walesa,τον Bronislaw Geremek. Ήμουν επίσης δεκτός από τον [Πρόεδρο Gen Wojciech] Jaruzelski, τον επικεφαλή του κράτους, να λάβουν την ευλογία του για τη θεμελίωση μου."
Εργάστηκε στενά με τον σεβασμιότατο της πολωνικής "σοκ" θεραπείας, Witold Trzeciakowski, ένας σύμβουλος σκιά με τον υπουργό Οικονομικών Leszek Balcerowicz. O Soros καλλιέργησε, επίσης, τις σχέσεις του με τον Balcerowicz, τον άνθρωπο που θα επιβάλει πρώτος την  θεραπεία σοκ του Sach για την Πολωνία. Ο Soros λέει πως όταν ο Walesa, εξελέγη πρόεδρος,  «σε μεγάλο βαθμό λόγω των δυτικών πιέσεων, o Walesa  διατηρούσε τον  Balcerowicz ως υπουργός." O Balcerowicz επέβαλε πάγωμα των μισθών, ενώ η βιομηχανία ήταν να χρεοκοπήσει από την αποκοπή των πιστώσεων του κράτους. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά περισσότερο από 30% σε διάστημα διετίας.

Ο Soros παραδέχεται ότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι η θεραπεία-σοκ  θα προκαλέσει τεράστια ανεργία, το κλείσιμο των εργοστασίων, και την κοινωνική αναταραχή. Για το λόγο αυτό, επέμεινε ότι η Αλληλεγγύη πρέπει να εισαχθεί στην κυβέρνηση, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ταραχών. Μέσα από το Ίδρυμα Batory, ο Soros  διάλεξε συνεργασία με βασικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως ο Adam Michnik, και μέσω της συνεργασίας με την αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία, επέβαλε λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης χάρης της θεραπείας-σοκ του Soros, και επιθετικότητα σε όλους τους κριτικούς.

Η Ρωσία και η Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ): Ο Soros ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας στη Ρωσία, όπου είχε συνεργαστεί με Raisa Gorbachova από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πρωτοβουλίας. Όπως και με τα άλλα «φιλανθρωπικά ιδρύματα», αυτό ήταν ένα όχημα με απαλλαγή για τον Soros και την επιρροή των Δυτικών φίλων του να εισχωρήσουν  στα κορυφαία επίπεδα χάραξης της πολιτικής της χώρας, και για μικρά ποσά να μειώσουν το σκληρό νόμισμα, αλλά και τα σημαντικά πολιτικά και πνευματικά στοιχεία. Μετά από μια λανθασμένη εκκίνηση κάτω από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1988 - 1991, ο Soros μετατοπίστηκε στο νέο κύκλο Yeltsin. Ήταν ο Soros ο οποίος εισήγαγε τον Jeffery Sachs και τη θεραπεία-σοκ στη Ρωσία, στα τέλη του 1991. ο Soros  περιγράφει την προσπάθειά του: «Ξεκίνησα την κινητοποίηση μιας ομάδας οικονομολόγων για να οδηγήσουν στη Σοβιετική Ένωση (Ιούλιος 1990) τον καθηγητή Jeffery Sachs, με τον οποίο είχα εργαστεί στην Πολωνία, ήταν έτοιμος και πρόθυμος να συμμετάσχει. Πρότεινα μια σειρά και από άλλους συμμετέχοντες.. : τον Romano Prodi από την Ιταλία, τον  David Finch,έναν συνταξιούχο υπάλληλο του ΔΝΤ [Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] Ήθελα να περιλάβω και τον Stanley Fischer και τον Jacob Frenkel, επικεφαλής των ερευνών της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, αντίστοιχα. Τον Larry Summers από το Χάρβαρντ και τον Michael Bruno, της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ. "

Από τις 2 Ιαν. 1992, η θεραπεία σοκ εισήγαγε το χάος και τον υπερπληθωρισμό στη Ρωσία. Αναντικατάστατες ομάδες από προηγμένα επιστημονικά ερευνητικά ινστιτούτα έχουν εγκαταλείψει την επιδίωξη των θέσεων εργασίας στη Δύση.Ο Yegor Gaidar και η κυβέρνηση Yeltsin επέβαλε δρακόντειες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη βιομηχανία και τη γεωργία, ακόμη και αν το σύνολο της οικονομίας ήταν κρατικής ιδιοκτησίας. Ένας στόχος για μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα μέσα σε τρεις μήνες είχε ανακοινωθεί. Οι πιστώσεις προς τη βιομηχανία είχαν λάβει τέλος, και οι επιχειρήσεις που είχαν συσσωρεύσει αστρονομικά χρέη, καθώς ο πληθωρισμός του ρουβλίου πήγε εκτός ελέγχου.

Οι φίλοι του Soros, χωρίς καθυστέρηση, αξιοποίησαν αυτή την κατάσταση. Ο Marc Rich ξεκίνησε την αγορά ρωσικού αλουμινίου σε παράλογα χαμηλές τιμές, με το σκληρό νόμισμά του. Ο Rich τότε παράτησε το αλουμίνιο πάνω σε δυτικές βιομηχανικές αγορές το περασμένο έτος, προκαλώντας κατά 30% πτώση στην τιμή του μετάλλου, καθώς η δυτική βιομηχανία δεν είχε τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί. Υπήρχε μια τεράστια εξαγωγή του αλουμινίου πέρυσι από τη Ρωσία, που υπήρχαν ελλείψεις από αλουμίνιο για τις Ρώσικες κονσερβοποιίες ψαριών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες ο Rich μετακινήθηκε για να εξασφαλίσει τον έλεγχο των εξαγωγών κατά τη διάρκεια της παροχής του αργού πετρελαίου από την Δυτική Σιβηρία προς τις δυτικές αγορές. Πλούσιες εταιρείες που είναι υπό έλεγχο για απάτη στη Ρωσία, σύμφωνα με μια έκθεση στην Wall Street Journal στις 13 Μάη, 1993.

Ένας άλλος αφανής εταίρος του Soros που έχει κινηθεί στο να εκμεταλλευτεί το χάος στην πρώην Σοβιετική Ένωση, είναι ο Shaul Eisenberg. Ο Eisenberg, σύμφωνα με πληροφορίες βασισμένες σε μια εισαγωγική επιστολή από τον τότε επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  τον Jacques Attali, κατόρθωσε να εξασφαλίσει την αποκλειστική παραχώρηση για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και άλλες συναλλαγές στο Ουζμπεκιστάν. Όταν αξιωματούχοι του Ουζμπεκιστάν επιβεβαίωσαν την εξαπάτηση της κυβέρνησης από τον Eisenberg, οι παραχωρήσεις του καταργήθηκαν  με συνοπτικές διαδικασίες. Το περιστατικό έχει προκαλέσει μια σημαντική απώλεια για την ισραηλινή Mossad όσον αφορά τα στρατηγικά συμφέροντα σε όλες τις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

Ο Soros έχει μεγάλη επιρροή στην Ουγγαρία. Όταν ο εθνικιστής της αντιπολίτευσης βουλευτής Istvan Csurka προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για το τι είχε γίνει και είχε καταστρέψει την ουγγρική οικονομία, στο πλαίσιο της πολιτικής του Soros και των φίλων, Ο Csurka ονομάστηκε ώς ένας «αντισημίτης», και τον Ιούνιο του 1993, αναγκάστηκε να βγει εκτός από το κυβερνών Δημοκρατικό Φόρουμ, ως αποτέλεσμα της πίεσης από τον Soros -που συνδέονται στην Ουγγαρία όσο και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του στενού φίλου του Soros , ΗΠΑ Δημ. Tom Lantos.

Φωτισμός στην συγχώνευση των Βαλκανίων

Στις αρχές του 1990, σε αυτό που ήταν τότε ακόμα Γιουγκοσλαβία, η παρέμβαση του Soros με θεραπεία-σοκ, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, βοήθησε την διαφώτιση της οικονομικής συγχώνευσης που οδήγησε στο ξέσπασμα του πολέμου τον Ιούνιο του 1991. Ο Soros καυχήθηκε την εποχή εκείνη, «η Γιουγκοσλαβία είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ακόμα και οι εθνικές αντιπαλότητες έφεραν τη χώρα στο χείλος της διάλυσης, ένα ριζοσπαστικό νομισματικό πρόγραμμα σταθεροποίησης, το οποίο εισήχθη κατά την ίδια ημερομηνία, όπως στην Πολωνία --- 1 Ιανουαρίου , 1990 ----- έχει αρχίσει να αλλάζει το πολιτικό τοπίο. Το πρόγραμμα είναι λίγο πολύ το ίδιο με τις πολωνικές γραμμές, και είχε μεγαλύτερη αρχική επιτυχία. Έως τα μέσα του έτους, οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να σκέφτονται Γιουγκοσλαβικά ξανά. "

Ο Soros είναι φίλος με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Lawrence Eagleburger, και τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Βελιγράδι και τον προστάτη  του σερβικού κομμουνισμού τον ηγέτη Slobodan Milosevic.Ο Eagleburger είναι ένας πρώην πρόεδρος της Kissinger Associates, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχει ο Λόρδος Carrington, των οποίων οι διαμεσολαβήσεις των Βαλκανίων υποστηρίζονται με σερβική επιθετικότητα στην Κροατία και τη Βοσνία.

Σήμερα, ο Soros έχει δημιουργήσει ως κέντρα του Ιδρύματός του στη Βοσνία, την Κροατία, τη Σλοβενία, και το Soros Yugoslavia Foundation στο Βελιγράδι, της Σερβία. Στην Κροατία, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα θεμέλια του Ιδρύματος για να επιζητήσει επιρροή στους δημοσιογράφους ή για να δυσφημούν τους αντιπάλους της θεραπείας σοκ του, με την επισήμανσή τους ποικιλοτρόπως είτε ως «αντισημιτικούς» είτε ως «νέο-Ναζί». Ο επικεφαλής του ιδρύματος Open Society Fynd --- στην Κροατία,ο Καθ. Zarko Puhovski, είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει σύμφωνα με πληροφορίες μια πρόσφατη δραματική μετατροπή από ορθόδοξου μαρξισμού σε ριζικές ελεύθερες αγορές του Soros. Μόλις πριν από επτά χρόνια, σύμφωνα με έναν από τους πρώην μαθητές του, ως καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Zagreb, ο Puhovski επιτέθηκε σε φοιτητές που προσπαθούσαν να αρθρώσουν μια κριτική του κομμουνισμού, επιμένοντας: «Είναι χωρίς αρχές να επικρίνεται τον μαρξισμό από μια φιλελεύθερη σκοπιά." Το έργο του για το Ίδρυμα Soros στο Zagreb έχει προωθήσει μια αντι-εθνικιστική "παγκόσμια κουλτούρα", προσλαμβάνοντας ένα δίκτυο αντι-Κροατών δημοσιογράφων για να προπαγανδίζει, στην πραγματικότητα, για Σερβικό σκοπό.

Αυτά τα παραδείγματα μπορούν να εκπονηθούν για κάθε μία από τις υπόλοιπες 19 τοποθεσίες σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, όπου George Soros λειτουργεί. Η πολιτική ατζέντα του Soros και αυτή η ομάδα των οικονομικών της"παγκοσμιοποίησης" θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα νέο ξέσπασμα του πολέμου, ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο, αν συνεχιστούν όλα αυτά να είναι ανεκτά.

Μετάφραση - Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top