Select Menu



Στα πλαίσια της ενεργής πληροφόρησης, αποφάσισα να δημιουργήσω μια Αγγλική έκδοση του ''Λόγιου Ερμη'' με σκοπό να ενημερώνει τους ξενόγλωσσους αναγνώστες σχετικά με τα ζητήματα στη χώρα μας, την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και να προσελκύσει φιλέλληνες αναγνώστες με αναρτήσεις περιεχομένου από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Το υλικό του νέου ιστολογίου Hermes the Scholar, θα περιλαμβάνει μεταφράσεις αναρτήσεων που εμφανίστηκαν εδώ ή αλλού, όπως και πρωτότυπα κείμενα στα αγγλικά. Επέλεξα να κρατήσω τον ίδιο σχεδιασμό ωστε να διευκολύνω την πλοήγηση απο την Ελληνική έκδοση στην Αγγλική και αντίστροφα.

Προσωπικά πιστεύω πως το θέμα της συλλογής υλικού σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται σήμερα παγκοσμίως, αλλά και η προβολή αυτών των θεμάτων, θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή το αντικείμενο μιας επίσημης και οργανωμένης προσπάθειας.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, εκτιμώ όμως ότι σε αυτή τη χώρα που περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά, αν ο καθένας από μας αποφασίσει να διαθέσει το χρόνο και το μεράκι του σε ένα θέμα που γνωρίζει και όπου θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει, ανάλογα με τις δυνατότητες, τις γνώσεις και τα ταλέντα του.

Εξάλλου και ο ''Λόγιος Ερμής'' δημιουργήθηκε πριν απο περίπου έναν χρόνο με αυτή την ίδια πίστη και μεράκι, αποτελώντας πλέον, μια μεγάλη ενεργή διαδικτυακή κοινότητα, απο χιλιάδες αναγνώστες,  εκατοντάδες αρθρογράφους και σχολιαστές, που σε καθημερινή βάση, μοιράζονται τις ιδέες τους, τις ανησυχίες τους και τον προβληματισμό τους επι διαφόρων θεμάτων.

Άλλωστε η ελευθερία της έκφρασης καθώς και το δικαίωμα του καθενός να αναζητεί, να λαμβάνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο, πέρα από σύνορα και περιορισμούς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.

Απο μόνο του αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top