Select Menu


Σύμφωνα με έκθεση της προέδρου του ICG (International Crisis Group) Louise Arbour στο Foreign Policy οι περιοχές που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε εντάσεις ακόμη και πολέμους το 2012 είναι:
Συρία, Ιράν/Ισραήλ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Κεντρική Ασία (Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν), Μπουρούντι, Κονγκό, Κένυα/Σομαλία, Βενεζουέλα, Τυνησία και Μιανμάρ.

Σχετικά με τη Μέση Ανατολή αναφέρει:

ΣΥΡΙΑ

Η πτώση του καθεστώτος Άσαντ μπορεί να προκαλέσει εντάσεις, μέχρι και πολέμους στην ευρύτερη περιοχή με την ανάμιξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ. Το καθεστώς Άσαντ όπως όλα δείχνουν θα καταρρεύσει μετά από πολλές συγκρούσεις, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τι θα επακολουθήσει.

ΙΡΑΝ – ΙΣΡΑΗΛ

Ακόμη και να μην διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους οι δύο χώρες στο θέμα της Συρίας, όλα οδηγούν ότι το 2012 οι σχέσεις των δύο χωρών θα επιδεινωθούν σε επικίνδυνο βαθμό. Η άρνηση του Ιράν να συνεργαστεί και να αποδεχτεί την πρόσφατη καταδικαστική έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, σε συνδυασμό με την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ που ξεκινά το 2012, θα «αναγκάσουν» τις ΗΠΑ να ταχθούν στο πλευρό του Ισραήλ με ότι αυτό συνεπάγεται.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top