Select Menu


Προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
Προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου
Προς μέσα ενημέρωσης

Λόγω της κρισιμότατης κατάστασης της Ελλάδος και λόγω αδιεξόδου για μεταβατική κυβέρνηση και επιπλέον λόγω των καταστροφικών όρων όποιας δανειακής σύμβασης, προτείνω τα εξής:
  1. Κούρεμα 60% όλων των δαπανών για τη βουλή, τους βουλευτές, υπουργούς, υπαλλήλους της βουλής ακόμη και πρόεδρον της Δημοκρατίας (μισθούς, επιδόματα και οτιδήποτε). Έτσι θα δημιουργηθεί εμπιστοσύνη.
  2. Διακοπή επιχορηγήσεων σε κόμματα, ΜΚΟ και μηδενισμό μυστικών κονδυλίων. Τα κόμματα την προεκλογική περίοδο θα έχουν δωρεάν χρόνους σε κρατικά κανάλια τηλεόρασης και ραδιόφωνα. Δωρεάν θα έχουν πνευματικά κέντρα και γήπεδα των δήμων της περιοχής τους για ομιλίες. Επιτροπή υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα κατανέμει τους χρόνους και ας χρησιμοποιήσει και κλήρωση για την προτεραιότητα ή άλλες επιλογές.
  3. Παγώνουμε μονομερώς οποιαδήποτε πληρωμή δόσεων δανείων και τόκων του Ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό για δέκα έτη. Διαφορετικά διαγράφουμε οριστικά όλο το χρέος προς το εξωτερικό. Ακυρώνουμε τις δανειακές συμβάσεις ως αντισυνταγματικές. Δεν παίρνουμε κανένα νέο δάνειο ή δόση.
  4. Τυπώνουμε Νέα Δραχμή ισότιμη προς Ευρώ και το κράτος πληρώνει για όσα Ευρώ δεν έχει με τις Νέες Δραχμές. Κυκλοφορεί η Νέα Δραχμή αλλά επιτρέπεται και το Ευρώ.
  5. Οι καταθέσεις σε Ευρώ ή και σε άλλο νόμισμα μένουν στο νόμισμα που έχουν κατατεθεί εκτός αν ο καταθέτης ζητήσει εγγράφως να μετατραπούν σε Νέες Δραχμές (όσο περίεργο κι αν φαίνεται, μπορεί κι αυτό να συμβεί).
  6. Επανέρχεται ο έλεγχος εξαγωγής συναλλάγματος και Νέων Δραχμών. Οτιδήποτε χρήματα στέλνονται στο εξωτερικό για εισαγωγές, φοιτητικό συνάλλαγμα, ταξείδια κλπ. επιβαρύνονται μ’ ένα τέλος αλληλεγγύης προς την Ελληνική οικονομία 25%. Εξαιρούνται πρώτες ύλες βιομηχανίας, βιοτεχνίας με προστιθέμενη αξία πάνω από 50% ή για εξαγόμενα είδη,  επίσης εξαιρούνται καύσιμα, τα οποία φορολογούνται στην κατανάλωση.  
  7. Σε διεθνή δικαστήρια ή οπουδήποτε αλλού διεκδικούνται από το ελληνικό κράτος το κατοχικό δάνειο και  ο χρυσός που πήρε η Γερμανία και δεν πλήρωσε πλέον τόκους. Διεκδικούνται επίσης και πολεμικές αποζημιώσεις. Η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή φέτος έχει βγάλει απόφαση να αποζημιώνει για αδικίες του εθνικοσοσιαλισμού (Ναζισμού).
  8. Γίνεται έλεγχος του χρέους και εγείρονται απαιτήσεις δικαστικά για όσα ποσά υπετιμολογήθηκαν.
  9. Γίνεται έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δημοσίων λειτουργών των ιδίων και συγγενών τους και δημεύονται όσα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα νόμιμα εισοδήματα.
  10. Ελέγχονται ξένες εταιρείες που δεν παρουσιάζουν κέρδη, μήπως μεταφέρουν τα κέρδη στο εξωτερικό. Όταν αυτό διαπιστώνεται, φορολογούνται στον τζίρο.
Ειδικοί αξιολογούν και δρομολογούν όλα αυτά. Το Ευρώ έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει, ας θωρακίσουμε μια Νέα Δραχμή με μεθοδευμένη ανάπτυξη και κατάργηση των υπερβολικών και άδικων φόρων. Αν εδραιωθεί η εμπιστοσύνη προς το Ελληνικό κράτος, μπορεί να επανέλθουν τόσα ποσά που έφυγαν κι ακόμη φεύγουν από την Ελλάδα. 

Απαιτείται οπωσδήποτε τόλμη και αγάπη προς αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα. Να μην είναι τόπος εξαθλίωσης, εκφοβισμού ή και πειραματισμού επικίνδυνων παιχνιδιών.

Χαλάνδρι 9 Νοεμβρίου 2011
Γαβριήλ Πανάγος
 ηλ ταχ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top