Select Menu


Στα τρία μέτρα στήνουν το Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του και πλέον είναι θέμα ωρών ο πρωθυπουργός να πάψει να είναι πρωθυπουργός. Η κίνηση Βενιζέλου να «ακυρώσει» το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ και πλέον εντός της ημέρας αναμένονται να υπάρξουν κινήσεις ανεξαρτητοποίησης βουλευτών που θα εξαναγκάσουν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση.

Το δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πλέον τέως πρωθυπουργός. Το επόμενο θέμα όμως είναι ότι το «κόμμα» ΠΑΣΟΚ ψάχνει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς τον Γιώργο!

Δηλαδή πάλι αποκλείουν τον λαό από την λύση του πολιτικού προβλήματος. Κατά την δημοκρατική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ η διακυβέρνηση της χώρας είναι αποκλειστικό ζήτημα δικό τους και ο λαός δεν έχει λόγο. Η εξουσία τους ανήκει…

Μέχρι στιγμής

-Τα 2/3 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει μέχρι τώρα το αίτημα για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας θέτοντας και θέμα ηγεσίας. Η ΚΟ συγκαλείται ενός της ημέρας

- Ο Αλευράς ζητά «να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να δώσει επειγόντως τη λύση που αρμόζει»

- Η Εύα Καϊλή δεν παραιτείται και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

-Το ίδιο και η Παναρίδη, άρα η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η Έλενα Παναρίτη δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει σε δημοψήφισμα που θα φέρει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» και «δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου».

-Βενιζέλος, Γεννηματά, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος προστίθενται σ’ αυτούς που λένε όχι στο δημοψήφισμα

«Όχι» και από τον Π. Οικονόμου στο δημοψήφισμα

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τον κ. Παπανδρέου και τα εκβιαστικά διλήμματά του τα οποία έγιναν και επικίνδυνα από κάποια στιγμή και μετά. Η ανακοίνωση Μέρκελ και Σαρκοζί για δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που κανείς δε μπορούσε να σκεφτεί, δηλαδή την έξοδο ή όχι από το ευρώ, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Το πλέον πιθανό τώρα είναι να χάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τη δεδηλωμένη, να συγκληθεί Κ.Ο. και να εκλεγεί νέος πρωθυπουργός ο οποίος θα πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης, την Παρασκευή το βράδυ.

Όμως, δεν τελειώνουν όλα εκεί. Φαίνεται περισσότερο σίγουρο από ποτέ ότι δημοψήφισμα με τέτοιο δίλημμα που τέθηκε δε θα γίνει στις 4 Δεκέμβρη, ούτε άλλη φορά. Εν πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή ώστε να περάσει και να μην κινδυνεύσει η Ελλάδα. Θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας με την 6η δόση και θα πάμε σε εκλογές διότι καμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί και δεν έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει.

Τον Λ.Παπαδήμο επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας προτείνει ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο, ανέφεραν πηγές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Reuters.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη δήλωσε στο Reuters ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί και δεν σκοπεύει να το κάνει.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επανεξετάσει την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ανδρέα Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος φαίνεται να προσχωρεί στην ομάδα των τριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μόσιαλος δεν κλήθηκε το πρωί στον «πρωινό καφέ» των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Οι «4», κατά πληροφορίες, θα κάνουν παρέμβαση στο Υπουργικό, λέγοντας ότι αυτό που προέχει είναι να μην γίνει το δημοψήφισμα.

Πάντως, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ρήξη του κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τα ξημερώματα, μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα επιστρέφοντας από τις Κάννες, δήλωσε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε δηλώσεις τους υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να διασφαλιστεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, καθώς και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Πολλές είναι και οι φωνές που ζητούν σπό τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών με μεταβατική κυβέρνηση.

Να επισκεφτεί άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγκυβέρνηση ζητά και Τηλέμαχος Χυτήρης με αντικείμενο τη διασφάλιση της δανειακής σύμβασης και την ομαλή πορεία του τόπου σε εκλογές. Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό να επισκεφτεί άμεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Προχθές όμως χειροκροτούσαν!
Αυτοί που μέχρι προχθές τον αποθέωναν, σήμερα προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους αφού ως δοσίλογοι επι 2 χρόνια μας οδήγησαν με την ψήφο τους και την απόλυτη στήριξη στην χούντα του broker και τώρα κάνουν και του πατριώτες που αγωνιούν δήθεν για την πατρίδα!


Πηγή:www.capital.gr

Πρωτοβουλία από τον Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο βουλευτής Σ.Χατζηγάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης έστειλε επιστολή στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο κ. Χατζηγάκης ζητά από τον κ. Σαμαρά να πάρει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανασύστασης του αστικού χώρου.
Ο ίδιος δίνει έμφαση στο ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλια και όχι απλώς να ανταποκριθεί σε ενέργειες που ενδεχομένως μπορεί να ξεκινήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία ή από άλλού.

Ο κ. Χατζηγάκης πάντως τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής εκλογών σε αυτή τη συγκυρία καθώς θεωρεί ότι θα προκαλούσαν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που αντιμετωπίζουν.

Σε άλλο μήκος κύματος ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είπε ότι η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή των σημερινών υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ζητεί ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Μιχάλης Γιαννάκης.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Γιαννάκης τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο ως γνήσιος εκφραστής της παράταξης των μεγάλων εθνικών αποφάσεων.

Να ανασταλεί η συζήτηση στη Βουλή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης.

Κατά την ομιλία του ανέφερε ότι ο κλήρος πέφτει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποπέμψουν έναν πρωθυπουργό που δεν συνομιλεί με κανέναν ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα κι ένα στραβοπάτημα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, ο οποίος επίσης τάχθηκε υπέρ μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης.

 Πηγή 1 - 2 - 3

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top