Select Menu


Τους υποτιμήσαμε τους κρατούντες. Τους θεωρήσαμε ανεγκέφαλους και ακατάλληλους και μας διέψεψαν όλους. Στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της  χώρας έχουν πετύχει τα μέγιστα. Τα κυριότερο, με το μονοψήφιο αριθμό ποσοστού υποστηρικτών από  το λαό αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Είναι τραγικό το πόσο μας έχουν εκφοβίσει! Ενώ τους θεωρούμε επικίνδυνους  για την Πατρίδα λες και μας έχουν υπνωτίσει και τους ανεχόμαστε. Ίσως πάλι να ξέρουμε πολύ καλά ότι όλοι αυτοί που διεκδικούν την εξουσία έχουν αποτύχει και τουλάχιστον είναι ακατάλληλοι για κυβερνήτες.

Ίσως γι’ αυτό έχουν κοπεί τα φτερά μας και είμαστε μέσα στην κατήφεια και την ανασφάλεια. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε πάντως το παιχνίδι της απειλής το χειρίζονται άριστα. Μας έχουν έναν  λαό ολόκληρο ομήρους των οικονομικών τεκταινόμενων.

Θέλω εδώ να παραθέσω κάποια στοιχεία για να καταλάβουμε  ότι επειδή οι διαχειριστές   της εξουσίας είναι ανίκανοι και μακριά από τον λαό, δεν σημαίνει ότι και η πατρίδα είναι σε κατάσταση ΦΤΩΧΙΑΣ.

Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.

Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας, αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.

Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τον Νοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Μέχρι και ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνουμε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

Και δεν αναφέρουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο επικίνδυνοι είναι;

Πρέπει να αντιδράσουμε. Να μην χειραγωγούμεθα άλλο! Αυτοί ως φαίνεται εντολές εκτελούν. Εμείς τι κάνουμε; Πότε θα κατανοήσουμε ότι το παν στη ζωή δεν είναι τα  χρήματα; Είναι κινητήριος δύναμη, είναι το μέσον για ζούμε αξιοπρεπώς. Ως εκεί όμως! Δεν γίνεται να κυριαρχεί και να ορίζει τις ζωές μας. Αξία δεν έχει το χρήμα, οι Αρετές του ανθρώπου έχουν.

Θυμηθείτε στο πέρας του χρόνου έμειναν στις μνήμη των ανθρώπων για την ανδρεία τους, για την ευφυΐα τους, για το ταλέντο τους και όχι για την οικονομική τους επιφάνεια, επί παραδείγματι λένε ο ηγέτης, ο ανδρείος, ο ικανότατος Μέγας Αλέξανδρος.

Στην εποχή μας έχει υπερεκτιμηθεί το χρήμα και δεν του αξίζει. Είπαμε μέσον και όχι αυτοσκοπός. Ας αναλογιστούμε τα θέλω μας με γνώμονα την ιδεολογία και όχι μόνο με υλιστικό κτιτήριο ώστε να αποτυνάξουμε από τη ζωή μας την κατανάλωση που μας έχει γίνει καταναγκασμός (δέστε τα απορρίμματα μας, τόννοι είναι!) και έτσι θα αναγκαστούν και οι κρατούντες οι οποίοι δεν θα μπορούν να μας ελέγχουν απόλυτα, να γίνουν καλύτεροι και ωφελιμότεροι κυβερνήτες.

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top