Select Menu


Αντιγράφουμε απ' την  "3η σελίδα" του σημερινού ΕΘΝΟΥΣ:

"...Σε ερώτηση αν θα ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει το τριετές πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων είπε: 

"Αν το άρθρο 37 είναι κόκκινη γραμμή για την τρόϊκα  (!!)  και επομένως δεν μπορώ να μην το ψηφίσω, ναι, θα το ψηφίσω... "

  
Ο δοσίλογος Σαλαγιάννης
"...Στη λογική των κόκκινων γραμμών (που βάζει η τρόϊκα κι όχι η κυβέρνηση) κινείται κι ο υπουργός δικαιοσύνης Πεταλωτής, όπως προκύπτει απ' όσα είπε χτες στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Αφού φρόντισε να θυμίσει τη μεγαλοψυχία της κυβέρνησης ("στον ιδιωτικό τομέα δεν αξξίξαμε δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, κι είναι πολύ σημαντικό αυτό"), αναρωτήθηκε αν είναι σωστό "να κατεβάσουμε τον δημόσιο τομέα χαμηλά και ν' αφήσουμε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να γίνουν ο παλιός δημόσιος τομέας" !! Ναι, τέτοιος φόβος υπάρχει ! Μα, καλά, θέλουν και τα λένε αυτά ή τους ξεφεύγουν;"

Ο δοσίλογος Πεταλωτής
Οι παραπάνω δηλώσεις είναι τόσο ενδεικτικές της νοοτροπίας της "κυβέρνησης" των ανδρείκελων που κάθε σχόλιο δεν θα 'χε κανένα νόημα. Το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι οι ήπιες μορφές κοινωνικής πάλης (πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες)  απέναντι σε κυβέρνηση καθαρμάτων όπως τα παραπάνω, είναι σα να προσπαθείς με σφεντόνες να σταματήσεις άρμα μάχης.
 
Νομίζουμε ότι χρειάζονται δραστικότερα μέτρα που να αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της κοινωνίας να υπερασπιστεί, όχι μόνο κεκτημένα ετών, που για να κερδηθούν έπεσαν κορμιά κυριολεκτικά και μεταφορικά, όσο κυρίως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη που κουρελιάζεται καθημερινά, απ' τις δηλώσεις κι απ΄τις πράξεις των προδοτών βουλευτών και υπουργών της κατοχικής κυβέρνησης. 
 
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί (δοσίλογοι, κατοχική κυβέρνηση) δεν είναι πλέον σχήματα καθ' υπερβολήν. 
Υποστασιάζονται απ΄τις δηλώσεις και τα έργα τους και γίνονται ζοφερή πραγματικότητα για μας και τα παιδιά μας. Για το παρόν και το μέλλον μας. 
 
Αν κι αυτή τη φορά δεν αποτρέψουμε την ψήφιση ενός ακόμα νομοσχεδίου "σωτηρίας" μας θα έχουμε και μεις οι πολίτες το κομμάτι της ιστορικής ευθύνης που μας αναλογεί και θα πρέπει να δώσουμε λόγο στα παιδιά μας για το λόγο που επιτρέψαμε αυτό το μεγάλο εργασιακό πισογύρισμα, το ξεθεμελίωμα κάθε εργασιακής κατάκτησης που παράγει δούλους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top