Select Menu


Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, για εκατόν τριάντα δύο διαφορετικούς λόγους , θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε  εμείς. Κάτι σαν το Φοίνικα ας αναγεννηθούμε και όχι απαραίτητα από τις στάχτες μας!

Φτάνει τόσο κακό γύρω μας, όλα είναι ισοπεδωμένα, υπάρχει τόση ασχήμια, τόση αδιαφορία και άλλα που τα βιώνουμε στην επιδερμίδα μας, ώστε δεν χρειάζεται να τα  αναφέρουμε κιόλας.

Λένε κάποιοι σοφοί  όταν δεν αναγνωρίζεις κάτι, παύει να υπάρχει, όταν δεν του δίνεις υπόσταση εξαφανίζεται. Λέτε να πετύχει; Να μην δίνουμε σημασία στον συνάνθρωπό μας που υποφέρει και θα λυθεί το ζήτημα. Καλή η μεταφυσική και η εφαρμογή της, αλλά αφού έχουν λυθεί τα προβλήματα της επιβίωσης και της υπάρξεώς μας.

Καθημερινά πρέπει να αποδεικνύουμε τις αξίες μας ως άνθρωποι και να τις εφαρμόζουμε. Αξίες πανανθρώπινες που θα μας βγάλουν από τον μαρασμό σε όλα τα επίπεδα τον οποίον βιώνουμε. Δεν πρέπει να είναι  δύσκολο. Το να προσεγγίζουμε τον άλλο άνθρωπο με ανιδιοτέλεια και αίσθημα προσφοράς είναι μια αρχή. Θα μου πείτε, ξύπνα που να γίνουν αυτά, σε ποια κοινωνία;

Εδώ μας θέλω, πως θα αλλάξουμε τον κόσμο αν δεν ξεπεράσουμε τον υπάρχοντα; Η πρόκληση αυτή είναι!  Αν αποτινάξουμε τα περιττά- και είναι πολλά που μας κρατάνε δέσμιους- και ασχοληθούμε με τα ουσιώδη που είναι η αυτογνωσία και η δημιουργία με μέτρο, γιατί δημιουργία δεν είναι μόνον η απόκτηση κάποιου ακινήτου, είναι και η γνώση και η επίγνωση, μετά δεν θα μπορούν να μας έλκουν επιφανειακά πράγματα τα οποία έχουν ημερομηνία λήξεως.

Να το πρώτο βήμα της αλλαγής. Συγνώμην για τη χρήση αυτής της τόσο κακοποιημένης λέξεως, όμως εδώ πρόκειται για κυριολεξία.  Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ειδικώς αυτήν την περίοδο που χαρακτηρίζεται από πληθώρα γνώσεως και χρήσης έως κατάχρησης της τεχνολογίας.

Ας δώσουμε προτεραιότητες στις πνευματικές μας ανησυχίες και αν δεν έχουμε, εύκολο είναι να βρούμε  νέες κατευθύνσεις στη ζωής μας που μπορούμε να βάλουμε.

Σήμερα που όλα έχουν ειπωθεί  και όλα έχουν εφαρμοστεί τουλάχιστον σε υλικό πεδίο, είναι μια καλή ευκαιρία να βάλουμε νέους στόχους  και τους εφαρμόσουμε. Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς ακραίες συμπεριφορές αρχίζοντας με τις προσωπικές μας διεργασίες και σιγά-σιγά επεκτείνοντας τες.

Νομίζω δεν θέλει κόπο! Τρόπο θέλει!

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top