Select Menu


Όταν για αλλού ξεκινάς και η ζωή αλλού σε πηγαίνει θα πρέπει τον τρόπο να βρεις για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Δεν γίνεται αλλιώς, γιατί η ζωή είναι δική σου και της ζωής σου αυτό της πρέπει! Θα αποκομίσεις εμπειρίες και θέσεις και απόψεις και πεποιθήσεις  για τη συνέχειά της! Θα συλλέξεις την ανταλλαγή των εμπειριών με άλλους ανθρώπους,- η συνύπαρξη μαζί τους είναι σημαντική, γιατί δοκιμάζεις το χαρακτήρα σου.  Έτσι μαθαίνεις να ανέχεσαι  (κάποιες φορές να αντέχεις τους άλλους), και αυτό είναι σπουδαίο. Δομείς αντοχές, διαπιστώνεις αν έχεις «τσαγανό», που λέει και ο λαός μας, ενώ οι άλλοι το λένε πυγμή!

Επειδή λοιπόν η ζωή είναι δική σου και έχεις όνειρα πολλά ή έστω αρκετά να κάνεις πραγματικότητα, οπλίσου και άρχισε!

Βρες θάρρος γιατί πολλά τα  τέρατα   που θα αντιμετωπίσεις. Πρώτο και κύριο ο εαυτός σου! Αν νοιώθεις τι θέλω να πω.

Βρες δύναμη για να αντέξεις τις «συνθήκες». Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα θα έρθει και ο έρρως είτε για ανθρώπους , είτε για μάθηση, μην τον αφήσεις να φύγει γιατί είναι το δώρο του Θεού για εσένα!

Πράγματι, θεόσταλτος είναι! Θα είναι για την φουρτούνα το λιμάνι και για την βαρυχειμωνιά η σκεπή που κρύβει τη φλόγα για να σε ζεστάνει.

Σοφός πια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ακολούθα το δρόμο της Αρετής και όπου σε βγάλει.

Συνήθως σε προβλήματα και διλλήματα σε οδηγεί. Τι δρόμος της Αρετής όμως θα ήταν;

Εκεί για αλλού θα πηγαίνεις και αλλού θα σε πηγαίνουν. Εντέλει και τα όνειρά σου να μην πραγματοποιήσεις τι θα έχεις δει στην πορεία, τι θα έχεις αποκτήσει και τι θα έχεις δώσει ώστε να μπορείς να πεις, « και αν τα όνειρά μου δεν έγιναν πραγματικότητα, οίδα και είδα».

Ξέρεις κάτι, πραγματοποίησες ίσως το ποιο σπουδαίο όνειρο του ανθρώπου, να γνωρίσει, να αγαπήσει, να μάθει!

Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία όταν η ζωή σου έχει αυτή τη διαδρομή!
Νοιώσε λοιπόν αυτάρκης, σπουδαίος, ευχαρίστησε τον εαυτό σου για την πορεία που ακολούθησες και αντάμειψέ τον με την αιώνια εκφώνηση των ηρώων: «Εύγε!  Νενίκηκας».

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα
 


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top