Select Menu


Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Τούρκου πρώην διπλωμάτη και νυν βουλευτή Ντενίζ Μπιολιούκμπασι, η ελληνική κοινή γνώμη ήλθε αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα που τείνει να δημιουργηθεί στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία απειλώντας με πόλεμο προσπαθεί να τρομοκρατήσει την Ελλάδα.
Ο στόχος της Τουρκίας είναι υπό την απειλή πολέμου να αποτρέψει την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωριά της ύδατα στα 12 νμ στο Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε τινάζονται αυτομάτως στον αέρα τα όποια «επιχειρήματα» της Άγκυρας για τις γκρίζες ζώνες και μένει προς διευθέτηση το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Και το ζήτημα αυτό, σε περίπτωση που επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ, θα είναι απείρως ευκολότερο να λυθεί, αφού τότε το 85% της θάλασσας του Αιγαίου θα ανήκει στην ελληνική επικράτεια, και η Τουρκία δεν μπορεί να ζητήσει επέκταση της υφαλοκρηπίδας σε μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεκαετίες τώρα, τρομοκρατούνται από την Άγκυρα (και μερικές φορές από την Ουάσιγκτον) να μην προχωρήσει η Ελλάδα στην επέκταση των χωρικών υδάτων, γιατί ο τουρκικός στρατός ή για την ακρίβεια οι παρουσιαζόμενες ως πανίσχυρες Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), θα εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Ελλάδος, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας.
Το έχουμε ξαναγράψει. Το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο δεν είναι ούτε απλό, ούτε αφορά μόνο την Άγκυρα. Ίσα-ίσα, είναι σίγουρο ότι αφορά τη Ρωσία και όλες τις χώρες του Ευξείνου Πόντου, τις ΗΠΑ, αλλά και όλες τις χώρες που διεξάγουν θαλάσσιο εμπόριο με τις παρευξείνιες χώρες. Και αυτό γιατί με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ, δημιουργούνται συνθήκες που κατά κάποιο τρόπο περιορίζουν τη ναυσιπλοΐα από και προς τα Στενά. Όμως, αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί με τον ορισμό ευρέων θαλασσίων διαύλων, κάτι που πρέπει να πράξει μονομερώς η Ελλάδα και όχι μέσω «διερευνητικών επαφών», που όλοι μας είδαμε που τείνουν να καταλήξουν.

Για να παραμείνουμε όμως στο θέμα μας, που είναι οι απειλή πολέμου της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, θα παραθέσουμε ένα άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Ιχσάν Νταγί, με τίτλο «Σας αναφέρω κύριε Διοικητά», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΖΑΜΑΝ. Διαβάζοντας το άρθρο εύλογα τίθεται στον αναγνώστη το ερώτημα: Πράγματι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προέβησαν στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ επειδή θεωρούσαν ότι η Τουρκία, στηριζόμενη στις -παρουσιαζόμενες ως- πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις της, θα μπορούσε να κάνει πράξη την βάρβαρη και εντελώς παράνομη απειλή πολέμου, ή χρησιμοποίησαν ως άλλοθι την απειλή πολέμου και δεν προχώρησαν στην επέκταση για άλλους λόγους;
Ακολουθεί το κείμενο και τα συμπεράσματα δικά σας.
"Σας αναφέρω κύριε Διοικητά"!
Συλλέχτηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες, συντάχτηκαν τα σχέδια, καθορίστηκαν οι υπεύθυνοι εφαρμογής των σχεδίων. Θα ακολουθήσει επίθεση εναντίον του «εχθρού». Ο στόχος είναι φυσικά η καταστροφή του «εχθρού». Η επιτελική ομάδα ολοκλήρωσε το έργο της και παρουσιάζει προς έγκριση το Σχέδιο Επιχειρήσεων με τα Παραρτήματά του στον Διοικητή. Και ο Διοικητής δίδει τη διαταγή του: «Τελειώστε τη δουλειά»…
Η δουλειά που πρέπει να τελειώσει και ο εχθρός που πρέπει να καταστραφεί είναι η κυβέρνηση που εξέλεξε ο τουρκικός λαός. Το όπλο με το οποίο θα γίνει η δουλειά, η παραπληροφόρηση, και πεδίο μάχης το διαδίκτυο… Προετοιμάζονται τα άρθρα με τα ψεύτικα στοιχεία, γράφονται άρθρα με ψευδώνυμα, εκτοξεύονται προσβολές και συκοφαντίες εναντίον προσώπων…
Καλά, εντάξει, τα κάνατε όλα αυτά, τουλάχιστον χρησιμοποιείστε την «επιτελική σας ευφυία»: Δημιουργήστε τους μύθους για να στηρίξετε την παραπληροφόρησή σας, κάντε όμως και τις απαραίτητες μυστικές ομάδες που θα δρουν υπογείως. Έτσι ούτως ώστε αν κάποιος αύριο-μεθαύριο διεισδύσει ανάμεσά τους, να μην φθάσει ο «εχθρός» σε σας, για να μην καταλογιστεί ποτέ σε σας ο λογαριασμός. Εσείς είστε πράγματι το σύμβολο της «γενναιότητος». Ετοιμάζετε επίσημα «Σχέδια Επιχειρήσεων» για πράξεις που στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης της ίδιας της χώρας σας, πράξεις που σε οποιαδήποτε χώρα θα χαρακτηρίζονταν ως έγκλημα, και υποβάλλεται αυτά τα σχέδια «Προς έγκρισιν του Διοικητού», και στη συνέχεια αρχειοθετείτε τα σχέδια αυτά στους επίσημους επιχειρησιακούς φακέλους. Στη συνέχεια, βγαίνει κάποιος ανάμεσά σας, βάζει όλα αυτά τα σχέδια σε ένα σακί και τα στέλνει στην εφημερίδα Ταράφ.
Στην αρχή αρνηθήκατε την πατρότητα και τη γνησιότητα των εγγράφων, μετά είπατε ότι λάβατε εντολή από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και καταστρέψατε κρυφά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αυτής. Μετά αρχίσατε ένας-ένας να ομολογείτε και να ρίχνετε την ευθύνη στους κατωτέρους σας. Όμως αυτό δεν έπιασε. Άρχισε ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, μέχρι που τελικά αποκαλύφθηκε ότι όλα έγιναν μετά από έγκριση της Ιεραρχίας των ΤΕΔ. Και εκείνος που έδωσε τη διαταγή να γίνουν όλα αυτά, δεν ήταν άλλος από τον «Διοικητή».
Ποιοι ήταν όμως αυτοί οι διοικητές; Δύο πρώην αρχηγοί ΓΕΕΘΑ: ο Γιασάρ Μπουγιούκανιτ και ο Ιλκέρ Μπασμπούγ. Έτσι αντιλαμβανόμαστε γιατί οι δυο αυτοί στρατηγοί εξαπέλυσαν αναρίθμητες απειλές και επιθετικούς λόγους στη διάρκεια της θητείας τους ως αρχηγοί ΓΕΕΘΑ. Όλα αυτά ήταν στα πλαίσια της «επιχείρησης» που είχαν διατάξει εναντίον της κυβέρνησης και του ίδιου του λαού τους.
Έτσι έγινε αντιληπτός ο λόγος που μιλούσαν για «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» όταν αναφέρονταν στην 28η Φεβρουαρίου. Ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ δεν χρησιμοποιούσε χωρίς λόγο στις δηλώσεις τις πομφόλυγες περί «μεταμοντερνισμού», δεν δούλευαν χωρίς λόγο γι΄ αυτόν οι επικοινωνιακοί του ινστρούχτορες. Όλα αυτά τα «μεταμοντέρνα» σχήματα και τα «ανορθόδοξα» εργαλεία ήταν απαραίτητα για να διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της ίδιας της κυβέρνησής του.
Στην παλιά Τουρκία που όλοι μας γνωρίζαμε, όταν γινόταν πραξικόπημα, άσχετα αν ήταν μοντέρνο, μεταμοντέρνο ή παραδοσιακό, κανένας δεν έβγαζε άχνα. Ήταν αδιανόητο να λογοδοτήσουν οι στρατηγοί ενώπιον της δικαιοσύνης για τα σχέδια ή τις ενέργειές τους. Γι΄ αυτό είχαμε έναν στρατό που κατέγραφε σε «επίσημα έγγραφα» ακόμα και τις παράνομες ενέργειες που σχεδίαζε να διαπράξει: Σχέδιο Σεμιναρίου Βαριοπούλα, Σχέδιο Επιχειρήσεων εναντίον του Ισλάμ, Παραρτήματα, Διαταγές, κλπ…
Τελικά, το Επιτελείο και η ιεραρχία του στρατού κατέληξε να είναι τόπος και επάγγελμα σχεδίασης και διεξαγωγής «πολιτικών επιχειρήσεων». Είναι δυνατόν να υπάρχει στρατός που σχεδιάζει και διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του ίδιου του λαού και της κυβέρνησής του; Με ποιο δικαίωμα και εις το όνομα τίνος; Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε και να βγάλουμε από τη μέση οτιδήποτε και οποιονδήποτε θεωρεί το λαό και την κυβέρνησή του ως «εσωτερικό εχθρό». Και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η ίδια η ιδεολογία του στρατού, το σύστημα εκπαιδεύσεων και επίσημη ιδεολογία του κράτους.
Το υπηρεσιακό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Επικεφαλής του Νομικού Συμβουλίου του ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Χιφζί Τσιουμπουκλού, και απαντά στο σχετικό ερώτημα του εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση της Διαταγής Επιχειρήσεων Προπαγάνδας μέσω Διαδικτύου (İnternet andıcı), είναι στην ουσία μια ομολογία ενοχής. Στο συγκεκριμένο έγγραφο ο στρατηγός Τσιουμπουκλού, αναφερόμενος στις 42 ιστοσελίδες μαύρης προπαγάνδας, έλεγε τα εξής: «Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων υποστήριξης πληροφοριών, και με σκοπό την ενημέρωση του προσωπικού των ΤΕΔ και της εσωτερικής καθώς και της διεθνούς κοινής γνώμης για μια σειρά από θέματα που σχετίζονται άμεσα με την αποστολή των ΤΕΔ και τα εθνικά μας συμφέροντα, δημιουργήθηκαν κάποιες ιστοσελίδες…»
Σκεφθείτε, ψεύδη, συκοφαντίες, ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον την κοινωνίας, της κυβέρνησης και των θρησκευομένων ανθρώπων, χαρακτηρίζονται ως «θέματα που σχετίζονται άμεσα με την αποστολή των ΤΕΔ». Μα τω Θεώ, Συγχαρητήρια! Δεν ξέρει κανείς πώς να χαρακτηρίσει αυτές τις απόψεις και αυτές τις ενέργειες!
Ο στρατηγός Τσιουμπουκλού είναι ένας από τους στρατιωτικούς εις βάρος του οποίου εξεδόθη ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση αυτή. Όμως το ζήτημα δεν είναι η σύλληψη και η καταδίκη των ατόμων αυτών. Το ζητούμενο είναι να εξουδετερωθεί και να αποξηρανθεί ο υπηρεσιακός, νομικός και ιδεολογικός βούρκος που αναπαράγει τέτοια φαινόμενα και τέτοιες «υπηρεσιακές νοοτροπίες».
Με την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση των ιστοσελίδων μαύρης προπαγάνδας (İnternet andıcı), οδηγούνται σε μια εντελώς άλλη κατεύθυνση και οι έρευνες των εισαγγελέων για τα σχέδια και τις απόπειρες πραξικοπήματος εις βάρος της κυβέρνησης. Ο στρατηγός Ιγσίζ, που ήταν δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μπασμπούγ, έχει ήδη συλληφθεί και βρίσκεται στις στρατιωτικές φυλακές. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αναρωτιόμαστε ποιος έχει σειρά, όμως δεν είναι δύσκολο να το μαντέψει κανείς.

Ο «Σας αναφέρω κύριε Διοικητά»!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top