Select Menu


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιούνται στην Αθήνα οι επαφές της Χίλαρι Κλίντον, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη και συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Εξέφρασε την πίστη της στη δύναμη του ελληνικού λαού και την πεποίθησή της ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Αθήνα από την στάση των ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια να διαμηνύει στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ελλάδα τον ευχαριστεί για τις παρεμβάσεις του υπέρ της χώρας μας.

Παπανδρέου - Κλίντον: Υπέρ σαφούς μηνύματος προς τις αγορές
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που είχε η Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την ανάγκη συνολικού και αποτελεσματικού πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, προκειμένου, όπως επισημάνθηκε, να δοθούν σαφή μηνύματα προς τις αγορές και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κερδοσκόποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κλίντον έδειξε κατανόηση για τις δυσκολίες και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, ενώ επανέλαβε την στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, καθώς και στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται.

Παπούλιας: «Σας ευχαριστούμε για τις παρεμβάσεις σας»
Η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση και την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ
Ομπάμα για την στήριξή τους και τις παρεμβάσεις τους στους ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της χώρας μας.

Λαμπρινίδης: «Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα»

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντησή της με τον ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση «δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν αναγκαίες» και επισήμανε πως «η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αυτόν των μεταρρυθμίσεων, για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική».


Επανέλαβε, δε, τη «συμπαράσταση και την υποστήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και εξέφρασε την πίστη της «στη δύναμη του ελληνικού λαού, που στο ιστορικό παρελθόν ενέπνευσε τον κόσμο ολόκληρο».

Ο υπουργός Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδης υπογράμμισε πως «πολλοί έχουν ποντάρει στην κατάρρευση της Ελλάδας, πλην όμως θα διαψευστούν».

Επισήμανε, δε, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών ξεπερνούν τα στενά όρια των διακρατικών σχέσεων και υπογράμμισε την εκτίμηση της Αθήνας στην αμερικανική στήριξη, παρατηρώντας: «Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα».

Βενιζέλος: Η στήριξη των ΗΠΑ είναι έμπρακτη
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος επισήμανε: «Η αμερικανική υποστήριξη είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι σημαντική μέσω του ΔΝΤ, όπου ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι καθοριστικός. Είναι σημαντική η υποστήριξη των ΗΠΑ επίσης και μέσω των διμερών επαφών που έχουν με όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, ακόμη, ότι η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και προς την κατεύθυνση των επενδύσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Είναι σημαντικό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αυτό το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η αμερικανική πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και προς την κατεύθυνση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας».

Χ.Κλίντον: «Το έθνος που εφηύρε τη Δημοκρατία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία»
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και το Μουσείο της Ακρόπολης, από όπου εξέφρασε τη θερμή συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης τόσο «στο μέλλον της Ελλάδας» όσο και «στην προστασία του παρελθόντος της».

Ατενίζοντας την Ακρόπολη, η Χίλαρι Κλίντον παρατήρησε πως «το έθνος που έχτισε τον Παρθενώνα και εφηύρε τη δημοκρατία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία».

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και ο Σταύρος Λαμπρινίδης υπέγραψαν από κοινού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου, ένα Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας σχετικά με την «επιβολή περιορισμών σε αρχαιολογικό και βυζαντινό υλικό μέχρι και τον 15ο αιώνα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top