Select Menu


ΤΗΝ "ΠΑΤΗΣΑΝ" ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοϊδης, έχουν εγκλωβιστεί στο κοινοβουλευτικό κτίριο καθώς πάνω από 100 άτομα από τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" έχουν κλείσει τους δρόμους και δεν τους επιτρέπουν να φύγουν...


Όλοι οι είσοδοι και οι έξοδοι που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου, έχουν αποκλειστεί από διαδηλωτές που μετέχουν στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων.




Στην κεντρική είσοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.



Την ώρα της συγκέντρωσης μελών του κινήματος των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, τα οποία ξεπέρασαν για 7η συνεχόμενη ημέρα τους 30.000, διεξαγόταν και συζήτηση στη Βουλή.


Το θέμα ήταν ένα νομοσχέδιο του κ. Χρυσοχοϊδη για την αδειοδοτήση βιομηχανικών πάρκων.

Οι βουλευτές μεταξύ των οποίων, ο κ. Τζαβάρας και ο κ. Γείτονας, προσπαθούν εδώ και μία ώρα να φύγουν και δεν μπορούν.


Όποιος πολιτικός προσπάθησε να φύγει, αποδοκιμάστηκε έντονα και επέστρεψε ξανά στο κτίριο.

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές μέσω του Εθνικού Κήπου, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή στη Βουλή.

Αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους πλέον ψύχραιμους διαδηλωτές ώστε να πειστούν οι τελευταίοι να αποχωρήσουν.

Σήμερα υπάρχει τεράστια οργή. Αλλά και διαφορετική "ποιότητα" Αγανακτισμένων.


Είναι σαφές ότι έχουν παρεισφρύσει και ακροαριστερά στοιχεία και εξ αυτού η κατάσταση είναι εκρηκτική. Λόγω της ηρεμίας των προηγούμενων ημερών, οι αστυνομικοί κατελήφθησαν εξ απήνης, όταν ένα κύμα Αγανακτισμένων, με έφοδο έσπασε δύο "αλυσίδες" από άνδρες των ΜΑΤ και έφτασε μπροστά στην αφύλακτη είσοδο της Βουλής. Από παντού συρρέει κόσμος και είναι αδύνατον να φτάσουν ενισχύσεις στο κτίριο.

Με την χρήση λέηζερ τρομοκρατούν τους υπαλλήλους της Βουλής στο εσωτερικό και γενικά η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και σε υπαλλήλους που έβγαιναν από το κτίριο και σε βουλευτές, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες αψιμαχίες.

Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές και οι υπαλληλοι της Βουλής είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, ενώ κάποιοι βουλευτές που θέλησαν να βγούν προπηλακίστηκαν και επέστρεψαν πίσω. Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους.

Πάντως, μια σπίθα αρκεί για να φέρει την έκρηξη και ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
 

Πηγή
1 - 2 -

YΓ. Εκτιμώ ότι εν μέρη αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην έλλειψη στόχων. Καλό θα ήταν τα γνήσια και πραγματικά αγανακτισμένα ακομμάτιστα παιδιά που κατεβαίνουν, να το αναλογιστούν και να μετουσιώσουν τις προτάσεις τους σε πράξεις σύντομα...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top