Select Menu


Ζούμε σε μια αγοραία, παρηκμασμένη πολιτιστικά εποχή ηθικής αναλγησίας και βαρβαρότητας, όπου ο στείρος ατομικός ωφελιμισμός και ο άφρων αγώνας για πολιτική και οικονομική εξουσία, κυριαρχία και δύναμη, συνεπικουρούμενοι από έναν τυφλό και κενόδοξο, έως και αλαζονικό παρωπιδισμό, έχουν αναγορευθεί σε ύπατες αξίες της τεχνοκρατικά υψιπετούς, αλλά ηθικά χαμέρπουσας, τραβεστικής κατά τα άλλα, σύγχρονης κοινωνίας μας της πλυσεγκεφαλικής κατανάλωσης και της μιμητικής ευήθειας του «ιν» και του «ίμιτζ».


Η έλλειψη ζωντανών, παραδειγματικών κανόνων και προτύπων μιας έλλογης και σώφρονος αρετής και μια νουνεχούς ηθικής που θα μπορούσαν να βγάλουν τη σημερινή νοσηρή κοινωνία μας από το τέλμα της πολιτιστικής βαρβαρότητας και αφροσύνης προτρέπει άμεσα στην ανάγκη επανασύνδεσή μας με το ρεύμα των αιώνιων ηθικών αξιών και αρετών που με μεστή λιτότητα, διεισδυτικότητα και σαφήνεια διατύπωσαν οι αρχαίοι σοφοί πρόγονοί μας.

Χρειαζόμαστε άμεσα μια πολιτιστική επανάσταση, μια πνευματική αναγέννηση, μια εμβάπτισή μας στα διαυγή ύδατα της ζωντανής μας παράδοσης, για να να καθαρθούμε από τις μιασματικές προλήψεις και προκαταλήψεις μας και να αποτινάξουμε από πάνω μας όλα τα ξένα, αφύσικα δάνεια των δυσαρμονικών και αμέτρων Ιουδαιοχριστιανικών προτύπων και προτροπών που ταλανίζουν την ψυχική και πνευματική υγεία μας, στοιχειώνοντας νοσηρά τα συναισθήματά μας κι εξευτελίζοντας με τον παραλογισμό τους τη σκέψη μας εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια.

Χαράλαμπος Σ. Π.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top