Select Menu


Πρόταση προς κάθε οργάνωση ανεξάρτητων Ελλήνων πολιτών

Διενέργεια δημοψηφίσματος μέσω του διαδικτύου και συγκέντρωση υπογραφών στις κεντρικές πλατείες κάθε περιοχής για αλλαγές στο σύνταγμα. Ακολουθούν προτάσεις προς συζήτης.
  •    1. Κατάργηση της ασυλίας και κάθε είδους παραγραφής για αδικήματα σε όλους τους βουλευτές του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ασυλία θα ισχύει για την έκφραση της γνώμης τους για πολιτικά θέματα στη βουλή και αλλού.
  •    2. Δήμευση περιουσιών υπουργών, βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και συγγενών τους Α. βαθμού, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις νόμιμες απολαβές τους. Αυτό θα αποφασίζεται με γρήγορες διαδικασίες από δικαστήριο φορολογικών υποθέσεων.
  •    3. Επειδή οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών είναι υπεύθυνες για την παρούσα κρίση και την αναξιοπιστία της πολιτικής, όσοι βουλευτές συμμετείχαν σ’ αυτές τις κυβερνήσεις ν’ αποκλειστούν από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
  •    4. Οι κάθε είδους απολαβές (αποζημιώσεις, επιδόματα, μισθοί, ατέλειες, συντάξεις κλπ.) των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής να μην καθορίζονται από τη βουλή αλλά από επιτροπή, η οποία θα βγαίνει κάθε χρόνο με κλήρωση από τους εν ενεργεία καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Η επιτροπή αυτή θα έχει και δικαίωμα αναθεώρησης.
  •    5. Να κοπούν τελείως κάθε είδους επιχορηγήσεις σε κόμματα και πολιτικούς γενικά, ούτε για εκλογές, ούτε μετά.
  •    6. Οι προεκλογικοί λόγοι να γίνονται ανέξοδα μέσω της τηλεόρασης και ραδιοφώνου δωρεάν ως επίσης από χώρους που θα διαθέτουν οι δήμοι στους υποψήφιους της περιοχής τους π.χ. γήπεδα, αίθουσες πνευματικών κέντρων κλπ. Επίσης να απαγορευτούν οι γιγαντοαφίσες και οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε υπαίθριους χώρους για λόγους των υποψηφίων. Έτσι θα αποτραπούν οι ογκώδεις συγκεντρώσεις για λόγους εντυπώσεων, στις οποίες μεταφέρονται άνθρωποι από διάφορα σημεία.
  •    7. Να καταργηθούν τα κόμματα. Κυβέρνηση θα σχηματίζεται από τους 200 πρώτους εκλεγέντες ή κληρωθέντες. Αυτοί θα εκλέγουν πρόεδρο (πρωθυπουργό), αντιπρόεδρο κλπ. Θα βγαίνουν και αναπληρωματικοί.
Στο σύνταγμα πολλά πρέπει ν’ αλλάξουν. Σήμερα ακούμε για σκάνδαλα, για όσα βέβαια βγαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται εξεταστικές επιτροπές και τελικά άλλα έχουν παραγραφεί και άλλα συγκαλύπτονται. Αυτά λέγονται από τους ίδιους τους βουλευτές. Δεν έχουμε δει να επιστρέφονται χρήματα, να κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία των ενόχων, να γίνονται έρευνες για εταιρείες στο εξωτερικό κλπ. Κατά επίσημες ομολογίες 48 δις Ευρώ έφυγαν από την Ελλάδα από ατομικά εισοδήματα (όχι για εισαγωγές) μόνο το 2010 χωρίς πόθεν έσχες και πολλά άλλα κατατέθηκαν σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό χωρίς να έρθουν καθόλου στην Ελλάδα. Στην Ελβετία λέγεται ότι υπάρχει ελληνικό χρήμα περισσότερο από το δημόσιο χρέος.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος τούτου πρέπει μετά να λάβουν μεγάλη δημοσιότητα και να εξασκηθεί πίεση, ώστε κάτι να γίνει.

Γαβριήλ Πανάγος  
e-mail: vinni@otenet.gr


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top