Select Menu




Γράφει η Annie Just Dreaming

Αν ο καθενας κατεβει και μαθει απο μονος του τι συμβαινει τοτε θα σταματησουν να μιλανε μονο για τους πολιτες που ειναι κατω και εχουν ενα συγκεκριμενο στυλ.. Ημουν εκει καθε μερα..

Εκει ειναι ανθρωποι ολων των ηλικιων, των αποψεων.. μπορεις να δεις μαθητες αναρχικους κομματοσκυλα (χαρακτηρισμοι που δεν μ αρεσει να χρησιμοποιω...) αλλα ολοι ειναι εκει για το κοινο καλο κ οχι για να προωθησουν καποιο κομματικο συμφερον.. εγιναν ομαδες εργασιας χαρη στις πρωτοβουλιες καποιων ανθρωπων που ανελαβαν καποιες ευθυνες εκει. ομως καθε προταση που υλοποιειται περναει πρωτα απο τη συνελευση που γινεται με τον κοσμο...

Δεν ανηκω σε καμια παραταξη.. ειμαι μαθητρια. κατεβηκα την Τεταρτη κατω χωρις κανενα συμφερον. πιστεψα σ αυτο το κινημα ή συγκεντρωση ή επανασταση (αναλογα με το πως το βλεπει ο καθενας) και το στηριζω καθε μερα με την παρουσια μου και τη συμμετοχη μου στς συνελευσεις... πιστεψε με.. οσες φορες προσπαθησαν καποιοι να περασουν συγκεκριμενες ιδεες κλπ απορριφθηκαν αυτοματα απο την κοινη γνωμη.. 


Δεν ασχοληθηκα καθολου με τη σελιδα real-democracy γιατι ασχολουμαι περισσοτερο με τη σελιδα, την ομαδα και την εκδηλωση που υπαρχουν στο facebook (Αγανακτισμενοι στο Λευκο Πυργο). Πιο αργα που θα εχω περισσοτερο χρονο θα κοιταξω τι γινεται κι εκει...

Ηδη εχουν δημιουργηθει ομαδες εργασιας οι οποιες εχουν ως στοχο την καλυτερη οργανωση της συγκεντρωσης. ( Ισως εδω υπαρξουν καποιοι που θα πουν και ποιοι ειναι αυτοι που δημιουργησαν τις ομαδες; Γιατι βγηκαν αυτοι μπροστα; Ειναι πολυ απλο. Επειδη κανενας δεν ηθελε να φανει το ονομα του, πηραν την πρωτοβουλια νεοι φοιτητες αλλα και μεγαλυτεροι να αργανωσουν τις συγκεντρωσεις. Θελω να τονισω οτι κανενας απ αυτους δεν εχει προσωπικο συμφερον.

Ισως καποιοι να ειναι σε παραταξεις αλλα δεν ειναι εκει για να υποστηριξουν αυτες τους τις ιδεες. ) Καποιες απ τις ομαδες αυτες ειναι και η ομαδα παιδειας (οπου συζητουνται προβληματα στην παιδεια και την εκπαιδευση και καταθετονται προτασεις απο μαθητες φοιτητες εκπαιδευτικους γονεις κλπ), η ομαδα υγειας (που ειναι εκει σε περιπτωση που χρειαστουν οι πρωτες βοηθειες), η ομοδα περιφρουρησης(η οποια φροντιζει ωστε να μην δημιουργουνται φασαριες και γενικοτερα να επικρατει ειρηνικο-φιλικο κλιμα), η ομαδα καθαρισμου.. Υπαρχουν κι αλλες..

1. Και φυσικα υπαρχει και η ομαδα διαδυκτιου
Ειναι μια ομαδα φοιτητων και μεγαλυτερων οι οποιοι δημιουργησαν σελιδες σε facebook και twitter και φυσικα το blog της συγκεντρωσης. Φυσικα δεν αντιπροσωπευει πληρως τα οσα γινονται στο Λευκο Πυργο διοτι ειναι τελειως διαφορετικο να ενημερωνεσαι απλα απο ενα κειμενο (ελπιζουν τα παιδια σημερα να καταφερουν να εχουν και live μεταδοση απο εκει) και να ζεις ζωντανα να αναβιωνει "η εκκλησια του δημου" οπως γινοταν στην Αρχαια Ελλαδα. Αν και δεν ειναι ακομα τελειως ετοιμο: http://aganaktismenoi-thess.blogspot.com

2. Καθε μερα ανακοινωνεται το προγραμμα της συγκεντρωσης.
Στις συνελευσεις που γινονται νωρις (πριν τις 6) πολιτες ερχονται και καταθετουν τη γνωμη τους σχετικα με την οργανωση που πρεπει να υπαρχει. Εκει λοιπον ειναι και καποιοι φοιτητες οι οποιοι κραταν τα πρακτικα. Αυτο γινεται και στη μεγαλη συνελευση πιο αργα... Στα πρακτικα αυτα καταγραφονται στοχοι, αποψεις και προτασεις. Αν καποιος εχει συγκεκριμενες προτασεις θα ηταν καλο κατα τη γνωμη μου να μην τις εκφραζει απλα στο μικροφωνο αλλα να τις δινει γραπτως σ αυτον που κραταει τα πρακτικα.

Δυστυχως τα ΜΜΕ περισσοτερο παραπληροφορουν τον κοσμο, διοτι προβαλουν αυτα που τους συμφερουν. Σημερα ειδα τα καναλια να τραβανε πλανα απο την ετοιμασια των παδηλατων που ηταν για την ποδηλατο-πορεια σ ολη τη Θεσσαλονικη.. Τραβηξαν μερικα πλανα κι εφυγαν. Πως ο κοσμος θα νιωσει πραγματικα το τι συμβαινει εκει κατω οταν τα ΜΜΕ του δινουν αποσπασματα που τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καν αντιπροσωπευτικα..

Μπηκα στην ομαδα παιδειας (ως αποφοιτη και υποψηφια φοιτητρια μ ενδιαφερει πολυ το θεμα), αποφασισαμε χθες να γραψουμε ενα κειμενακι και να το εκτυπωσουμε ωστε να το μοιρασουμε στον κοσμο για να ενημερωθει (αν θελεις μπορω να στο στειλω). (σημειωση: τα χρηματα για την εκτυπωση αυτων μπηκαν απ την τσεπη ενος φοιτητη και δεν δωθηκαν απο καμια παραταξη...) Με αφορμη αυτην την ενημερωση μιλησα με πολλους νεους και καταλαβα πως κανενας δεν εχει διαθεση για να κινητοποιηθει. Ακομα κι οσοι ειχαν και ειχαν παρευρεθει καποια στιγμη στο Λευκο Πυργο σχηματισαν μια λανθασμενη αποψη για το ολο σκηνικο.

Δυστυχως εμεις οι Ελληνες πιστευουμε πως απ τη μια μερα στην αλλη θα οργανωθουμε και τα αλλαξουμε τον κοσμο. Αυτο θα γινει σιγα σιγα. Ειμαστε στην 4η μερα και ακομα τωρα ξεκιναει η οργανωση. Αυτο που χρειαζεται ειναι να κινητοποιηθει κι ο υπολοιπος κοσμος.


Σήμερα ήμουν εκτός Θεσσαλονίκης και δεν μπόρεσα να κατέβω στον Λευκό Πύργο. Απ όσα έμαθα όμως απ τα παιδιά που είναι εκεί, δεν είχε στην αρχή πολυ κόσμο λόγω βροχής. Γι αυτό όσοι είχαν μαζευτει έκαναν πορεία στην παραλία μέχρι την Αριστοτέλους και πάλι πίσω καλόντας κι όσους ήταν στις καφετέριες να τους ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια, αφού ηρέμησε και λίγο η βροχή, άρχισαν να μαζεύονται κι άλλοι.. Δεν ξέρω να σου πω το κλίμα που επικρατεί αλλά το σίγουρο είναι πως το πρόγραμμα τηρηθηκε και πως ακόμα έχουν την καθιερωμένη συνέλευση του κόσμου. Αυτό που κατάλαβα συνομιλοντας με ανθρώπουν που ήταν χθες κατω, είναι οτι δημιουργούνται διάφορες παρεξηγήσεις.

Επειδη έρχονται πολλοι νεοι που συχνάζουν στη Ναυαρινου κάποιοι θεωρούν οτι κρύβονται διάφορα πίσω απ αυτες τις συγκεντρώσεις.. Επίσης χθες στήθηκε εκει μια μπάντα (η οποία πήγε μόνη της) και αυτό ενοχλησε κάποιους..

Γενικότερα, επειδή ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει να βλέπει στην Ελλάδα να "οργανώνονται" τέτοιες συγκεντρώσεις πέρα απο κομματικα συμφέροντα, είναι επιφυλακτικος κ βγάζει διάφορα συμπεράσματα που πολλές φορές είναι φήμες..

Ανταπόκριση Annie Just Dreaming , Θεσσαλονίκη 29/05/2011

--



Στα πλαίσια μιας άμεσης πληροφόρησης, καλώ όσους μπορούνε να βοηθήσουν προωθώντας  τα γεγονότα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις συνελεύσεις, για την καλύτερη διακίνηση ιδεών και απόψεων.

Όποιος ή όποια έχει το χρόνο αλλά και τη διάθεση να συμμετέχει στη προσπάθεια αυτή,
παρακαλώ ας στείλει email ,μύνημα στο facebook ή να συμπηλώσει την φόρμα επικοινωνίας μας ΕΔΩ



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top