Select Menu


Eκτενή αναφορά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στην Ελλάδα κάνει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, στην οποία τονίζεται ότι οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα, χιλιάδες εξαγριωμένοι Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές, ακόμη και συνταξιούχοι, βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν στην απάντηση της κυβέρνησης στην κρίση. Τονίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τα λάθη των κυβερνήσεων, με πολλούς να πιστεύουν ότι η περσινή προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, που συνεπάγεται με μέτρα λιτότητας, ήταν λάθος.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνημα "Δεν Πληρώνω" και στις κινητοποιήσεις του στους σταθμούς των διοδίων, ενώ σημειώνεται ότι το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν στο δίκτυο ότι οι ενέργειές τους είναι συμβολικές και αποσκοπούν σε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο αγώνας των μελών του "Δεν Πληρώνω" είναι συλλογικός και ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται συνεχώς.

Το Al Jazeera κάνει αναφορά στον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου, χειρουργό που ειδικεύεται στην ογκολογία και πριν από έναν χρόνο, είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος και για εσχάτη προδοσία, αφού θεώρησε παράνομους τους όρους του Μνημονίου. Συν τοις άλλοις, παραλλήλησε τη συμφωνία των όρων του δανείου με την Κατοχή, κατά τη διάρκεια τυ Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από τους Γερμανούς.

Ο πρώτος εισαγγελέας που εξέτασε τις καταγγελίες του κ. Αντωνίου, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε με τα συμπεράσματά του αναφορικά με τους όρους, τις απέρριψε, αφού θεώρησε ότι η χώρα μας χρειαζόταν τα χρήματα του δανείου.

Την ίδια άποψη ενστερνίζονται πολλοί οικονομολόγοι, με τον αναλυτή Γιώργο Παγουλάτο να δηλώνει στο αραβικό δίκτυο ότι δεν υπήρχε επιλογή για την κυβέρνηση, αφού χρειαζόταν άμεσα χρήματα την άνοιξη του 2010. "Ο μόνος τρόπος ήταν να έρθουν με το μηχανισμό διάσωσης, ο οποίος συνοδευόταν από επαχθείς όρους , αλλά και από μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και δεκαετίες" επεσήμανε.

Ο Δρ. Αντωνίου έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για απόρριψη της καταγγελίας του και δέχεται τη συμπαράσταση χιλιάδων συμπολιτών του.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κοσμόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του "Δεν Πληρώνω" τονίζει ότι "οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε συμφωνεί με τις πρακτικές τους και είτε πρέπει να τις αλλάξουν, είτε να πάνε σπίτι τους".

Το Al Jazeera καταλήγει, ότι τα λόγια του κ. Κοσμόπουλου αποτυπώνουν μία νέα τάση στην Ελλάδα: Οι πολίτες δε φοβούνται πια...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top