Select Menu


Η κατάσταση είναι πάρα πολυ σοβαρή, η Ελλάδα περνάει μια κρίση οικονομική (και κατ'επεκταση εθνικών συμφερόντων, γεωπολιτική κ.α.) και δε μπορώ να καταλάβω γιατί κανένας δεν έχει θίξει μέχρι στιγμής το θέμα της ύπαρξης των κομματικών παρατάξεων μέσα στη πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι φοιτητές είναι το μέλλον κάθε χώρας - γι αυτό και οι Αμερικάνοι οι οποίοι είναι πρωτοπόροι σαν οικονομία, έρευνα και υπερδύναμη (χωρίς να σημαίνει αυτό οτι ασπάζομαι τις απόψεις και όλες τις μεθόδους τους - στο κάτω κάτω για να πετύχουν πολλά απο αυτα που έχουν πετύχει έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο) έχουν επενδύσει πολύ κόπο και χρήμα για να προσελκύσουν, να μορφώσουν και να επενδύσουν σε "ξένα" μυαλά.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να παίρνουμε θετικά στοιχεία απο άλλες χώρες και να τα εφαρμόζουμε με γνώμονα το Ελληνικό συμφέρον. Εμείς σαν Έλληνες γιατι παραβλέπουμε την σημασία της εξέλιξης των φοιτητών σε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΛΛΆ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΈΝΑ ΑΤΟΜΑ τα οποία θα μπορέσουν να προσφέρουν κάτι θετικό, παραγωγικό και εν τέλει χρήσιμο στην Ελληνική κοινωνία και στις επόμενες γενιές; Ειδικά όταν τα παιδιά τα οποία εισέρχονται στα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι επι το πλείστον θετικά και ορθολογικά σκεπτόμενα άτομα. Γιατί κανένας δεν έχει θέσει σαν ερώτημα τη κομματικοποίηση των πανεπιστημίων, ειδικά τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη κι έχει αποδειχθεί περίτρανα οτι τα κόμματα έχουν αποτύχει να βάλουν την Ελλάδα στο σωστό δρόμο. Όλοι έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής.

Στη Βόρεια Αμερική τα κόμματα εντός πανεπιστημιακού χώρου δεν υπάρχουν, κι αν υπάρχουν έχουν το πολύ 30 μέλη. Και πάλι εάν υπάρχουν σε κάποια πανεπιστήμια δεν έχουν καμία δύναμη να παίρνουν αποφάσεις. Έχουνε Φοιτητικό Σύλλογο ο οποίος δέν έχει ούτε κατα διάνοια σχέση με κόμματα κλπ. Ανεξάρτητοι φοιτητές (το "ανεξάρτητοι" δε θα το έβαζα εάν μιλούσα με ξένους - το βάζω λόγω του ότι απευθύνομαι σε Έλληνες και δυστυχώς μια μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών είναι "χρωματισμένοι") εκλέγονται για να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές του πανεπιστημίου. Θεωρώ γελοίο και απαράδεκτο το να υπάρχουν παρατάξεις εντός πανεπιστημιακού χώρου. Κι εγώ ειμαι αρκετα πολιτικοποιημένος - ευτυχως όμως όχι κομματικοποιημένος. Ποιός θα τολμήσει να διώξει όλα τα κόμματα απο τον πανεπιστημιακό χώρο; Και κανέναν δε συμφέρει, και θα αποκαλέσουν φασίστα όποιον το κάνει. Εγώ θεωρώ την ύπαρξη των κομμάτων στα πανεπιστήμια φασισμό λόγω του ότι δε σε αφήνουν να εξελιχθείς σε ένα ελεύθερο, σκεπτόμενο, πολιτικοποιημένο άτομο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!! ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ!

Μας έχετε πάρει τα χρήματα, την αισιοδοξία κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, έχετε ρημάξει τη χώρα και μας έχετε φορτώσει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς οι νέοι. Δεν αντέχω να βλέπω την Ελλάδα να παρακμάζει άλλο !!!! Ήμαστε χώρα με έξυπνα άτομα, πλούσια ιστορία και η νεολαία μπορεί πολλά! Το μόνο που μας έμεινε είναι η ελευθερία της σκέψης - μη μας τη παίρνετε κι αυτή!!! Η χώρα πρέπει επιτέλους να φτάσει σε υψηλό επίπεδο - εκεί που της αρμόζει να είναι. Δεν επιτρέπεται η Τουρκία να παίζει το παιχνίδι της κι εμείς να πετάμε αετό!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΔΩΣΤΕ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Για περισσότερα δείτε ΕΔΩ:



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top