Select Menu


Είναι εντελώς προκλητική η στάση της κατοχικής κυβέρνησης.

Την στιγμή που κρίνονται μείζονος σημασίας εθνικά θέματα για την ανάπτυξη της χώρας και την βιωσιμότητα του λαού περί άλλων τυρβάζει.

Δεμένη στο ψευτο-ευρωπαϊκό άρμα των τοκογλύφων και των "εκλεκτών" χωρίς καμία αίσθηση εθνικής συνείδησης υλοποιεί προσχεδιασμένες πολιτικές ταίζοντας φούμαρα τον ελληνικό λαό περί "κοινωνικών διαλόγων".

Καθημερινά επιφυλάσσει στους πολίτες την ψήφιση νεων νομοσχεδίων λειτουργώντας ως φοροεισπράκτορας των δανειστών αφού ακόμα και οι ίδιοι γνωρίζουν πως εξόφληση τέτοιων δανείων δεν πρόκειται να υπάρξει ακόμα και αν πουληθούν τα πάντα.

Και ενω δείχνει ότι κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να "σώσει" την χώρα.
Αρνείται εδω και μήνες να χαράξει την ελληνική ΑΟΖ.

Μια κίνηση που θα ήταν κατοχύρωση των ελληνικών συμφερόντων αλλά και η αρχή για την εκμετάλλευση των μικρών ή μεγάλων κοιτασμάτων που θα απέφεραν χρήμα.
Χρήμα που η κατοχική κυβέρνηση δείχνει πως δεν...χρειάζεται γιατί προφανώς χαλάει τον όλο σχεδιασμό.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την αναβλητικότητα όταν όσο αφορά τα "θέλω" της τρόικας βρίσκεται πάντα ενα βήμα ποιο μπροστά πανέτοιμη να δώσει όχι το 100 αλλά το 1000% απο αυτά που πρόκειται να ζητηθούν.

Ενω στην περίπτωση της χάραξης ΑΟΖ αν και Κύπρος και Ισραήλ σχεδόν παρακαλούν και σπρώχνουν με δηλώσεις εκείνη κάνει κορόιδο.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Μάρκου Κυπριανού στο Ισραήλ οι δηλώσεις του ήταν πως "είναι στην σκέψη της Ελλάδας η χάραξη ΑΟΖ".

Ενω και οι Ισραηλινοί παρότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση απο ελληνικής πλευράς δημοσίευσαν χάρτες που δείχνουν πως ο αγωγός φυσικού αερίου για το κοίτασμα "Λεβιάθαν" θα περνά απο την Ελλάδα.
Ολοι με λίγα λόγια εντός και εκτός Ελλάδος φωνάζουν αλλά η κυβέρνηση κωφεύει.

Εαν τελικά υπάρξει δυσάρεστη κατάληξη για τα ελληνικά συμφέροντα λόγο της προσκυνημένης πολιτικής της κυβέρνησης τότε θα πρόκειται για εσχάτη προδοσία μεγαλύτερου μεγέθους ακόμα και απο την υπογραφή του μνημονίου που παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στους Φράγκους.

Η ευθύνη του Παπανδρέου (Του Μιχάλη Ιγνατίου)

Η πρόκληση των Τούρκων στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας-εντολής στο ανώτατο επίπεδο. Την υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πριν την εκτέλεσή της ενημερώθηκε, ως είθισται, ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ. Οι πληροφορίες προέρχονται από σοβαρό συνάδελφο με έδρα την Αγκυρα, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος και ο οποίος στο παρελθόν έδωσε σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούσαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Αλλωστε, δεν χρειάζεται καν αυτή η πληροφόρηση για να γνωρίζει κανείς ότι τέτοιες πράξεις λαμβάνονται μόνο με απόφαση της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι αρμόδιοι στην Αθήνα γνώριζαν για την απαράδεκτη τουρκική πρόκληση, απάντησαν με διάβημα, αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό. Και εάν δεν ενημέρωνε την κοινή γνώμη η εφημερίδα “Αυγή” δεν θα γνωρίζαμε ότι τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ιταλικό σκάφος που έπλεε -εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας- στην περιοχή του Καστελόριζου με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Τούρκοι είπαν στον Ιταλό πλοίαρχο ότι πρέπει να αποχωρήσει πάραυτα διότι βρισκόταν σε ...τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!


Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Τούρκοι θα προστατεύσουν αυτά που θεωρούν συμφέροντά τους στη Μεσόγειο. Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα προχωρήσουν και στη δημιουργία κρίσης στο Αιγαίο εάν θεωρήσουν ότι παρόμοιες ενέργειες, όπως η περίπτωση του ιταλικού πλοίου, ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ελληνικές θέσεις. Το ζήτημα δεν είναι αυτό, διότι στην πράξη απέδειξαν ότι όχι μόνο παλεύουν για τα συμφέροντά τους, αλλά μάχονται και για θέματα στα οποία δεν έχουν ίχνος δικαίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πράττει η Ελλάδα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα.

Δυστυχώς η Αθήνα αδρανεί και η ευθύνη δεν ανήκει στον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά στον πρωθυπουργό. Αυτός έλαβε την απόφαση να “θάψει” το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, και δικό του δόγμα είναι η πορεία προσέγγισης με την Τουρκία ανεξάρτητα από προκλήσεις και παραβιάσεις των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Πρέπει να είμαστε σαφείς και απόλυτοι: Και να ήθελε ο κ. Δρούτσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ.Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε. Η πολυπολιτισμική θεωρία από την οποία κυριαρχείται απαγορεύει ακόμα και τις πολιτικές συγκρούσεις, εκτός αν πρόκειται για αδύνατα χαμηλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαγράφονται στο δευτερόλεπτο επειδή αμφισβητούν την οικονομική πολιτική. Η θεωρία απαγορεύει ειδικά τις συγκρούσεις με τους γείτονες. Και αποτελεί μία μεγάλη αλήθεια αυτό που υποστηρίζουμε πολλοί ότι εάν δεν τον καθήλωνε η οικονομική κρίση, θα έκανε προσπάθεια να κλείσει όλα τα θέματα που έχει η Ελλάδα στην ταραγμένη γειτονιά των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.

Το μέγα ερωτηματικό, που διακινεί ως εκφοβιστικό εργαλείο ο πρωθυπουργός, αποτελεί πάντα η αντίδραση της Τουρκίας. Πώς θα αντιδράσει στην πράξη σε εκείνη την περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση ορίσει τις οικονομικές της ζώνες. Και το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: Θα κηρύξει πόλεμο; Ο,τι και να πράξει -και ο πόλεμος πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν συμφέρει στην ίδια την Τουρκία- η Ελλάδα έχει δικαιώματα και πρέπει να τα ασκήσει και να τα προστατεύσει. Ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα της ΑΟΖείναι μη παραδεκτός και η ευθύνη ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας...

ΕΡΩΤΗΣΗ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τις σκέψεις σας στην πολυτάλαντη σύμβουλο του Ελληνα πρωθυπουργού; Δεν γνωρίζατε ότι δεν κρατά το στόμα της κλειστό; Δεν είχατε πληροφορηθεί τα προβλήματα που δημιουργούσε πυκνά-συχνά στον μακαρίτη τον Τάσσο; Εχω και μία άλλη απορία κύριε Πρόεδρε: Ποια είναι η κυρία για να χάνετε τόσο πολύτιμο χρόνο για να ακούτε τις αμπελοφιλοσοφίες της; Σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος, θα πείτε. Και επειδή συμβουλεύει τον κ. Παπανδρέου εσείς πρέπει να της αποκαλύπτετε σκέψεις που φαντάζομαι δεν μοιράζεστε ούτε με τους συνεργάτες σας; Με την ευκαιρία, μπορεί να μας πει ο αγαπητός Στέφανος ποιοι άλλοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με την εν λόγω κυρία;

Βαληνάκης: Οι Τούρκοι πάνε στη Λιβύη με στόχο την ΑΟΖ

Ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο δικαιώνει τη θέση μας αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας στην κρίση της Λιβύης και το άρθρο μας με τίτλο ''Η Τουρκία επιχειρεί να «γκριζάρει» και την ΑΟΖ!''

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε με έμφαση πως η στόχος της τουρκικής αρμάδας που κατοικοεδρεύει νοτίως της Κρήτης και της Γαύδου, είναι η επίδειξη σημαίας της Άγκυρας σε μία περιοχή η οποία αποτελεί δυνητικά ελληνική ΑΟΖ, εάν και εφόσον αποφασίσουμε να την ανακηρύξουμε κάποια στιγμή.

Οι ακριβείς δηλώσεις του Γ. Βαλυνάκη έχουν ως εξής: «όπως ξέρετε ανακοινώθηκε από την Τουρκική πλευρά ότι τελικώς θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια κατά του Καντάφι με την παρουσία στολίσκου στην περιοχή της Μεσογείου. (...) Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπό τον μανδύα της συμμετοχής σε μία εκστρατεία κατά του Καντάφι, μπορεί να υπάρξουν προηγούμενα τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας. (…) Ένας μικρός στόλος όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και ο οποίος όπως αντιλαμβάνομαι και υποπτεύομαι, για να είμαι ακριβέστερος, θα κινείται στην ελληνική ΑΟΖ – νότια της Κρήτης.

Βλέπουμε στο χάρτη θα το έχετε προσέξει και εσείς μία γραμμή στα θαλάσσια βόρεια σύνορα της Λιβύης, που «τέμνει» τη θάλασσα σε κάποιο σημείο. Και αναρωτιέμαι: Αυτή η γραμμή είναι αυθαίρετη; Τραβήχτηκε με κάποιο κριτήριο; (…) Όπως ξέρετε, υπάρχει μία συζήτηση την οποία είχαμε ξεκινήσει με πολύ μεγάλη προσπάθεια, εμείς, ως κυβέρνηση της Ελλάδος, τότε, για να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μεταξύ του ελληνικού εδάφους και των νησιών - δηλαδή νότια της Κρήτης - και των ακτών της Λιβύης.

Γιατί η Ελλάδα έχει κάθε έννομο συμφέρον, αυτή τη ζώνη να την προβάλλει, να την υπερασπίζεται και σίγουρα όχι να την διαπερνούν τα τουρκικά πολεμικά σκάφη. Να κάνουν δηλαδή περιπολίες σε αυτό που η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι δική της περιοχή. (…) Δε μας φτάνει, που το έκαναν και συνεχίζουν κατά τρόπο προκλητικό στην ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και στην περιοχή του Καστελλορίζου - και ακούγονται πολλά για κινητικότητα τις τελευταίες ώρες και τις επόμενες μέρες – βλέπουμε τώρα και τον Τουρκικό στόλο, νότια της Κρήτης!»

Το πανέμορφο αυτό μέρος που δείχνουν οι Τούρκοι για δικό τους...
δεν είναι άλλο από την Μεγίστη στο Καστελόριζο!
 Δείτε εδώ: http://www.megisti.gr/gallery/kastGal_b3.html

Υπογράμμισε δε πως «προφανώς ισχύει, έστω και αν δεν υπάρχει οριοθέτηση, κατά κανόνα, η μέση γραμμή ανάμεσα στην Κρήτη - Γαύδο και τις λιβυκές ακτές. Αυτή η γραμμή υφίσταται, και για μένα αυτή η γραμμή έχει σημασία. Πολύ περισσότερο αν βλέπω τον τουρκικό στόλο, να κάνει βόλτες στην περιοχή και να μην υφίσταται ελληνική παρουσία».

Αναφορικά με το θέμα του ιταλικού σκάφους που «αναχαιτίστηκε» από την Τουρκία ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ακόμα πως «τις τελευταίες ώρες τίθεται ένα ζήτημα που το έχει θέσει και η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το τι γίνεται στην περιοχή του Καστελορίζου και τις έρευνες που γίνονταν εκεί από ιταλικό σκάφος. Το σεισμογραφικό ιταλικό σκάφος όπως ξέρετε που ερευνούσε για λογαριασμό ισραηλινών συμφερόντων, απομακρύνθηκε από την περιοχή μετά την παρέμβαση της Τουρκίας. Υπάρχουν λοιπόν θέματα σοβαρά, τα οποία υπό τον μανδύα της κρίσης, μας αφορούν άμεσα».

Απάντηση Δρούτσα σε Νταβούτογλου για το Αιγαίο

Βιώσιμη λύση ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, υποστηρίζει πλέον επίμονα η ελληνική πλευρά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας
στην εφημερίδα Hurriyet, ανέφερε πως η Ελλάδα θα σεβαστεί την προεκλογική περίοδο της Τουρκίας, αλλά αμέσως μετά έπεται η στιγμή της αλήθειας.

Λύση ή Χάγη.
Οι ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ίσως αποτελέσουν το κλειδί προκειμένου να ξεπεραστεί η χρόνια αντιπαλότητα που κυριαρχεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανέφερε ο κ. Δρούτσας.
 
Οι δύο χώρες ξεκίνησαν συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας πριν από μια δεκαετία, χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος στο ζήτημα.
 
Σημείο - αγκάθι στην πορεία των συνομιλιών αποτελεί η σθεναρή άρνηση της Τουρκίας να υπογράψει τη Νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, σύμφωνα με την οποία , κάθε κράτος δικαιούται να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη του μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια. Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Συνθήκης και έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόσει τις διατάξεις της, κάτι που η Τουρκία
έχει δηλώσει ανοιχτά πως θα εκλάβει ως casus belli.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Έλληνα αξιωματούχου, το πρόβλημα έγκειται στη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με το Δίκαιο της Θάλασσας. Αντί να απειλεί με βίαια αντίμετρα, η Τουρκία θα ήταν προτιμότερο να υπογράψει τη Σύμβαση και από εκεί κι έπειτα να αναλάβει το Δικαστήριο της Χάγης το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.
 
Αναφορικά με τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού για το Καστελόριζο , ότι αυτό βρίσκεται στη Μεσόγειο παρά στο Αιγαίο, ο κ. Δρούτσας δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για το σχόλιο του ομολόγου του.
 
Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίον η Άγκυρα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, τονίζοντας πως οι κυβερνήσεις πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των πολιτών τους ανεξαιρέτως, όπως άλλωστε θα έπρεπε να είχε κάνει και η Τουρκία με την ελληνική μειονότητα Κωνσταντινουπόλεως.
 
Σχετικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Υπουργός, επανέλαβε την ελληνική θέση για άμεση απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.
 
Τέλος, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο κ. Δρούτσας τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Τουρκία να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη. Οι μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στο τουρκικό κράτος με απώτερο σκοπό την ένταξη, αποτελούν ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της Τουρκίας. 
 
Ιστορική ανάγκη μια συμφωνία Ελλάδος- Κύπρου που να ενοποιεί τις ΑΟΖ !

ΜΕΤΑ την προδοσία και την παράδοση εδαφών της Κύπρου στον «Αττίλα» (και τον συνακόλουθο ενταφιασμό των διακηρυγμένων εθνικών στοχοθεσιών) η μόνη θετική στρατηγική ανάταξη για τον Ελληνισμό υπήρξε η ενσωμάτωση της Μεγαλονήσου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Και μάλιστα με τη σύνολο της επικράτειας. Οπότε και δημιουργήθηκε νέα ιστορική ευκαιρία (και ρόλος) για τα δύο διακριτά κρατικά κέντρα του Ελληνισμού, που σήμερα μπορούν να συμπορεύονται και συνετά να διεκδικούν καλύτερες προοπτικές σ’ αυτό το περιβάλλον.

Βλέποντας η Τουρκία τι συνέβηκε με το Ισραήλ και διαβλέποντας τι θα γίνει εφόσον η Κύπρος στρεφόμενη και προς Δυσμάς επιδιώξει την υπογραφή παρόμοιας συμφωνίας και με την Ελλάδα (μετά την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ) σπεύδει να δημιουργήσει αυθαιρέτως συνθήκες τετελεσμένων προς την πλευρά της Αθήνας.

Και όσα διατείνεται για το Καστελόριζο δεν είναι παρά η απαρχή όσων θ’ αποπειραθεί εν συνεχεία.

Με πρωταρχικό (και προφανή) στόχο:
  • Να προκαταλάβει ανακήρυξη από την Ελλάδα δικής της ΑΟΖ πέραν της Ρόδου και του Καστελλορίζου.
  • Κάτι που θα οδηγήσει αναποδράστως σε συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Και που αυτομάτως θα ενοποιήσει τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των δύο κρατών. Με ό, τι αυτό σημαίνει. Και σημαίνει περισσότερα εκείνων που εκ πρώτης όψεως φαίνονται.

Αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο, έστω και ως σημείο αναφοράς, το Ιστορικής Σημασίας Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου. Που κακώς αφέθηκε να εκφυλισθεί! Επιπολαίως. Από μυωπικές και μικρόψυχες πολιτικές ένθεν και ένθεν.

Η πικρή αλήθεια. Και χωρίς να υπονοούμε ότι το Κυπριακό θα έπρεπε να στρατιωτικοποιηθεί. Καθόλου.

Γιατί και αυτό θα ήτο σφάλμα. Όμως χειρότερη ασφαλώς υπήρξεν η επιλογή του ηθελημένου αμυντικού παροπλισμού, που αναιρούσε τους μόνους υπολογίσιμους μοχλούς συντηρητικής έστω αντιστηρίξεως των πολιτικών μας στο εθνικό θέμα

Ολοταχώς λοιπόν για καθορισμό ΑΟΖ με την Ελλαδα και όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στην περιοχή, στο κενό που έχει προκύψει μπορεί να υπεισέλθει ακριβώς μια νέα δυναμική Ενιαίου Δόγματος. Αυτή της κοινής ΑΟΖ.

Θα το τολμήσει η κατοχική κυβέρνηση;..

Εδώ φτάσαμε στο σημείο να ενημερώνεται - λέει - το ΥΕΘΑ με e-mail(!!!) για την ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ενέργεια των Τούρκων στο επεισόδιο με το Ιταλικό ερευνητικό πλοίο, την ίδια στιγμή που...η αξιότιμη κυβέρνησή μας ΑΝΕΧΕΤΑΙ τους Τούρκους που κάνουν πάρτυ στο Αιγαίο και ΄΄πουλάνε΄΄ το Καστελόριζο, και εμείς περιμένουμε απο αυτούς να καθορίσουν την Ελληνική ΑΟΖ;;

Αυτά θα μπορούσανε να γίνουν πριν πολλά χρόνια αν:
  • Ο έτερος Προδότης της παρέας, ο επονομαζόμενος και Σημίτης, ΔΕΝ απεμπολούσε εθνικά δικαιώματα πάνω σε Ελληνικό έδαφος πρίν 15 χρόνια, όταν και υπέκυπτε στις ....Ηνωμένες Πολιτείες να κατεβάσει τη Σημαία μας απ' τα Ιμια, ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ το αίμα των παλικαριών μας που χάθηκαν εκείνη τη νύχτα.

  • Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ΕΒΥΘΙΖΕ ΤΕΛΙΚΑ εκείνο το ρημαδιασμένο το "ΧΟΡΑ" όταν έβγαινε ...τσαρκούλα στο Αιγαίο για βολτίτσα και ολίγη απο...έρευνα και δεν έκανε απλώς τσαμπουκάδες άνευ ουσίας.

  • Υπήρχε ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και το κυριότερο, ΤΗΡΗΣΗΜΗ, απο Ελληνική Κυβέρνηση στις εκάστοτε Τουρκικές προκλησεις με διάβημα του στύλ: "Αν ξαναεπιτρέψετε την πτήση δικού σας πολεμικού σκάφους εντός του δικού μας FIR χωρίς προηγουμένως να καταθέσετε ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ, λυπούμαστε αλλά αυτό πλέον ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΘΦΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ και το ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ, πρωτού θρηνήσουμε καμμιά αεροπορική τραγωδία πολιτικού αεροσκάφους. Το κάνατε μιά, το κάνατε δυό, το κάνατε τρείς, έ, στην τέταρτη καίγεστε ...μεμέτια μου"!

  • Ο Αρχι-Προδότης ΓΑΠ,  έπαιρνε φαλάγγι το αρχι-θρασίμι που λέγεται Νταβούτογλου, βάζοντάς τον στη θέση του με δυό-τρία λογάκια που θα του ψυθίριζε φωναχτά στο αυτί, σχετικά με καστελόριζα και θράκες...
Τότε ΝΑΙ, θα μπορούσαμε να ΜΙΛΑΜΕ για συνοριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Τώρα όμως 
;

Μπορεί άραγε η Ελλάδα σήμερα να ..."τολμήσει" να συνοριοθετήσει ΑΟΖ με το αδέρφι της την Κύπρο;

Δύσκολο μιάς και οι Αμερικάνοι έχουν αντίθετη άποψη!!!


Ένα άρθρο των «Νέων» πέρασε σχεδόν απαρατήρητο!
Ένα κείμενο «μαύρων σεναρίων» από τα επιτελεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Θα παραθέσουμε ολόκληρο το κείμενο στο τέλος.
Θα προβούμε, όμως, πρώτα σε κάποιες παρατηρήσεις:

Πρώτη Παρατήρηση:
Το κείμενο είναι τρομοκρατικό!!!
Αναμφίβολα υποκρύπτει κάποιους σχεδιασμούς κατά της Ελλάδας, αλλά και σηματοδοτεί και το παιχνίδι που παίζεται στη διεθνή σκακιέρα ανάμεσα στην Αμερική, Ευρώπη και την Τουρκία.
Και η «γνωστοποίηση» του κειμένου από το Συγκρότημα είναι και αυτή ενταγμένη σε αυτά τα παιχνίδια.

Παρατήρηση δεύτερη:
ΟΛΗ η τρομοκρατική λογική του κειμένου έχει ένα και μόνο στόχο: Να αποδεχτεί ολοκληρωτικά η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο ενός διεθνούς «Νταβά» για να σωθεί!!!
Αν δεν γίνει προτεκτοράτο ενός «νταβά» θα μείνει μόνη της και θα χάσει τα πάντα…
Καθαρά, συνεπώς, σηματοδοτείται τούτο: Αυτός που εγγυάται τη «σωτηρία» της είναι ο πιο ισχυρός «νταβάς: Ο αυτοκράτορας «νταβάς»!!!

Τρίτη παρατήρηση:
Μας λέει το κείμενο: «Εκτιμάται δε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα».
Άλλη τρομοκρατική οβίδα η οποία στηρίζεται στο αναπόφευκτο της κατάρρευσης της ευρωζώνης.
Δεν είναι η Ευρώπη που θα γυρίσει τις πλάτες στην Ελλάδα. Είναι η κατάρρευση της ευρωζώνης που θα οδηγήσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.
Οι Αμερικανοί, πάλι εδώ τρομοκρατούν σηματοδοτώντας την άμεση και ολοκληρωτική υποταγή μας στη δική τους ισχύ.
Είναι σαν μας λένε: θα μείνετε χωρίς κανένα «νταβά» και θα χάσετε τα πάντα. Υποταχτείτε στη μπότα μας για να σωθείτε…

Τέταρτη παρατήρηση:
Η ουσία των τρομοκρατικών απειλών:«χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα».
Άμεση απειλή ότι θα χάσουμε το Αιγαίο και θα πάψουμε να υπάρχουμε, αν δεν υποταχθούμε τον αυτοκράτορα «νονό».
Ανοικτά εδώ η αμερικανοί λένε: Θέλουμε το Αιγαίο κάτω από τον απόλυτο έλεγχό μας, μόνο τότε θα υπάρξετε και σαν Ελλάδα.
Διαφορετικά οι Τούρκοι θα σας καταταπιούν, μια και θα είστε έξω και από την Ευρώπη!!!
Με διπλωματική γλώσσα τα επιτελεία της Αυτοκρατορίας διαβλέπουν ότι οι συμφωνίες της Τουρκίας με τη Ρωσία αποτελούν μια απειλή, για τους ίδιους μια και η Τουρκία δεν θα είναι δεδομένη και διεκδικεί το μισό Αιγαίο…
Με τις δωσίλογες δυνάμεις που ελέγχουν πλήρως οι Αμερικανοί σχεδιάζουν και προωθούν τρομοκρατικά τον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και την κατάπτωσή της σε ένα νομιμοποιημένο αμερικανικό προτεκτοράτο…

Τελευταία παρατήρηση:
«Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα επικεντρώσει τους σκοπούς της στο Αιγαίο ή αντ΄ αυτού θα είναι πρόθυμη να κάνει μια συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντα».

«Άλλα συμφέροντα»: Καθαρά υπονοούνται τα «συμφέροντα» των συμφωνιών με τη Ρωσία.
Και αυτά τα «συμφέροντα» έχουν οικονομικά ερείσματα και στην Ελλάδα, όπως «Αλαφούζους» και λοιπούς θιασώτες του δόγματος Νταβούτογλου: δόγμα «ειρηνικής» αποδοχής της κυριαρχίας της Τουρκίας στην περιοχή.

Στη βάση αυτή μπορεί κανείς να εξηγήσει και τους θαυμαστές των οραμάτων Νταβούτογλου: Γιανναράδες και Σία…

Αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου. Το παραθέτουμε:

ΤΑ ΝΕΑ 1-07-2010
Κασσάνδρες made in USA
Μαύρα σενάρια από αμερικάνικο ινστιτούτο που προβλέπει ακόμη και απώλεια του Αιγαίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη

Χρεοκοπία, έξοδο από την ευρωζώνη, αποσταθεροποίηση, ακόμη και απώλεια του Αιγαίου μέσα στην επόμενη τριετία, είναι μερικά από τα δυσοίωνα σενάρια που περιέχει η έκθεση του Ινστιτούτου Στράτφορ για την Ελλάδα, η οποία προβλέπει μόνο δεινά, τα οποία η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει αν δεν βρει σύντομα έναν εξωτερικό προστάτη...

Η μαύρη αυτή έκθεση του γνωστού ινστιτούτου που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αναλυτών τής άλλης πλευράς του Ατλαντικού- κατά παράδοση οι περισσότεροι πριν ενταχθούν στο δυναμικό του Στράτφορ έχουν υπηρετήσει σε θέσεις- κλειδιά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη CΙΑ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- κάνει λόγο για υποβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και ούτε λίγο- ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η χώρα έχει μείνει χωρίς συμμάχους και ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους που «είναι πραγματικά μόνη».

Εσωτερική κατάρρευση
Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι συντάκτες του Στράτφορ στην έκθεση που τιτλοφορείται «Η γεωπολιτική της Ελλάδας- μια θάλασσα στην καρδιά της» εκτιμούν ότι εντός της επόμενης τριετίας και λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, θα σημειωθεί εσωτερική κατάρρευση, κοινωνική έξαρση με βίαιες πρακτικές, αποσύνδεση από τις μεγάλες δυνάμεις- χωρίς τις οποίες η καταστροφή της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένη. «Τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την ελληνική Ιστορία. Το πακέτο των 110 δισ. από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. συνοδεύεται από αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα που είναι πιθανόν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα σε σημαντικό βαθμό. Τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με την ιστορία της πολιτικής και κοινωνικής βίας, θα εξασθενήσουν κι άλλο την κεντρική κυβέρνηση και θα υποβαθμίσουν τον έλεγχό της. Η τελική χρεοκοπία είναι σχεδόν βέβαιη από το μέγεθος του χρέους, που σύντομα θα ξεπερνά το 150% του ΑΕΠ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται δε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα: «Το μόνο ζήτημα είναι το πότε και όχι το αν οι Ευρωπαίοι θα τραβήξουν την πρίζα από την Ελλάδα- πολύ πιθανόν με την πρώτη ευκαιρία, όταν η Ελλάδα δεν θα αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο, χωρίς πρόσβαση στο διεθνές κεφάλαιο ή σε χρήματα στήριξης, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού ελέγχου και κοινωνική βία, που παρόμοιά της δεν έχει συμβεί από την εποχή της χούντας».

Για το Αιγαίο
Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η διατήρηση του ελέγχου στο Αιγαίο είναι αδύνατη χωρίς έναν εξωτερικό πάτρωνα. Οπως αναφέρεται, «το ερώτημα για την Ελλάδα είναι αν θα μπορέσει να αποδεχθεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου. Αλλά κι αυτό δεν είναι στο χέρι της και εξαρτάται από τη στρατηγική που θα υιοθετήσει η Τουρκία.

Η Τουρκία είναι ανερχόμενη γεωπολιτική δύναμη που σκοπεύει να εξαπλώσει τη δύναμή της στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα επικεντρώσει τους σκοπούς της στο Αιγαίο ή αντ΄ αυτού θα είναι πρόθυμη να κάνει μια συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντα». Μάλιστα, ιδιαίτερα γλαφυρά αναφέρεται σε άλλο σημείο πως «χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα».

Εντέλει, καταλήγει η έκθεση, «η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί έναν τρόπο να γίνει χρήσιμη σε μία ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις- απίθανο αν δεν υπάρξει καμία μεγάλη σύγκρουση στα Βαλκάνια-ή να επιδιώξει μια διαρκή ειρήνη με την Τουρκία και να μάθει να ζει εντός των γεωπολιτικών της δυνατοτήτων».





Πηγές
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top