Select Menu

Την «προετοιμασία» της Σλοβακίας για πιθανή εγκατάλειψη του ευρώ και επιστροφή στη σλοβακική κορόνα ζητά ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας, σε περίπτωση που η κρίση δημοσιονομικού χρέους επιδεινωθεί στην Ευρωζώνη.

Με άρθρο γνώμης στη σλοβακική οικονομική εφημερίδα Hospordaske τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρίχαρντ Σούλικ υποστήριξε πως η χώρα πρέπει να ετοιμάσει «ένα εναλλακτικό σχέδιο για την επιστροφή στη σλοβακική κορόνα».

Η Σλοβακία, υποστήριξε ο Ρ.Σούλικ, είναι πολύ μικρή ώστε να μπορεί να επηρεάσει τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής των Βρυξελλών και πρέπει να είναι έτοιμη να «υπερασπιστεί τουλάχιστον τις αξίες που έχουν υιοθετήσει όσοι ζουν στη χώρα».

Η χώρα είναι το πιο πρόσφατο μέλος της Ευρωζώνης, έχοντας υιοθετήσει το κοινό νόμισμα μόλις την 1η Ιανουαρίου του 2009 ενώ εκτιμάται έχει ωφεληθεί σημαντικά από το ευρώ, καθώς η ανάπτυξή της αναμένεται στο 4,1% φέτος. Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας ήταν η μοναδική που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πακέτο της ΕΕ για την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top