Select Menu


Μας λένε πως θα φτωχύνουμε, πως θα πρέπει να ξαναζήσουμε όπως τη δεκαετία του 50, πως ζήσαμε με δανεικά χρήματα και είναι ώρα να τα επιστρέψουμε! Αυτό μας φαίνεται λογικό! Παντού ακούω πως υπάρχουν υποστηριχτές αυτής της άποψης!

Ξανασκεφτείτε το! Το '50 δεν υπήρχαν τόσες μηχανές για να λύνουν τα χέρια των ανθρώπων! Δεν υπήρχαν τόσοι αυτοματισμοί για να μας κάνουν πιο εύκολες τις δουλειές μας! Από αυτά τα "δανεικά" που υποστηρίζουν κάποιοι πως πήραμε δεν έφτασε στο χέρι μου ένα ευρώ, άλλοι πήραν τις μίζες για να αυξήσουν τις τιμές!

Μισθωτός είμαι ή έστω ήμουν, δεν μπορώ να κλέψω τόσα από το κράτος ώστε να το καταστρέψω!
Τί να έκλεψα στη καλύτερη περίπτωση?
150.000 ευρώ γιατί είμαι απίστευτο λαμόγιο?
Ωραία, ας ξαναδούμε τις μίζες, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ που δεν είχαμε το περιθώριο ούτε καν να φανταστούμε πώς είναι τόσα μαζεμένα χρήματα μαζί!

Το κόλπο της διαφήμισης είναι απλό:
Αρχικά κάνεις ένα λαό να πεινάσει, να του ρίξεις το ηθικό και να νιώθει πως είναι πολύ πίσω σε σχέση με την Ευρώπη! Πόσες φορές έχουμε ακούσει την ατάκα ούτε στην Αφρική δεν γίνονται αυτά... (!)?
Και ας μην έχουμε δει ούτε φυτό από την Αφρική, και ας μην έχουμε φύγει ποτέ πάνω από 100 χλμ από τη πόλη που ζούμε, κάποιος έντεχνα μας κάνει να πιστεύουμε πως είμαστε οι τελευταίοι του κόσμου, που όλοι μαζί μας ασχολούνται και γελάνε!
Πράγματι, πόσοι από εμάς ασχολούμαστε για το πώς ζούνε στη Καμπότζη? Κάπως έτσι μπορεί να σκέφτονται άλλοι λαοί για εμάς, απλά σκασίλα τους...

Το επόμενο που θα γίνει, είναι να μας δώσουν την ευκαιρία να κρύψουμε τη "γύμνια" και τη βλαχουριά μας με πολλά φανταχτερά καλούδια, όπως αυτοκίνητα, όμορφα gadgets, τελευταίας γενιάς κινητά, καλοσχεδιασμένα ρούχα κλπ!
Πώς θα τα πάρουμε? Φυσικά μέσα από τράπεζες με απίστευτα επιτόκια! Τα επιτόκια αυτά δεν τα βλέπουμε, γιατί θέλουμε να νιώσουμε Ευρωπαίοι και τα ΜΜΕ θα μας πείσουν πως αξίζει να χρεωθούμε!

Οταν λοιπόν χρεωθούμε όλοι, έχουμε τα πάντα, αλλά αν προσέξουμε δεν είμαστε πάλι "Ευρωπαίοι" όπως ονειρευτήκαμε, δεν πολυδιαφέρουμε από τους υπόλοιπους βαλκάνιους λαούς όσο και αν προσπαθήσαμε! Τότε είναι η ώρα για να πιέσουν οι τράπεζες και να βγάλουν τα κέρδη τους!
Οταν λοιπόν δούμε στη καθημερινότητα μας πως όλο μας κάνουν συζητήσεις τα ΜΜΕ για τα χρέη μας στις τράπεζες, είναι ώρα να μας πείσουν πως και τα χρέη του κράτους είναι δικά μας, ξεχνώντας να μας πουν πως δεν είχαμε καμία ανάμειξη και πως εμείς σίγουρα έχουμε πληρώσει το αρχικό κεφάλαιο των προσωπικών μας δανείων και έχουμε πληρώσει και μεγάλο κέρδος σε τράπεζες!

Εκεί είναι το μυστικό, από εκεί που πήρες νέο αυτοκίνητο, με αρχική τιμή 30.000 ευρώ, έφτασε με τους τόκους στα 45.000 ευρώ, σου λένε πως το παιδί σου με το που θα γεννηθεί θα χρωστάει στο κράτος 30.000 ευρώ! Θα έχεις όμως εσύ πληρώσει για το παιδί σου για τη γέννα του, για το σχολείο του, για την ασφάλισή του, για τη τροφή του, για το γιατρό του, για τα ρούχα του! Θα χρωστάει όμως...

Ευκαιρία λοιπόν είναι να ξαναδούμε τα πράγματα, με μία ματιά ενός παιδιού που λέει απλά: Τί είναι πραγματικά δωρεάν σε αυτό το κράτος, γιατί χρωστάω, ποιός τα παίρνει τα χρήματα που "χρωστάω" και θα δούμε πως απλά είναι ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο κάποιων για να είμαστε πάντα μηχανές καλοδουλεμένες που βγάζουν χρήματα για άλλους!

Μας έπεισαν πως η Ελλάδα δεν είναι ικανή να ζήσει μόνη της χωρίς την Ευρωζώνη, ενώ στη πράξη όποιο φυτό και αν φυτέψουμε στην Ελλάδα από όλο το κόσμο θα ευδοκιμήσει! Απόδειξη: Στον Εθνικό μας Κήπο, που λίγοι τον ξέρουμε στη πράξη, υπάρχουν πάνω από 35.000 διαφορετικά φυτά από όλο το κόσμο, που πολλά από αυτά είναι και μοναδικά πια! Μας έπεισαν πως στην Ευρωζώνη θα αγοράζουμε φτηνά αυτοκίνητα, αλλά ξέχασαν να μας πουν πως θα πληρώνουμε το ελαιόλαδο όπως ο Άγγλος, ξέχασαν να μας πουν πως αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξουμε κάθε 5 χρόνια, που κάποτε αλλάζαμε κάθε 10, αλλά το ψωμί και η ελιά είναι ακριβή σαν να την αγοράζουμε στη Βρετανία... Ξέχασαν να μας πουν πως με παλιό αυτοκίνητο ζούμε ενώ χωρίς τροφή και μάλιστα καθαρή τροφή δεν ζούμε! Μη ξεχνάτε πως επειδή στην Ευρωζώνη υπάρχουν περιορισμοί και προδιαγραφές για το τί πουλάμε και πώς θα είναι και με τί ποιότητα, τα καλά προϊόντα τρέφουν άλλους λαούς και εμείς ζούμε με ό,τι δεν πουλιέται έξω, με τη Β ποιότητα, αυτά που δεν θέλουν οι άλλοι, που τα αγοράζουν λίγα λεπτά και τα πουλάνε πολλά ευρώ, που τα συσκευάζουν έξω και μας τα ξαναπουλάνε με απίστευτο κέρδος! Μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, να πουλάμε ό,τι έχουμε περίσσευμα αλλά δεν το σκεφτόμαστε, περιμένουμε καρτερικά μπροστά στις τηλεοράσεις για να μας πουν τί να κάνουμε για να ζήσουμε!

Μας έκαναν να ξεχάσουμε τον άνθρωπο και να κοιτάμε τί φοράμε, να νομίζουμε πως είμαστε το πορτοφόλι μας, το μεταφορικό μας μέσο! Να μη κοιτάμε πια αν υπάρχουν άστεγοι γύρω μας ή αν καταστρέφεται η οικογένειά μας, αρκεί να δουλεύουμε όλοι και να βγάζουμε χρήματα για να φαινόμαστε πως είμαστε καλά! Βλέπουμε όπως και στην Αμερική ψυχολόγους, ζητάμε βοήθεια από ειδικούς για να σώσουμε το γάμο μας, ενώ η λύση είναι απλή! Ας ξαναδούμε και να ξαναγνωρίσουμε τον άνθρωπο! Αυτός έχει αξία, αν προσέξουμε, ότι και αν αγοράσαμε κάθε μέρα χάνει αξία, ενώ το παιδί μας πάντα κερδίζει, γιατί το αφήνουμε να μεγαλώνει μόνο του και στη μοίρα του, ενώ μπορούμε να το χαιρόμαστε έστω και με τα λίγα?

Τη δεκαετία του '50 η κάθε οικογένεια είχε και 5-6 παιδιά, πώς μπορούσαν τότε να έχουν τόσα παιδιά, να δουλεύει μόνο ο πατέρας και όλοι να ξέρουν ο ένας τον άλλο και σήμερα που έχουμε τόσα μηχανήματα, τόσες ευκολίες λέμε πως μπορούμε να έχουμε ένα παιδί μόνο? Γιατί προτιμούμε να έχουμε 2 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, βέσπες, σπίτι και ένα παιδί, αντί για 3-4 παιδιά, μια που αν σας πω, πως θα πεθάνει το παιδί σας αν δεν μου χαρίσετε το σπίτι που χτίσατε μετά από τόσα χρόνια δουλειάς θα μου χαρίσετε αμέσως! Ας ξαναδούμε και να ξαναγνωρίσουμε τον άνθρωπο! Είναι ίσως μία κραυγή αγωνίας μου για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας που με εύκολους τρόπους μας έκαναν να τρέχουμε πίσω από χρήματα ξεχνώντας την ουσία της ζωής...

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top