Select Menu


Η ιστορία του Ελληνικού Στρατού συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Το τελευταίο θύμα και το τελειωτικό χτύπημα θα δοθεί στον Ελληνικό Στρατό.

Υπάρχει ένας κανόνας που διέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε αυτή τη ζωή: «Όπου βρίσκεις, κάνεις».

Και τον κανόνα αυτό ακολουθεί πιστά η Άγκυρα.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα με την κυβέρνηση από γιουσουφάκια που εξέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός;

Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν ακτιβιστή να διαμαρτύρεται για την προκλητικότητα και την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Αν ήταν όμως να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση του γορίλλα της Ζουαζιλάνδης, τότε θα είχε στηθεί άμεση αντίδραση στην είσοδο της ελληνικής Βουλής!!!

Δεν ντρέπεται κανείς γι αυτά που συμβαίνουν στον Αιγαίο;

Μετά το νόμισμα και η άμυνα μια χώρας ορίζουν την ελευθερία της. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Και κείνοι που ξέρουν και δεν μιλούν, ασχολούμενοι με τα έχοντα τελεσθεί, συντρέχουν το έργο προδοτών!

Οι στρατιωτικοί που ως ηγεσία συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ενός κομπορρήμονος μεγάλαυχου υπέρβαρου μπουρδολόγου που απαιτεί από αυτούς να υποτάσσονται στην ασχετοσύνη ή την εμπάθεια ή την εντεταλμένη διαταγή της διάλυσης του Στρατού και της άμυνας της χώρας, θα δώσουν λόγο μια μέρα!
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Το πηλίκιο για τους ανθρώπους αυτούς φέρει το εθνόσημο και πρέπει να τους θυμίζει ότι στο μυαλό τους, στην ψυχή τους, η πατρίδα είναι το χρέος τους.

Όλοι παρατηρούμε τις τρέχουσες εξελίξεις με τις αλλεπάληλες παραιτήσεις στο Ναυτικό.
Γιατί όμως κυρίως το Ναυτικό είναι ο στόχος από την πολιτική εξουσία όλης αυτής της επίθεσης;

Η Ελλάδα είναι ναυτική δύναμη, ο πλούτος της Ελλάδας είναι το Αιγαίο με ότι αυτό έχει μέσα του, από ψάρια έως πετρέλαιο.

Η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας δεν θα γίνει στα χερσαία μας σύνορα. Οι υπηρέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των «αθέατων» θέλουνε τα πετρέλαια της υφαλοκρηπίδας. Απέναντί τους δεν πρέπει να έχουν το Ναυτικό του Κουντουριώτη αλλά το Ναυτικό του Κουλουριώτη...

Δεν πρέπει να έχουν το Ναυτικό του Φενέκου και του Παπαϊωάννου αλλά το Ναυτικό του Κρυονερίτη και του Αποστολάκη. Ο πολιτικός προϊστάμενός τους δύο πράγματα ήθελε να κάνει παίρνοντας αυτή την θέση στην οποία βρίσκεται.

Πρώτον να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες τις οποίες μιμούνται και οι κατώτεροί του δίνοντάς τους το παράδειγμα και δεύτερον να εκπληρώσει τα σχέδια των «αθέατων» και της παγκόσμιας διακυβέρνησης για την Ελλάδα, που απαιτούν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας με τους Τούρκους και απώλεια της θαλάσσιας εθνικής μας κυριαρχίας.

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί Χωρίς τον έλεγχο του Αιγαίου, απλά δεν υπάρχει Ελλάδα.

Την απλή και κοινότοπη αυτή διαπίστωση, που από καιρό σε καιρό πρέπει να υπενθυμίζεται, την κάνει το συντηρητικό, αλλά πάντα καλά ενημερωμένο και ακριβές στα στοιχεία του αμερικανικό Ινστιτούτο Στράτφορ, στην πρόσφατη -όχι αισιόδοξη, ούτε και κολακευτική- ανάλυσή του για την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ διαπίστωση επανέφερε στο προσκήνιο και η πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Αγκυρας να στείλει το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο, στα διεθνή ύδατα, αλλά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, αλλά με συνοδευτική ανακοίνωση ότι οι δύο χώρες δεν έχουν υφαλοκρηπίδα πέραν των χωρικών υδάτων από τις ηπειρωτικές ακτές.

Οι σκιάζουρες όμως μένουν να φοβούνται να εκφράσουν την άποψη τους. Οι γενναίοι και οι συνεπείς δεν λειτουργούν σαν χεσμένοι νενέκοι απέναντι στους περαστικούς και τους άσχετους!

Αυτοί που πρέπει να δώσουν λόγο είναι πολλοί.

Πρώτα - πρώτα οι πολιτικοί που λειτουργούν στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» χωρίς να καθορίζουν συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής. Έτσι ο στρατιωτικός διοικητής που θα βρεθεί σε μια παρόμοια θέση είναι εκτεθειμένος στο να θεωρηθεί ως υπεύθυνος έναρξης ενός θερμού επεισοδίου.

Από την άλλη μεριά η ηγεσία των Ε.Δ., εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, που αποδέχεται παθητικά την αυθαιρεσία του κάθε υπουργού λησμονώντας ότι η εθνική άμυνα δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά θα πρέπει να λειτουργεί κάτω από αυστηρούς κανόνες.

Τέλος τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που αποδέχονται μεταξύ τους τα κομματόσκυλα της εκάστοτε κυβέρνησης και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό, αφού στην ουσία αποδέχονται ανθρώπους που δεν υπηρετούν το στράτευμα, αλλά είναι στρατευμένοι στο... «κόμμα»!!!

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στο στρατό της Πατρίδας μας επιβεβαιώνει το ρητό «λαγοί ηγούνται λεόντων».

Ποιός περιμένουμε να ντραπεί για την κατάντια αυτή της χώρας;

Ο Πάγκαλος που το 96' ζητούσε την υποστολή της σημαίας από ελληνική γη και «συμβούλευε» ορκισμένους στη σημαία αξιωματικούς να πουν, πως την «έκλεψε» ο δυνατός Αιγιοπελαγίτικος άνεμος;

Ο Σημίτης που το 97' υπέγραψε στη Μαδρίτη την ελληνική αναγνώριση (χωρίς να μας ρωτήσει ασφαλώς) των ζωτικών τους συμφερόντων στο Αιγαίο μας;

Η κυβέρνησή τους που το 99' μεθόδευσε και παρέδωσε τον Οτσαλάν στους μεγαλύτερους εχθρούς του και δυνάστες της σκλαβωμένης πατρίδας του;

Ο νυν πρωθυπουργός που υπερασπίστηκε το σχέδιο Ανάν και πρόσφατα «φρόντισε» να μας ρίξει στο στόμα του ΔΝΤ;

Αυτός που τοποθέτησε τη γνωστή Δραγώνα ειδική γραμματέα στο πρώην ΥΠ.Ε.Π.Θ. για να συνδράμει στον αφελληνισμό της Θράκης μας;

Αυτός που φρόντισε να εξαλείψει τον προσδιορισμό «Εθνική» από δύο σημαντικότατα υπουργεία μας;

Αυτός που κατήργησε άλλα δύο υπουργεία, που υπερασπιζόντουσαν έστω και συμβολικά το Αιγαίο μας και τη Μακεδονία μας;

Αυτός που έσπευσε να πολιτογραφήσει μετανάστες, για να αλλοιώσει όχι μόνο το εκλογικό σώμα, αλλά κυρίως την εθνική μας συνοχή;

Αυτός που φιλοξένησε πρόσφατα τον Βεζύρη και το μόνο που δεν έκανε ήταν να του παραδώσει τα «κλειδιά της πόλης»;

Αυτός ο οποίος έχει το θράσος να του ζητούν το μισό Αιγαίο και να το διαπραγματεύεται;

Για να νιώσει κανείς ντροπή, πρέπει να έχει Ελληνική Εθνική Συνείδηση!

Και όσοι την έχουν και ντρέπονται και προπαντός θυμώνουν!

Και από τον θυμό μας, αργά ή γρήγορα, θα το βρουν!

Λόγιος Ερμής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top